Ja ne znam kakvi su zakoni tamo ali ovde bi se to tretiralo kao dogovor ili ugovor između privatnih lica , što znači da ni u policiju ne možeš da odeš i prijaviš prevaru .
Sa druge strane , pošto se to tretira tako , ne možeš ni na sud da ideš , nego neka vrsta sudstva gde čak iako dobiješ parnicu moraš sam svoje troškove da platiš .....oni imaju plaćene advokate 24 sata na dan a ti bi morao iz svog džepa da to platiš .......borba protiv vetrenjača unapred izgubljena . Moj savet ti je da uz rakijicu i smirene živce prostudiraš kako kao pojedinac možeš u okviru zakona da im napraviš najviše štete .
Ne isplati se gubiti živce na nešto što ne možeš da promeniš .
Moj drugar je bio prevaren od strane jedne kompanije koja mu je u roku od par meseci nabila račun na 1200 evra a svo to vreme nije imao uopšte uslugu .....jednostavno telefon nije radio i nije bilo broja na koji možeš da tražiš intervenciju . Na kraju ADVOKAT mu je savetovao da ide na dogovor jer čak iako bi išao na sud i dobio parnicu ništa se ne bi desilo osim što bi morao da plaća advokata za sve izlaske na sud ......platio na kraju 600 evra i sada je sve u redu ali sa drugom kompanijom .
Meni su na lažno predstavljanje preuzeli liniju za električnu energiju , išao sam u policiju / isterali me napolje / žalio se udruženju potrošača , kažu da ništa ne mogu , advokat mi je rekao da im platim šta mi traže i da raskinem ugovor ........kada sam im rekao jel oni znaju šta to znači , jednostavno su mi rekli , nekom trebaju pare i ne gleda kako to da ostvari .
Dakle Zbotiću , samo sa mirnom glavom i bez nerviranja razradiš plan kako da im naplatiš to nerviranje .......ali dobro razmisli jer recimo prodavnice imaju obezbeđene fondove za robu koja im se ukrade tokom dana .....dakle mora biti mnogo veće od tog fonda da bi osetili .