...pa mali tanki odvijač (šrafciger, kacavida)

...i onda:
Tačno, sasvim sam zaboravio RLL i debug... Ih...Edison je napisao/la:zika je napisao/la:E, omladino... MFM HDD od 10MB... 5 i frtalj floppy...
I moj prvi hard je bio od 10MB, RLL, i pokretao se s nesto kao 'debug g800:', a bio je i veliki floppy 5,25" s DOS-om 2.11. Monitor monokromatski zeleni, pa da vidis ujutro crvenih ociju nakon cjelonocnog buljenja u ekran...
micro je napisao/la:Takodje u skoli cuo od jednog tipa kad mu stari koji je bio gastarbajter donio c64 sa kasetofonom nisu ga gasili mjesecima jer nisu znali ucitati igru samo na dugackom kablu iznesu u hodnik i neku ciglu na njega i ispod da se bolje hladi
Za dos 3,3 neki kazu da je bio najbolji a kajrajter(chirajter) i lotus, jel se neko sjeca sta to bi
zika je napisao/la:Edison je napisao/la:.. i lotus, jel se neko sjeca sta to bi
QuattroPro...
davorin je napisao/la:Sjećam se čak IBM-1130 sa ETF-a (Zagreb-današnji FER!) kojeg smo "hranili" perforiranim karticama, a programi su se pisali u FORTRAN-u!![]()
harkonen je napisao/la:Aaaha, nostalgičari! Navalile suze k'o kad počnu priče o vojničkim danima
I za takve ima forum, i bogme ja pronašao i "svoje" iz Sombora.
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com/
Više se ne sjećam tih poke dana, doduše ja sam bio A(ta)rijevac (počeo sa 130XL), ubrzo zbog programiranja Eproma za
poker automate prešao na 286 i BBS modemska mučenja, domicilni bbs nam se zvao Helicon, ili Helix, tako nekako...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.