eBay Europe

Re: Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

PostPostao/la elvis » 27 tra 2015, 21:51

Mate je napisao/la:Slobodno prebaci skupa s ovim:

Ovo ja ne mogu virovat!!!!!
Prije koji dan čovik od radione čini vrtnu rasprodaju. Rasprodaje desetke drivera. Nakon toliko DIY uradaka sad kupuje konfekciju.
Čini mi se da je prominija viru :lol: :lol:

Da da i ja se čudim, diyer koji kupuje gotove stvari...malo čudno moram priznati. Konfekcija je za dnevni, a iz dnevog sele dva boxa u lab za AB testove. Takav je nekakav plan...
elvis

PostPostao/la elvis » 27 tra 2015, 21:54

Roko, prebaci plizz
elvis

PostPostao/la Roko » 27 tra 2015, 21:54

ok...prebacit ću ovo u "ebay Europe" temu...

...here it is ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

Re: eBay Europe

PostPostao/la elvis » 28 tra 2015, 20:59

Švabo me malo hebe... veli on meni da je shipping 68 EUR, a ne 45 kako to forsira ebay, te da o ne može promijeniti na ebayu, pa mi nudi da transakciju obavimo van ebay sučelja. Tu sam ja prilično izložen jer nemam sustav reklamacijskog postupka pa sam malo zabrinut. Podsjećam da se radi od velikom online shopu i teoretski ja ne bi trebao brinuti, a na ebayu preko 22000 prodaja i gotovo 100% pozitivnih ocjena... u biti ne bi trebao sumnjati.

Što mislite, da idem dalje preko http://www.elektrowelt24.eu/shop/ ili da odhebem švabu i Cantone ?
elvis

PostPostao/la Roko » 28 tra 2015, 22:06

Ako prihvaća uplatu preko Paypala mislim da nebi trebalo biti problema. PayPal također ima "customer support" koji vraća lovu ukoliko kupac nije zadovoljan transakcijom. Ako traži isključivo transfer preko banke tad nisam siguran, iako, opet te štiti EU zakon o trgovini preko interneta i to je švabo koliko vidim, naglasio u onom opisu artikla koji prodaje.
Ja u pravilu ne volim dogovore i transakcije van eBaya, ali ovaj djeluje dosta pouzdan i ima dobar feedback, pa se čini prilično sigurna kupnja.
Roko

PostPostao/la elvis » 29 tra 2015, 10:27

Roko je napisao/la:Ako prihvaća uplatu preko Paypala mislim da nebi trebalo biti problema. PayPal također ima "customer support" koji vraća lovu ukoliko kupac nije zadovoljan transakcijom. Ako traži isključivo transfer preko banke tad nisam siguran, iako, opet te štiti EU zakon o trgovini preko interneta i to je švabo koliko vidim, naglasio u onom opisu artikla koji prodaje.
Ja u pravilu ne volim dogovore i transakcije van eBaya, ali ovaj djeluje dosta pouzdan i ima dobar feedback, pa se čini prilično sigurna kupnja.

Moram ti priznati da mi ide na živce. razlika je 23 EUR, no on izričito kaže:

"Hello, I cannot change it in ebay, yes!
So, if you wanna order, we make it without ebay, ok?"

Istini za volju nodi paypal i bank transfer, no znam da nije problem tih 23 EUR već hoće izbjeći ebay naknadu... e sada me je shjebao...

"So now, I need your delivery adress and email adress and what you wanna order and I mail written confirmation with bank or paypal data to you, ok? "

e sada me je shjebao... odustajem na neko vrijeme. :( ...
elvis

PostPostao/la Roko » 29 tra 2015, 14:43

Ma da, to sad već polako prelazi u zafrkanciju od strane prodavača, a ionako si se dvoumio, pa je definitivno bolje odustati. Za lab će se već naći nešto adekvatno, ne treba žuriti, ionako ide ljeto pa ćeš biti više vanka nego u labu ;)
Roko

PostPostao/la elvis » 29 tra 2015, 14:56

Roko je napisao/la:Ma da, to sad već polako prelazi u zafrkanciju od strane prodavača, a ionako si se dvoumio, pa je definitivno bolje odustati. Za lab će se već naći nešto adekvatno, ne treba žuriti, ionako ide ljeto pa ćeš biti više vanka nego u labu ;)

Ma da, no cijena je bila OK, za 5200 kuna malo toga se da napraviti u DIY priči a da bude na toj razini izvedbe ali i sa takvim tonom. Znam da će se neki diyeri možda na ovo malo brecnuti, no i sam sam diyer, ne govorim to bez pokrića.
elvis

PostPostao/la Mate » 29 tra 2015, 16:39

Već sam se nekoliko puta našau u razmišljanju kako je ebay trgovina fantastično dobro organizirana, i ono što mi je još veće čudo, kao je ta organizacija pretočena tako dobro u programski kod.
I zato ti dogovori van ebaya i jesu malo zajebati, na koje često iskaču upozorenja od strane e-baya kad smo u tijeku neke transakcije.

