Mate i pendžeri...

Re: Mate i pendžeri...

PostPostao/la Roko » 13 stu 2012, 11:44

...najprije:

slika

...pa mali tanki odvijač (šrafciger, kacavida) :D

...i onda:

neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zika » 13 stu 2012, 12:20

Edison je napisao/la:
zika je napisao/la:E, omladino... MFM HDD od 10MB... 5 i frtalj floppy...

I moj prvi hard je bio od 10MB, RLL, i pokretao se s nesto kao 'debug g800:', a bio je i veliki floppy 5,25" s DOS-om 2.11. Monitor monokromatski zeleni, pa da vidis ujutro crvenih ociju nakon cjelonocnog buljenja u ekran... :shock:
Tačno, sasvim sam zaboravio RLL i debug... Ih...
micro je napisao/la:Takodje u skoli cuo od jednog tipa kad mu stari koji je bio gastarbajter donio c64 sa kasetofonom nisu ga gasili mjesecima jer nisu znali ucitati igru samo na dugackom kablu iznesu u hodnik i neku ciglu na njega i ispod da se bolje hladi :lol:
Za dos 3,3 neki kazu da je bio najbolji a kajrajter(chirajter) i lotus, jel se neko sjeca sta to bi :lol:

QuattroPro...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la pamook » 13 stu 2012, 12:37

Roko, :D

....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la davorin » 13 stu 2012, 12:52

Sjećam se čak IBM-1130 sa ETF-a (Zagreb-današnji FER!) kojeg smo "hranili" perforiranim karticama, a programi su se pisali u FORTRAN-u! :D
RAM je bio na feritnim jezgricama (ploče ~A3 veličine), HARD-DISC je bio veličine zamrzivača, a flopy-ju od 8" su smjeli prići samo asistenti i profesori! :D
(izgleda da sam stvarno star! :lol: )
davorin

PostPostao/la Roko » 13 stu 2012, 13:02

Pamook, a boulderdash :D

neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Mate » 13 stu 2012, 13:38

zika je napisao/la:
Edison je napisao/la:.. i lotus, jel se neko sjeca sta to bi :lol:

QuattroPro...

Lotus 1 2 3
Revolucija u primjeni stolnih računala. Prvi spreadsheet:
slika

Quattro Pro
Napredni spreadsheet pod dosom i WiseWig modu. Kasnije nastavlja razvoj pod windowsima. Proizvod Borlanda. Izuzetno moćan, posebno u matematičkim funkcijama.
Došlo magare i pregazilo ga.
slika
Mate

PostPostao/la Mate » 13 stu 2012, 13:48

davorin je napisao/la:Sjećam se čak IBM-1130 sa ETF-a (Zagreb-današnji FER!) kojeg smo "hranili" perforiranim karticama, a programi su se pisali u FORTRAN-u! :D

A mi smo na FESBU imali samo "bušilicu" veličine otrpilike tokarskog stroja i NIXIE cijevima za display, čitač kartica i printer koji je zauzimao prostor kao mlin za masline sa kamenim valjcima. Pristup smo imali samo bušilici :lol: , a output smo preuzimali nakon par dana u sobi sa regalom i brojnim pretincima.

Dobiješ svoj rezultat na lancunima perforiranog papira zamotan i složen u nekom od pretinaca. Razmotaš a ono na 17 stranici :

SINTAX ERROR IN line * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 56789
INVALID ARGUMENT IN COMMAND LINE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 75980

*SRCE*

I ajde ponovo buši buši. :lol: :lol:
Mate

PostPostao/la harkonen » 13 stu 2012, 14:32

Aaaha, nostalgičari! Navalile suze k'o kad počnu priče o vojničkim danima :-)
I za takve ima forum, i bogme ja pronašao i "svoje" iz Sombora.
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com/

Više se ne sjećam tih poke dana, doduše ja sam bio A(ta)rijevac (počeo sa 130XL), ubrzo zbog programiranja Eproma za
poker automate prešao na 286 i BBS modemska mučenja, domicilni bbs nam se zvao Helicon, ili Helix, tako nekako...
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la zbotic » 13 stu 2012, 15:02

Nostalgičari hahahahaha.
Moj prvi šef (na fakultetu) mi kaže:"Tvoj posao će biti da dovršiti ovaj program koji je ustvari cijeli napisan samo nešto ne štima pa ne radi" i izvadi mi source od par stotina stranica u Fortran-u. :lol: :lol:
zbotic

PostPostao/la Mate » 13 stu 2012, 15:04

harkonen je napisao/la:Aaaha, nostalgičari! Navalile suze k'o kad počnu priče o vojničkim danima :-)
I za takve ima forum, i bogme ja pronašao i "svoje" iz Sombora.
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com/

Više se ne sjećam tih poke dana, doduše ja sam bio A(ta)rijevac (počeo sa 130XL), ubrzo zbog programiranja Eproma za
poker automate prešao na 286 i BBS modemska mučenja, domicilni bbs nam se zvao Helicon, ili Helix, tako nekako...

Zna sam ja da ste se svi vi preko veze ufurali u DIY vode. :x
Koji Atari ili comodore, Ovo je bio pravi DIY-erski pravac:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Galaksija_%28ra%C4%8Dunalo%29
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.