Khadgar i ja smo jučer otišli u posjet Maltusu koji nas je vrlo lijepo ugostio, pa mu se ovim putem zahvaljujem.
Ljetna slušaonica mu je stvarno nešto specijalno -stara kamena kuća sa srušenim unutrašnjim zidovima! Cijeli volumen je vertikalno otvoren, a zidovi su zapravo veliki difuzor, tako da sam odmah pretpostavio da bi to moglo dobro zvučati. Zgodno je i to da je zbog prirodne cirkulacije temperatura unutra bila baš taman, dok je sunce vanka nemilosrdno pržilo.
...i tako, vrtili smo CD-ove i fajlove, slušali i družili se. Maltus nam je ispričao priču o Hammondu, objasnio princip rada Lesliea, mehaničkog delaya i nekih drugih efekata prije digitalije, a otkrili smo (kao i uvijek) i nešto nove muzike.

Što se tiče sistema, to je ljetni setup tako da nema smisla ulaziti u neke dublje analize. Rekao bi da on zadovoljava onaj najvažniji uvijet koji jedan takav ambijent postavlja pred čovjeka -ne umara. U toj slušaonici će se sigurno još guštat.
Priču smo okončali na najbolji način, uz domaći pršut i sir

, napunili "baterije", ispozdravljali se i lagano nazad put Splita.
Dogodine ćemo, ako se uspijemo uskladiti, pokušat dovući moje zvučnike gore i ponoviti ovo lijepo druženje.
Nek je ljeta i hedonizma!