Bušenje stakla

Bušenje stakla

PostPostao/la Mate » 17 pro 2012, 19:21

Ima li netko pozitivna iskustva s bušenjem običnog stakla 3-4mm, rupe okrugle do 8mm ?
Postupci sa nenabavljivim ili neisplativo nabavljim alatima kao što su diamantna svrdla me baš ne zanimaju.
Više me zanima nešto kao dobro vidija svrdlo, hlađeno vodom , dakle nešto što možemo izvesti mi spretni DIYeri :lol:
Mate

Re: Bušenje stakla

PostPostao/la pamook » 17 pro 2012, 19:53

Nemam iskustva s busenjem tih malih promjera, ali iz dosadasnjeg iskustva oko busenja rupa za cijevi po akvarijima, bez dijamantnog svrdla ne vjerujem da ce ici bez pucanja stakla, pogotovo malih debljina (ispod 6mm)

isto tako iskustvo mi je pokazalo da kineski setovi sa jebaja rade svoj posao odlicno ako ides sporo, i ako ne trebaju odraditi stotine rupa... za okolokucnu radinost i vise nego OK

http://www.ebay.com/itm/3-4-5-6-7-8-9-1 ... 1c2e9192f9

jedino sto se treba nacekat dok dodju :shock:

mozda da probas na nekom komadu stakla malo vjezbat ruku sa onim dijamantnim bitovima koji obicno dolaze u setu za "dremel"? ako se dobro sjecam, bilo je nekih malih promjera... napravis bazencic od plastelina oko buduce rupe i pomalo pici... vodu u plastelin nalijes po potrebi kad ju busilica izbaca van... ali mora ici polako, tanja stakla puno lakse pucaju nego debela :thumbup:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Mate » 17 pro 2012, 21:04

Jep, ovo je prihvatljivo. Hvala pamuče.

u medjuvremenu, odkad sam poslao post, zvao me staklar da je probušio to što sam mu dao. Ali svakako će mi trebati i u budućnosti pa ću zasigurno nabaviti ovaj set ili odma dva :lol:

Inače riječ je o jednom "lampaškom" projektu. Čim završim za dan dva, okačim slike i tekst.

živjeli! :lol:
Mate

PostPostao/la pamook » 17 pro 2012, 21:44

:thumbup: okači, oklači :hail:

Ovi kinezeri su dobri upravo za takve povremene izlete u "nepoznato" a za nevelike nofce.... kljucaonice za staklena vrata vitrine, rupe za potove :mrgreen: ...

ajde, ceka se klon McIntosh prednjice :o :lol: :lol:

:thumbup:
pamook

PostPostao/la s@ki » 17 pro 2012, 21:54

znam jednog koji je uze Mac na testiranje i roknuo mu na tu istu prednjicu.... soma ojra "servis" pa ti gledaj :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la micro » 17 pro 2012, 22:42

Bilo je u SAM (novinama) kako se busi staklo u diy varijanti, po sjecanju mislim da ni ne treba specijalno svrdlo vec se trokutasta turpija obradi i koristi mislim da treba podmazivanje/hladjenje , mozda lupam, ne da mi se 50-tinak brojeva da preturam.
micro

PostPostao/la Edison » 18 pro 2012, 00:41

Vidio sam u nekom casopisu tipa uradi sam da se to busi u lavoru tako da voda dobrano prekrije staklenu plocu.

Mate, pazi kad budes otockavao sredista rupa... ;) :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Mate » 18 pro 2012, 09:59

Edison je napisao/la:...Mate, pazi kad budes otockavao sredista rupa... ;) :lol:

Ma to mi je jasno, samo nisam siguran da li moram uključiti vibraciju/čekićar na bušiljici ili ne :? :D
Mate

PostPostao/la davorin » 18 pro 2012, 10:09

Mate je napisao/la:
Edison je napisao/la:...Mate, pazi kad budes otockavao sredista rupa... ;) :lol:

Ma to mi je jasno, samo nisam siguran da li moram uključiti vibraciju/čekićar na bušiljici ili ne :? :D

Možda bi trebalo uključiti samo čekićar, bez rotacije, da se ne grije staklo?
davorin

PostPostao/la pamook » 18 pro 2012, 11:39

Po svemu sudeci, najbolje ti je na kraju krajeva uzet kaljeno staklo i bit ce brzo gotovo :lol:
pamook

Sljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.