DC regulator MP1410es

Re: DC regulator MP1410es

PostPostao/la Khadgar2007 » 21 kol 2012, 09:06

EVo Mate, imam taman jedan-dva komada uc2577 i to u ZAMISLI to-220 kućištu znači nije buhica,pa tako sada nemaš opravdanje da ne kreneš u preinaku. :mrgreen:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Mate » 21 kol 2012, 09:21

diy_ch33ta je napisao/la:
Samo ideja, ali;
ako uređaj treba veci napon, a ti imas do 5V napon na bateriji/solarnima panelima/cemu vec, zasto ne stavit DC step-up konverter prije samog uređaja?
MC34063A npr. - radi sa naponima od 3-40V, max struja 1.5A (no ima i drugih regulatora)...
Istina da nije bas efikasno, jer bi dizal napon sa prvim regulatorom, pa bi ga opet spustal sa onim u Wifi uređaju - ali to bi
bilo bez vecih modifikacija uređaja, no uvijek se moze i zamijenit kompletno napajanje da radi onak kak tebi pase :D

Ma svašta se može, dakako.
Stvar je da se procijeni što je optimalno. Ako je riječ o cijelom sustavu kojeg treba održavati, a u što spada i eventualna zamjena uređaja, bilo radi kvara, drugih opcija ili poboljšanja onda je ipak bolje stvar riješiti standardiziranim rješenjima.
Ona moja prvotna ideja je bila baš ono čisto DIY inspiracija od materijala kojeg sam imao na raspolaganju i problema na koji sam bio fokusiran, a to je bilo prebaciti WiFi signal iza čoška u obliku repetitora, bez da moljakam susjede da im bušim fasadu i stavljam nekakve antene i trošim njihovu struju. Sve to u svrhu da tipovi kao Khadgar2007 i ostali kad stignu iz kontinenta imaju WiFi signal na plaži. :lol:
Hebi ga, takva je uloga nas domaćina.
slika
Mate

PostPostao/la Mate » 21 kol 2012, 09:26

Khadgar2007 je napisao/la:EVo Mate, imam taman jedan-dva komada uc2577 i to u ZAMISLI to-220 kućištu znači nije buhica,pa tako sada nemaš opravdanje da ne kreneš u preinaku. :mrgreen:

A odlično, dobro je znati da ima toga i za nas ćoravce.
Ali već sam objasnio da mi sad ne treba. Onaj pregoreni uređaj sam premjestio u kategoriju "rezervni djelovi" i riješio se muka.
Nego tebi će tu tribat i nekakve zavojnice. Kako ćeš to riješiti?
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 21 kol 2012, 11:04

Hej ti dalmošu...meni ne treba wi-fi signal na moru,imam toga dovoljno i doma. ;)

Inače to ti je step-up integrirac ča sam naveo i ja sam ušićario par komada direktno od TIa kao freebie.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

Prethodna

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.