LesFaul je napisao/la:Ja sam nazalost osudjen narucivati apsolutno sve jer mi je najbliza "specijalizirana" trgovina, citaj Chipoteka u Splitu - 200km daleko! A ako i narucim nesto iz HR, s obzirom opet na cinjenicu gdje zivim, danima cekam paketic da dodje. I platim postarinu u visestrukom iznosu od vrijednosti same "robe". A s obzirom na odnos ostalih lokalnih "trgovaca" prema kupcima u zadnje vrijeme dodje mi da i cackalice pocnem narucivati iz Kine! Neka svi propadnu, nisu bolje ni zasluzili....
Razumijem te, jer prakticno i nemas lokalnog trgovca, ni trgovinu elektronickim materijalom. U tom slucaju bih i ja radje narucio s neta nego, recimo, iz Zagreba, jer nasa posta strasno "dere". No, srecom ja imam lokalne trgovine i jako cijenim te trgovce, a i oni mene kao kupca. Nastoje naruciti robu koje nemaju, imaju volje pomoci, a cijene im ne mogu biti kao u Kini, to je jasno - narucuju i prodaju male kolicine. U tim trgovinama rade neki ljudi, neciji susjedi, rodbina... Ako propadnu, bit ce jos vise nezaposlenih... Na kraju nece trebat nitko, nit ce itko raditi. A s kojim placom onda narucivati "cackalice" iz Kine? Nije bas sve tako jednostavno.