Kod Elvisa u labu...

Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Roko » 26 svi 2014, 12:45

Što se dogodi kad necivilizirani i nekvalitetni posjete problematične u tajnoj Aladinovoj pećini zvanoj Elvisov lab, pa se pridruže još poneki slični? A tamo, Fender-Squier, natweakan sa E-dis pick-ups, te jedno malo zanimljivo pojačalce sa KT88 lampadinom, nakačeno na Marshall GOLD-BACK dvanaesticu iz stare serije (custom made by Celestion)...eeehhh...dogodi se onaj stari iskonski, nepatvoreni, puni rock'n'roll zvuk koji te vrati u mladalačke dane. Znao je Elvis i ranije složiti kvalitetno pojačalce, uvijek je to odlično zvučalo, ali bome sa ovim novim je napravio kvalitativni iskorak, zvučnu nirvanu kakva se rijetko čuje. Fenomenalan zvuk koji te prožima i vuče na svirku, nemožeš stati, stalno bi još i još, rif po rif i prošlo je tri-četiri sata u trenu... :music1: 8-)

Jedno je sigurno, pored sad već renomiranog Edisa koji radi fenomenalne pick-upove i također čuvenog zadarskog graditelja gitara Nada Bajla ( Nado Guitars and Basses ), na čijim gitarama svira sve više glazbenika (od rockera do bluesera i jazzera) diljem svijeta, bome se i Elvis profilirao kao graditelj gitarskih pojačala, ovaj zadnji uradak ga svrstava u sam vrh po zvuku... :hail: :hail:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Avatar
Roko
 
Postovi: 2084
Pridružen/a: 03 svi 2011, 23:10
Lokacija: Zadar

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Mate » 26 svi 2014, 16:36

Pa ovo je fantastično. Nisam imao pojma.
Bravo Zadrani!!!
Avatar
Mate
 
Postovi: 1138
Pridružen/a: 12 svi 2011, 06:55
Lokacija: Prigradica

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la zbotic » 26 svi 2014, 17:19

Elvis je bio jedan od prvih hrvatskih samograditelja na Internetu. Sjećam se neke njegove samogradnje Dynaudio zvučnika u periodu negdje možda 1995-97 tu negdje. Imao je i neko cijevno pretpojačalo. Iz tog vremena sjećam se i Dubravkovog (Novosel) sitea sa recenzijom Utopija i knjižicom o akustici prostorija. Bio je i jedan dečko koji je prevodio TNT-audio site. Manje više, to je bilo sve u to vrijeme.
zbotic
 
Postovi: 2025
Pridružen/a: 04 svi 2011, 07:14

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la pinco » 26 svi 2014, 21:21

Elvisa san naša na internetu, tražija neke savjete, nesićan se više, da bi kasnije svatija da mu je radiona u zgradi di mi sestra živi :D
Sad kad dođen do sestre u Zadar, Elvis mi je 2 kata niže, lift vozi direkt u radionu, hihihhiihi
pinco
 
Postovi: 210
Pridružen/a: 09 svi 2011, 09:59

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la elvis » 27 svi 2014, 12:03

He he he he... lab je bez ikakve namjere postao nekakva audio zona, sa sve više elemenata audio kluba.... s tim da nije ograničen samo na hifističke eksperimentalne priče, ima tu i opreme za vokalno instrumentalne sastave, a bome i servisa pegli te meni omiljenih depilatora i daljinskih upravljača netom izvađenih iz krem juhe (fuck)... ma čudo neviđeno :). Nedavno je čak oformljen odjel "mobilni uređaji" za što sam ja osobno kao "izvršni direktor nepostojećeg kluba" zadužio prijatelja Šimu, takav talent za rastaviti nerastavljivo ili sastaviti nesastavljivo još niste vidjeli. Kao stalnog člana kluba htio bi spomenuti i Nina.S, on je zadužen za teorije pod zajedničkim nazivom "tisuće mogućnosti" zatim šta je novo na ebay.de, a najvažnija uloga je dežurno uho za moje neuspješne i tek ponekad uspješne audio eksperimente, kritičar koji kaže valja ili ne valja, nema li-la, i zato ga volim :). Pinca ćemo primiti u klub kada dođe sljedeći put u ZD vizavi njegove sestre (he he he), ipak žena nas trpi na dnevnoj razini, buka iz laba je neizdrživa, a njena tolerancija velika, no ulaznica je donacija jednog od njegovih izvrsnih solid state ampova, hebiga nema džabe ni u stare babe, kllub naime ima namjeru postati visokoprofitni he he he he he. Između ostalog nudimo usluge pljuvanja po zvuku vaših uređajima :):), znači ako hoćete čuti istinu o tome kako vaš uređaj (ne)radi, samo pošaljite isti na test u ZDaudioZone, imam jednog kandidata u Zadru koji će uskoro dobiti poziv za klub i naravno zaduženje kao glavni tester, a zadana rečenica tj. komentar pri ocjeni uređaja će mu bit "Ništa to ne valja" i za sve različito od toga meni će podnositi izvještaje i obrazloženja zašto je dao prolaznu ocjenu. Možda neki od vas već naslućuju tko je ta osoba, no još ga neću imenovati, tajne su slatke. Imamo mi i tajnog člana koji ima tabletu za svaki problem nekog novog ili već postojećeg uređaja, no iz taktičkih razloga moramo ga držati u tajnosti, jer da nije tako ne bi bio tajni član. Tu je i Karlo, najveći zadarski zvučnik DIY meštar ... njega ćemo pridružiti dekretom. On naime mrzi socijalne mreže pa tako i forume, no škicne forum ponekada...... Karlo javi seeeee !

