Danas je bilo isto tako s razlikom da sam ipak nešto i kupio. Smijem se sam sebi kako si ne mogu pomoći kada vidim nekakav kozmetičko solidno očuvan audio uređaj koji mi doslovno ne treba, ali eto to je jače od mene, u pravilu pitam za cijenu i to je manje više gotova priča.... na prvu cijenu moj odgovor je "Uh pa zar toliko?" ... na to će smišna i sretna Ciganka (namjerno nisam napisao Romkinja) samouvjereno "kako je to iz Njemačke"... a ja pitam naivno "pa da li je to ispravno?" i dobijem logičan i očekivan odgovor "pa zar bi ja to donela da prodam da je pokvareno".... a ja znam da sigurno nešto ne štima

Danas je predmet cjenkanja bio stari UHER receiver UR 3500, rekao bi ja "prepakirana mini linija". Ovaj uređaj radio je Harman za Njemačko tržište pod logom UHER prije cca 20-tak godina. Prva cijena je bila 200 kuna, pa 150, 130 i kada sam se okrenuo viknu za mnom 100Kn.. e tu me je sjebala.... a taman sam bio ponosan na sebe (1 sekunda ponosa) kako sam odolio kupnji nepotrebne fucking AUDIO stvarčice (sigurno neispravne)... Pogledam u novčanik kad tamo 50 kuna, e jebiga bato šta sada... pukla me neka grižnja savjesti, kako da spuštam dalje na 50 kuna... ok, blizu je ATM, digao 100 naku i receiver pod ruke pa pravac u lab. Prvi uočeni problem je bila krepana žarulja iza displaya, a drugi problem je bio balans potenciometar koji je prilično izobličavao zvuk bez obzira što ga se ne dira, ostalo kao boca. Problemi riješeni za 45 minuta. Za STK u pojačavačkom stupnju sam znao odmah jer se vidio kroz gornju ploču, al nije me to pokolebalo da ga asimiliram

A što da vam kažem, male stvari znaju ponekada zbilja razveseliti, a poruka je.. prošetajte ponekada do buvljaka, sigurno ćete kupiti nešto nepotrebno, no veseliti će vas..a onda to podijelite sa nama na formu.

Uher je spremljen za selidbu u Lukoran, tamo će biti ljetno pojačalo plus radio, još mu sada moram smisliti nekakve "morsko-ljetne" zvučnike.

Evo ga ...