Postao/la Khadgar2007 » 23 pro 2012, 23:54
Mate potpuno se slažem sa time. Treba uvesti očitanje po radijatoru i riješeno je i to pravo a ne ono ča se samo okači za rebro i mjeri ama baš ništa. Ča se tiče potrošnje goriva to je 0(čitaj NULA!!!) jer je to "nusproizvod" od naše termoelektrane, naravno da ona treba gorivo ali za struju pa tako ona voda za hlađenje(ili koji đavo služi) koristi se za grijanje,znači dobivaju lovu na dvije strane,ok dio ide na održavanje infrastrukture grijanja ali budimo realni...
Ja nemam pvc stolariju, zgrada je stara oko 40tak godina,i još uvijek sa svim grijanjem na min ja sam u kratkim rukavima.Kao ča i ti kažeš znam malo "proluftati" svoju sobu dnevno po 5-6h dok vanjska temp nije pošteno ispod nule(jer dosta vremena provedem tamo i postane zagušljivo) i više ali pozatvaram sva vrata koja vode u druge prostrorije tako da se toplina skoro ne gubi,znam doći iz dnevne sobe u svoju i reći "hebate koja je ovdje ledana" dok u hodniku i dnevnoj pa nije nimalo opala temp. Ne trebam spomenuti da se svako jutro budim sa dekom razbacanom skoro po podu jer nije upoće hladno.
Da se vratim na ono mjerenje po stanu, nešto se govorka da bi to uveli ali također bi kao i HEP valjda trebao dobiti neku lovu iz fondova EU(valjda?) pa čekamo da vidimo ča će sa tim biti.danas sam također saznao da je jedna zgrada uvela to očitanje po radijatoru pa ću baš pitati prijatelja koji tamo živi kakvi su im računi. Jedan drugi prijatelj živi u drugom kvartu ali grije se isto na HEP toplinarstvo i on ima ono njesra od brojila koje se okači na radijator i njemu su računi otišli samo prema gore a niti regulira temp sa prozorima niti hajca grijanje...
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."