Prodajem hladila za A klasu

Re: Prodajem hladila za A klasu

PostPostao/la ziki » 19 vel 2014, 16:56

Mislim da i jesu ispjeskareni sad ne znam koliko kvalitetno.
ziki

PostPostao/la Mate » 19 vel 2014, 19:59

Gospodo,
nije mi poznato da se aluminij uopće tretira pjeskarenjem. Možda griješim , ali prilično sam uvjeren da sam u pravu. Pjeskare se tvrdi materijali a aluminij to nije.
I najvažnije, nakon pjeskarenja površina definitivno nije glatka. Izuzeci su specijalne komore za "nazovimo pjeskarenje" ali radi se više o pranju i poliranju raznim abrazivima u tekućem stanju.
Tako u navedenom slučaju i ja preporučam slični tretman npr sa miniwash-om. Priije toga se može pokušati raznim otapalaima, razređivačima odrstraniti boju ako je riječ o boji i završiti pranje miniwashom.
Inače al profili dobijaju glatkoću površine odmah nakon izvlačenja kroz odgovarajuću formu (kalup/alat) koja mu daje željeni presjek.
Mate

PostPostao/la dplav » 19 vel 2014, 22:19

o.k. nemojte se ljutiti gospon Mate :-) , samo sam pitao , jer sam negdje citao da se aluminij moze pjeskariti sodom ili tako necim pa rekoh mozda netko ima iskustva pa da probam . ma izgleda da imaju neki lagani sloj boje na sebi a ja bih ih htio eloksirati pa zbog toga pitam za pjeskarenje . :think:
dplav

PostPostao/la Mate » 19 vel 2014, 23:07

dplav je napisao/la:o.k. nemojte se ljutiti gospon Mate :-) , samo sam pitao , jer sam negdje citao da se aluminij moze pjeskariti sodom ili tako necim pa rekoh mozda netko ima iskustva pa da probam . ma izgleda da imaju neki lagani sloj boje na sebi a ja bih ih htio eloksirati pa zbog toga pitam za pjeskarenje . :think:

:evil:
Hm. I ja bi htio štošta . Npr jako zgodan bi mi bio novčanik tipa SportBilly torbe. Ono sve unutra i nikad se ne prazni ma koliko ga trošio.
Dakle eloksiranje. Ako nemaš neku radionicu koja će ti to napraviti ( a ja se kladim da nemaš) onda to oboji. Možeš i sprejati crnim mat lakom i izgledati će super.
Mate

PostPostao/la zendra » 20 vel 2014, 00:22

nikako ne pjeskariti aluminij, pogotovo hladnjake. dao sam pjeskariti aluminijsku ramu od bicikla, i uz napomenu i molbu da se radi sa smanjenim pritiskom ako je moguće, upozoren sam da preuzimam rizik.
rezultat nije bio dobar, površina je bila puna kratera.
ali to je ipak samo rama od bicikla koja je poslije završila na plastificiranju.
zendra

PostPostao/la ziki » 20 vel 2014, 01:29

Mate je napisao/la:Gospodo,
nije mi poznato da se aluminij uopće tretira pjeskarenjem. Možda griješim , ali prilično sam uvjeren da sam u pravu. Pjeskare se tvrdi materijali a aluminij to nije.
I najvažnije, nakon pjeskarenja površina definitivno nije glatka. Izuzeci su specijalne komore za "nazovimo pjeskarenje" ali radi se više o pranju i poliranju raznim abrazivima u tekućem stanju.
Tako u navedenom slučaju i ja preporučam slični tretman npr sa miniwash-om. Priije toga se može pokušati raznim otapalaima, razređivačima odrstraniti boju ako je riječ o boji i završiti pranje miniwashom.
Inače al profili dobijaju glatkoću površine odmah nakon izvlačenja kroz odgovarajuću formu (kalup/alat) koja mu daje željeni presjek.

Eh Mate, ja sam samo forumaš željan znanja. :D Nisam siguran da li je ispjeskareno, ali mislim da je. Nadam se da će dplav moći napraviti što je zamislio.
Zendra, zamisli da na forumu za bicikliste kažeš: To je samo rama... hihihihi
ziki

PostPostao/la Mate » 20 vel 2014, 08:43

ziki je napisao/la:Eh Mate, ja sam samo forumaš željan znanja. :D Nisam siguran da li je ispjeskareno, ali mislim da je. Nadam se da će dplav moći napraviti što je zamislio.
Zendra, zamisli da na forumu za bicikliste kažeš: To je samo rama... hihihihi

Sve pet Zika, zato i jesmo ovdje da pomognemo jedni drugima.
Mate

PostPostao/la Roko » 20 vel 2014, 14:18

to je bio ziki a ne zika :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Roko » 20 vel 2014, 14:28

dplav je napisao/la:evo za koji dan zavrsavam cnc pa da si olaksam sa izradom stranica tako da bude za koji dan i nekih slikica (stalno sam na terenu pa nikako da stignem ) . znam da nije mjesto za pitanje i nadam se da se admin nece ljutiti , nego jeli itko pjeskario aluminij i kako se krecu cijene ako netko mozda zna . hladnjaci imaju neke boje po sebi pa mislim da bi to bilo najbolje ispjeskariti ili netko ima bolji prijedlog . :chin:

Mogu se pjeskariti, postoje posebne tehnike za pjeskarenje aluminija, ali je nakon toga potrebna i posebna obrada, poliranje i zaštita. Taj postupak su recimo dečki što sređuju alu felge, doveli gotovo do savršenstva. Također se može skinuti boja i određenom kemijom, napr. Desol, ili recimo Lavacol ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zika » 20 vel 2014, 15:26

Roko je napisao/la:to je bio ziki a ne zika :D
Juče sam uspešno izdržao da se ne javim... ;)
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PrethodnaSljedeća

Natrag na DIY oglasnik

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.