Buvljak News

Buvljak News

PostPostao/la elvis » 11 sij 2015, 22:31

Kupovina na buvljaku u pravilu je samo promjena vlasnika smeća, s tim da je prodavatelj to što prodaje vjerojatno našao negdje u kontejneru, a novi vlasnik to u pravilu plati nekom sitnom parom. Možda ova prva rečenica koja započinje temu zvuči malo grubo, no rekao bi da je ta tvrdnja bar 80% točna. Bez obzira na to kad god nađem vremena posjetim zadarski buvljak koji je iznimno skromnih dimenzija i svaki put me prati neko neobično "lovačko" uzbuđenje mada znam da tamo neću pronaći baš ništa, no to u biti nije niti važno, lovački adrenalin na kratko baš nekako paše.
Danas je bilo isto tako s razlikom da sam ipak nešto i kupio. Smijem se sam sebi kako si ne mogu pomoći kada vidim nekakav kozmetičko solidno očuvan audio uređaj koji mi doslovno ne treba, ali eto to je jače od mene, u pravilu pitam za cijenu i to je manje više gotova priča.... na prvu cijenu moj odgovor je "Uh pa zar toliko?" ... na to će smišna i sretna Ciganka (namjerno nisam napisao Romkinja) samouvjereno "kako je to iz Njemačke"... a ja pitam naivno "pa da li je to ispravno?" i dobijem logičan i očekivan odgovor "pa zar bi ja to donela da prodam da je pokvareno".... a ja znam da sigurno nešto ne štima :).
Danas je predmet cjenkanja bio stari UHER receiver UR 3500, rekao bi ja "prepakirana mini linija". Ovaj uređaj radio je Harman za Njemačko tržište pod logom UHER prije cca 20-tak godina. Prva cijena je bila 200 kuna, pa 150, 130 i kada sam se okrenuo viknu za mnom 100Kn.. e tu me je sjebala.... a taman sam bio ponosan na sebe (1 sekunda ponosa) kako sam odolio kupnji nepotrebne fucking AUDIO stvarčice (sigurno neispravne)... Pogledam u novčanik kad tamo 50 kuna, e jebiga bato šta sada... pukla me neka grižnja savjesti, kako da spuštam dalje na 50 kuna... ok, blizu je ATM, digao 100 naku i receiver pod ruke pa pravac u lab. Prvi uočeni problem je bila krepana žarulja iza displaya, a drugi problem je bio balans potenciometar koji je prilično izobličavao zvuk bez obzira što ga se ne dira, ostalo kao boca. Problemi riješeni za 45 minuta. Za STK u pojačavačkom stupnju sam znao odmah jer se vidio kroz gornju ploču, al nije me to pokolebalo da ga asimiliram :). Uređaj je iznutra potpuno čist. Od bonusa tu je gramofonski ulaz, mada mi ni to nešto previše ne znači, no ne traži jesti. U svakom slučaju super stvarčica za slušanje radija, a rado će prihvatiti audio signale i drugih uređaja poput DAT-a :). Spojio sam i sluše, blic test kako se nosi sa 32 oma.. jako jako jako dobro.
A što da vam kažem, male stvari znaju ponekada zbilja razveseliti, a poruka je.. prošetajte ponekada do buvljaka, sigurno ćete kupiti nešto nepotrebno, no veseliti će vas..a onda to podijelite sa nama na formu. :) Tema je glupa, ali ja je volim.

Uher je spremljen za selidbu u Lukoran, tamo će biti ljetno pojačalo plus radio, još mu sada moram smisliti nekakve "morsko-ljetne" zvučnike. :) (nešto sa buvljaka naravno)

Evo ga ...

4-fotografija 4 (11).JPG
4-fotografija 4 (11).JPG (46.89 KiB) Pogledano 3362 put/a.

5-fotografija 5 (3).JPG
5-fotografija 5 (3).JPG (51.91 KiB) Pogledano 3362 put/a.

1-fotografija 1 (25).JPG
1-fotografija 1 (25).JPG (76.7 KiB) Pogledano 3362 put/a.

2-fotografija 2 (23).JPG
2-fotografija 2 (23).JPG (81.2 KiB) Pogledano 3362 put/a.

3-fotografija 3 (22).JPG
3-fotografija 3 (22).JPG (72.86 KiB) Pogledano 3362 put/a.
elvis

Re: Buvljak News

PostPostao/la FFL » 12 sij 2015, 21:27

Uredjaj kao stvoren za Mali Lukoran :)
FFL

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.