dplav je napisao/la:zna li itko kako da utisam trafo ? imam u pojacalu trafo 1500 VA koji zuji , jeli to normalno za trafo te snage i moze li se kako utisati . moze neki prijedlog . puno hvala
dplav je napisao/la:ma zuji konstantno (istina nekad malo glasnije nekad malo jace) , radi se o toroidu iz nedelisca
Znam...s@ki je napisao/la:samo je problem što 1500 VA košta barem toliko kuna
priču o DC blockeru sam potegao neki dan ja, kada sam napravio jedan "po narudžbi" i zaključili smo da je najbolje koristiti varijantu jedna dioda, jedan visokonaponski kond. ili kao jeftinije riješenje, dvije diode jedan niskonaponski kond. U jeftinijoj varijanti izrada košta odprilike 50kn (pločica je tamo u threadu o toroidnom trafu, a mogu i poslat kome treba, imam par viška).
U svakom slučaju bi bilo uputno provjeriti da li trafo zuji i u praznom hodu ili samo kad je spojen ostatak na njega.
s@ki je napisao/la:samo je problem što 1500 VA košta barem toliko kuna
priču o DC blockeru sam potegao neki dan ja, kada sam napravio jedan "po narudžbi" i zaključili smo da je najbolje koristiti varijantu jedna dioda, jedan visokonaponski kond. ili kao jeftinije riješenje, dvije diode jedan niskonaponski kond. U jeftinijoj varijanti izrada košta odprilike 50kn (pločica je tamo u threadu o toroidnom trafu, a mogu i poslat kome treba, imam par viška).
U svakom slučaju bi bilo uputno provjeriti da li trafo zuji i u praznom hodu ili samo kad je spojen ostatak na njega.
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.