Sve u svemu drago mi je da je Roko otvorio ovu temu, sada mogu (možemo) ofttopičariti do mile volje, razglabati o nekim planovima i tekućim projektima ali onako na uopćenom nivou. Nema limita ! Jedino bi ja ovaj naziv teme "Kod Elvisa u labu" preimenovao u ZDaudioZone...
Avatar
elvis
 
Postovi: 1484
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la ziki » 27 svi 2014, 18:22

Samo nemojte recenzirat Zbackov sustav jer ćemo onda svi dobit batina :D .
Avatar
ziki
 
Postovi: 340
Pridružen/a: 05 svi 2011, 13:14

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Roko » 27 svi 2014, 20:38

arrrgrrrhhagr

Ma ziki, tz tz tz tz... kakvo recenziranje sustava te spopada... :D ...ocjenjivat, da ne kažem evaluirat će se samo komponente pojedinačno, (necivilizirano i nekvalitetno, naravno :lol: )...evaluacija će se radit po Elvisovom strogom principu di je "ništa to nevalja" vrh, a glavne ocjene: fuj to, pljuc, crap and toljaga :club: , uz izuzetak koji čine mrežni kabeli, naljke i osigurači* (kao statusni simboli i predmeti obožavanja :) :) ), a radit će je kritičari od iskustva i povjerenja

hagrarrrgharg


* osi-gurač je, narafski, mužjak od ose :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Avatar
Roko
 
Postovi: 2084
Pridružen/a: 03 svi 2011, 23:10
Lokacija: Zadar

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la elvis » 28 svi 2014, 11:27

ziki je napisao/la:Samo nemojte recenzirat Zbackov sustav jer ćemo onda svi dobit batina :D .


Tu sam te čekao. Blizu gađaš. :)

Ako nekoga ne možeš pobijediti, onda bar sve probaš preusmjeriti u uvjetno rečenu svoju korist. Ako mudro razmisliš..... koga bi ti onda imenovao za glavnog hard testera? Imaš pravo na samo jedan odgovor !!

Edit: bio nedavno kod Bačka. Sustav sada radi više nego korektno, no kako po pravilima ZDaudioZone nepostojećeg audio kluba nemamo ocjenu "korektno", morati ću dati najveću moguću koja je statutom predviđena tj. "Ništa to ne valja"- Napominjem da ovu opisnu ocjenu rijetko tko dobije. U Zadru je ima naš Rock od milja Roko, uglavnom ju je dobio po protekciji i izraženom sukobu interesa (osobno sam jako podmitljiv). Inače ocjene su uglavnom značajno ispod, pa sada zika moj prosudi sam kako to zvuči. :)
Avatar
elvis
 
Postovi: 1484
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la elvis » 28 svi 2014, 11:33

@Roko - dobar ti novi Avatar :) Batina prije svega.

Edit: Ocjena kritičara za paleolitsko umjtničko djelo vidljivo na video zapisu sa linka iznad je zapravo izvrsna. Ako povučemo relaciju na numeriku, to je čista sedmica !!! šta ne ?
Avatar
elvis
 
Postovi: 1484
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la elvis » 28 svi 2014, 12:39

Čisto da ne zaboravim, u pripremi su i majce. Za članove nepostojećeg kluba cijena je 750 kuna komad, a za NEčlanove 400 kuna.
Za design majce zadužio sam poznatu kuću: brokula & žuža
U ponudi je samo siva boja, a dostupna veličina je samo XS, tj. extra small. Primam prigovore na design ali ne uzimam za ozbiljno !! :)
Privitak/ci
zdaudiozone.jpg
zdaudiozone.jpg (34.54 KiB) Pogledano 13066 put/a.
Avatar
elvis
 
Postovi: 1484
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Sljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.

cron