Evo ja sam imao nedavno primjer di je transakcija započela priko e-baya normalno, ali morao sam vraćati neispravni artikal. Radi se o LCD panelu za jedan mali NB i unatoč tome što je po svim katalozima model i proizvođač odgovarao, LCD jednostavno nije radio.
Ja se žalim, putem e-baya, kupcu (contact seller). On mi objasni da neka ja to vratim njima i platim dostavu, i priložim račun dostave i da će oni meni poslati novi komad i platiti trošak dostave. I naravno neka ne započinjem proces povrata priko e-baya kako me zamolio seller, jer da mi onda tobože neće moći platiti troškove povrata. Seller je u UK.

Ja tako postupim i samo da napomenem da je cijena povrata robe dvostruko skuplja nego ona koju je meni seller zaračunao od UK do HR. Na pošti pitam zašto je to tako i pokazujem koju sam cijenu platio prema HR, a oni kažu da je to cijena za "trackable" pošiljke. Trackable je bio također uvijet koji je seller tražio pri povratu robe. Njihova prva sporuka je bila također trackablilna ali po dvostruko nižoj cijeni. Ovo s cijenama tek usput.

I pazi sad, seller mi šalje novi komad isti dan i to sad Royal air mail nešto, izvjesno puno skuplje slanje, pošiljka stigne u dva- tri dana bez da ja platim jedan penny.

Novi komad, ista marka isti model, šteknem ga , neće radit pa neće. Radi jedino backlight kao i na prethodnom ali post signal (brojke i slova) nula.

Ponovo "contact seller" , ponovo ista priča, ja odustajem od svega , tražim povrat, kažu ok, šalji nazad, mi ćemo pokriti sve, samo nemoj nam ostavljat negative response. Ja prihvatim i vratim još jednom komad, oni mi refundiraju sve i sve ok što se para tiče,. Jedino je seller na gubitku jer je platio 4x trošak slanja i to skuplje i još skuplje.
Medjutim, kako se ovaj drugi dio odigrao izvan e-baya, meni ostao visit jedan LCD nikad primljen, a plaćen jer je to nešto zkrkljano s paypal povratom koji je bio ipak u svezi s osnovnom prvom transakcijom.

Ne znam što se zapravo dogodilo, uglavnom izgleda ja ispao loš kupac jer nisam još potvrdio da sam primio taj LCD ili tako nešto. Moram tek vidjeti da li sam dobio koje negativne punte kao kupac.
Mate

PostPostao/la elvis » 30 tra 2015, 23:13

Sada sam ja malo zajunio, pa sam odlučio pitati sam Canton. Kao ja sam veliki fan Cantona bla bla, te da imam želju zamjeniti svoje stare cantone za nove, ali da nitko ne želi shipati u HR, naveo Amazo.de kao primjer... da ne duljim oni meni odgovaraju:

Hi Elvis Rakić,
you can contact our local dealer:
Plug & Play
Bednjanska 8
10000 Zagreb
Phone: +358 1-4829 552
Fax: +385 1-4929 682
Email:info@plugandplay.com.hr
Best wishes

Uh hebiga, velim kako to nisam znao ili uspio pronaći. odem na web stranicu Plug and playa, tamo oskudno da oskudnije ne može biti, vidi se dobra namjera, ali ničega nema. Pošaljem mail mail se vrati, par puta nazovem, nitko se ne javlja ... znači propala trgovina, ništa novo.
Jvim ja Cantonu da su oni u zabludi ako misle da je Plug & Play lokalni diler, te da to malo preispitaju. Provjeriše i oni te stiže odgovor...

"We try do find out something more and contact you as far as possible!"

Ok velim, baš me zanima kako će to završiti. :)

Eto trakavica zvana nabava Canton zvučnika u HR se nastavlja :)
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.