dplav je napisao/la:o.k. nemojte se ljutiti gospon Mate, samo sam pitao , jer sam negdje citao da se aluminij moze pjeskariti sodom ili tako necim pa rekoh mozda netko ima iskustva pa da probam . ma izgleda da imaju neki lagani sloj boje na sebi a ja bih ih htio eloksirati pa zbog toga pitam za pjeskarenje .
Mate je napisao/la:Gospodo,
nije mi poznato da se aluminij uopće tretira pjeskarenjem. Možda griješim , ali prilično sam uvjeren da sam u pravu. Pjeskare se tvrdi materijali a aluminij to nije.
I najvažnije, nakon pjeskarenja površina definitivno nije glatka. Izuzeci su specijalne komore za "nazovimo pjeskarenje" ali radi se više o pranju i poliranju raznim abrazivima u tekućem stanju.
Tako u navedenom slučaju i ja preporučam slični tretman npr sa miniwash-om. Priije toga se može pokušati raznim otapalaima, razređivačima odrstraniti boju ako je riječ o boji i završiti pranje miniwashom.
Inače al profili dobijaju glatkoću površine odmah nakon izvlačenja kroz odgovarajuću formu (kalup/alat) koja mu daje željeni presjek.
ziki je napisao/la:Eh Mate, ja sam samo forumaš željan znanja.Nisam siguran da li je ispjeskareno, ali mislim da je. Nadam se da će dplav moći napraviti što je zamislio.
Zendra, zamisli da na forumu za bicikliste kažeš: To je samo rama... hihihihi
dplav je napisao/la:evo za koji dan zavrsavam cnc pa da si olaksam sa izradom stranica tako da bude za koji dan i nekih slikica (stalno sam na terenu pa nikako da stignem ) . znam da nije mjesto za pitanje i nadam se da se admin nece ljutiti , nego jeli itko pjeskario aluminij i kako se krecu cijene ako netko mozda zna . hladnjaci imaju neke boje po sebi pa mislim da bi to bilo najbolje ispjeskariti ili netko ima bolji prijedlog .
Juče sam uspešno izdržao da se ne javim...Roko je napisao/la:to je bio ziki a ne zika
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.