Mate i pendžeri...

Re: Mate i pendžeri...

PostPostao/la micro » 12 stu 2012, 22:44

A herkules monitori u zutoj ili nekoj braon boji a bilo je i zelenkastih :lol: a tetrisi , pa oni poljski 3D tetrisi ili kako se zvase , pa kasnije sokoban , njega kad sam prvi put ukljucio nisam stao dok nisam sve nivoe rjesio cak i onaj nivo za koji mi je jedan tip rekao da je nerjesiv :lol: .
micro

PostPostao/la micro » 12 stu 2012, 22:46

Takodje u skoli cuo od jednog tipa kad mu stari koji je bio gastarbajter donio c64 sa kasetofonom nisu ga gasili mjesecima jer nisu znali ucitati igru samo na dugackom kablu iznesu u hodnik i neku ciglu na njega i ispod da se bolje hladi :lol:
Za dos 3,3 neki kazu da je bio najbolji a kajrajter(chirajter) i lotus, jel se neko sjeca sta to bi :lol:
micro

PostPostao/la micro » 12 stu 2012, 22:50

zika je napisao/la:
tom_hifi je napisao/la:
harkonen je napisao/la:MS DOS 6.22, zadnja stvar koja je radila točno ono što si naredio. Jedno po jedno :-)
I po čemu Šteficin mali nije imao šta prčkati.....
A od grafičkih, meni je OS2/Warp ostao u dobrom sjećanju.
Šteta što nije izgurao do kraja....

DOS je bio prejaka stvar. Sjećam se još većine naredbi. imao sam 386-icu u to vrijeme. 4mb RAM-a, 80MB HDD i Matrox Millenium VGA :)

E, omladino... MFM HDD od 10MB... 5 i frtalj floppy...

A oni novokabelovi PC klonovi malo glasnije se nakasljes a PC se resetuje :lol:
micro

PostPostao/la Dean » 12 stu 2012, 23:08

Vi ste svi male bebe :lol:
Proguglajte si Robotron 1720, pa da vidite s čim sam ja počeo i 8" floppy :hail:
Tada Commodore nije bio ni u jaj....
Dean

PostPostao/la Edison » 12 stu 2012, 23:13

micro je napisao/la:A herkules monitori u zutoj ili nekoj braon boji

To su bili Olivetti strojevi. PC XT, fini amber monitori i posebne tipkovnice. To je bilo za "odlikase"... :)

micro je napisao/la:Za dos 3,3 neki kazu da je bio najbolji a kajrajter(chirajter) i lotus, jel se neko sjeca sta to bi :lol:

Jest, DOS 3.3 je bio dugovjecan i pouzdan. Tek je verzija 6 to prevazisla, ono izmedju je bilo nis' koristi. A ChiWriter, za taj sam docrtavao kvacice za nasa slova. Graficki tekst procesor pod DOS-om, i podrzava nasa slova, ako ih sam nacrtas, ili ti ih da netko tko je vec nacrtao. Tad nije bilo mreze svih mreza pa je razmjena isla od ruke do ruke, a napredniji su bili na BBS-ovoma, s modemima od 1,44 necega... sporo ko socijalna pomoc... :D
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of Disaster » 12 stu 2012, 23:15

Dean je napisao/la:Vi ste svi male bebe :lol:
Proguglajte si Robotron 1720, pa da vidite s čim sam ja počeo i 8" floppy :hail:
Tada Commodore nije bio ni u jaj....

:shock: pa to i izgleda kao mali cnc... sad su mi neke stvari jasnije :lol:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Edison » 12 stu 2012, 23:19

Dean je napisao/la:Vi ste svi male bebe :lol:

Ih... ja smirglao glave na citacima 8" floppy diskova... ti su bili bas floppy... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la micro » 12 stu 2012, 23:22

Khadgar2007 je napisao/la:Micro, skinuo sam si LinuxCNC pa ću njega isprobati da vidim na ča liči,ali planirano je bilo goniti sa MACH3. Od hardvera imam sljedeće neku Gigabyte miniATX na koju sam natrkeljio AMD 800MHz i 512Mb RAMa. To je bio HTPC od kojeg sam rastavio prije jedno 4 godine.Budući da sam sada kupio novi hard jedan stari iz svog kompa ide van-80Gb i to se stavlja, samo da nabavim neko napajanje i komp je gotov i može se isprobavati razni software na njemu.

Da kazem kad gledas signal na osciloskopu sa linuxcnc(kompatibilnom hardveru) i mach3 , na linuxu je rekli bismno sa puno manje jitera. Druga stvar je da linuxcnc nije ni malo lako konfigurisati, on ti je nesto kao lego kocke sastavljas sta ti treba i kad radi onda radi. Kompatibilni hardver(stariji PC konfiguracije) mozes naci na forumima. Kazu da intel atom md525 sije svaki noviji intel ili bilo koji 2 ili vise glavi PC, recimo moj intel E8400 sa asusovom maticnom je sporiji mislim oko 8x u latency testu na linuxu od ove igracke od intel atom maticne ploce koja jos dodje sve u kompletu sa procesorom :lol:

Za stepere to ti nije toliko presudno ali ako hoces da ti neki DC servo sa optickim enkoder od recimo 1500 impulsa radi nekom prihvatljivom brzinom treba ti brzina na lpt-u. Recimo kolegi treba za X osu na cnc-u tricavih 2000 impulsa/milimetar , pa sad zamisli recimo tvoj PC ima oko 20k impulsa, jako jako jako sporo, 10 mm/sek ili 600mm u minuti.
micro

PostPostao/la pamook » 13 stu 2012, 00:58

:lol: :lol: da RLL, MFM, ali Robotron :o :hail: :lol: :lol:

ˇ89te frend skupio nekih 2800 maraka i otisao sa starim u Avstriu, vratio se sa 286icom u komadicima - doslovno, ram chipovi u zastitnim tubama, sve naokolo posakrivano po autu, jedino su monitor i kuciste prikazali i mislim nesto i platili na granici... kaze nek bi mu ja to sastavio, ako se usudim :lol: :lol:

nadoplatio je za punih 640kb RAM-a, kupio 1 5.25 floppy, zuti hercules monitor, tastatura, mis... kuciste 10kg s kostima, otvara se ko hauba na autu... nikad vidili nista slicno, al ajd u akciju - palcem nabili RAM chipove u podnozja (koja su bila nekakva dupla i zbunjujuca - radi dvije vrste dostupnih mem chipova, pa dok smo prokljuvili gdje koji i kako), malo nozem sastrugali vitroplast od kartice (mislim hercules, ili I/O) jer nije bas sjedala u ISA slot... sastvili mi to kroz to popodne, i uz molitvu udovice s Madagaskara, kresnuli prekidac... i proradilo :lol: :lol: .... jesam bio ponosan kako sam to opravio, svaka mi cast :lol: :lol: :lol: :lol:

do tada kontakt samo s ZX81 (imam ga jos uvijek negdje), pa C64 u osnovnoj skoli, pa na kraju CPC6128 (3" floppy, 10dem komad :shock: :shock: ), CP/M i turbo pascal, Dbase III, maturalni rad - telefonski imenik u Dbase-u :lol:

u qbasic-u pisao podosta programa, bilo zabavno...

imam negdje jedan MFM kontroler u full size velicini, ako nadjem - sutra slike :lol:

hvala na sjecanjima, ugodnim :admin:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » 13 stu 2012, 01:38

Dobro da nije bilo ko ovdje. :loco: :lol:

"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.