Kako izbjeći carinu i porez

Kako izbjeći carinu i porez

PostPostao/la the_bebe » 14 ožu 2013, 20:08

Daklem sad ću objasniti kako sam ja nekoliko puta već uspio izbjeći da me ogule na carini...
Ovo se tiče pošiljaka koje dolaze poštom!!!
Kako mnogi znaju sve šta dođe iz inozemstva mora proći carinu i onda gospoda odluče jeli treba ili netreba cariniti...

Pošiljke zanemarive vrijednosti (do 160,00 kuna)

Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Ta se roba ne podnosi carinarnici. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Ukoliko se radi o jednom predmetu veće vrijednosti od navedene, obzirom da je roba nedjeljiva, moraju se obračunati uvozna davanja na cjelokupnu vrijednost predmeta.

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Ovaj text je kopiran sa internetske stranice carina.hr i to je AMEN samo je problem šta ekipa sa špedicija tipa DHL,UPS,IN-TIME i ostali kojima se dodjeli vaša pošiljka da odrade papirologiju se prave kockasti i glupi pa sve živo carine!

Ovako ja sam kupio od čovjeka nešto iu Engleske i to šta sam uzeo je vrijedilo 140 funti i na kraju mi je došlo na adresu bez da sam nešto platio...
Daklem stupio sam u kontakt sa prodavačem i zamolio ga uslugu...zamolio sam ga da mi ispostavi dva računa svaki na 70 Funti s tim da je na jednom trebao napisati da roba vrijedi 10 funti + 60 funti shipping...
On je pristao i isporučio mi dva računa,ja sam ga još zamolio da ovaj račun di je naznačeno da je roba u vrijednosti od 10 funti pošalje sa paketom i on je to napravio...
Ja sam platio oba računa ali odvojeno... i isprintao sam samo onaj na kojem je razdvojeno roba + shipping...
Roba je došla na carinu i javili su mi se iz špedicije da ima pošaljem ddokaz o plačanju, kopiju osobne i njihov neki obrazac...
Drugi dan stiže meni mail da je roba obrađena i da moram platiti 170 kuna carine i 270 kuna njihovu uslugu carinjenja...
E sad dolazi tricky part...
Ja sam fino kopirao ovaj isti text sa stranica carine i poslao na mail sa kojeg sam dobio potvrdu o prispjeću pošiljke i još sam u mailu napisao:Ovo je izvod iz zakona koji je trenutno na snazi...ako i bude carinjenja ja vas molim da mi pošaljete zakon po kojem ćete mi tu robu carinit...unaprijed se zahvaljujem...
Nakon toga nazvala me je špediterka i pitala da kako ja to mislim pa jesam li ja to platio 70 funti ili nisam a ja joj kažem da jesam ali da je poštarina 60 funti a dijelovi 10 funti i rekao sam joj da pročita još jednom text koji sam joj poslao i ako joj nije jasno da me nazove...
Sljedeći dan mi stiže mail da sutra dobivam pošiljku koja je oslobođena carinjenja... :lol: :lol: :lol: :lol:
Zato ljudi pametno!!! Uvjek postoji fora za zajebati ove kretene...
Eto toliko od mene...Over and Out...
Ja sam bogat čovek
the_bebe

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.