Da malo pojasnim jer su i meni je danas neko pokusao pojasnitii. Prije nekoliko godina po okolnim selima se nije skupljao otpad do da tako kazem pripreme ulaska u EU. Nekoliko kilometara dalje je jedna od najvecih deponija u ovoj drzavi , bivse smetliste fabrike Borovo, tako da su ljudi odvozili tamo smece. U medjuvremenu su zatvorili smetliste odnosno napravili biznis, ogradili napravili vagu i naplacuju dovoz smeca. Tako da se po selima poceo skupljati otpad na isti nacin kao i u gradu i naplacivati.
Ukratko, jedana firma je odvozila smece mislim do pocetka ove godine i trazili su valjda poskupljenje usluge pa je opstina nasla drugu firmu koja je pristala da ne povecava troskove odvoza , prva firma je naplacivala uslugu preko uplatnica na kraju mjeseca a nova firma na pocetku mjeseca preko inkasatora, tu je nastala citava zbrka i jako puno nije platilo zadnju ratu zbog ove zbrke, a niko nije nikoga obavjestio o cemu se radi , sada 10-11mjeseci kasnije dolaze sudske obavjesti o ovrhi. Kako je ovo sve "zakuhala" opstina sada bi oni trebali i da razrijese nastalu situaciju oko naplate ovrsnih troskova u iznosu od tocno 996,25kn plus kamate, a nastale su zbog naplate duga od 27 kn , postoji i odredjeni broj koji su isplatili tu zadnju ratu od 27kn a dobili ovrhu a neki i nisu platili pa nisu dobili ovrhu, tako da i to malo komplikuje stvar.
Ja kao i vecina zastupam stav da treba namiriti svaki dug, ali za dug od 27kn za koji vecina i nije znala da ima i bez opomene pokusaju naplatiti ovrhu 996,25kn plus kamatu , to mi je malo nelogicno, kolika bi bila ovrha za dug od 270kn mozda 9996,25kn