To treba probati u živo jer nema "prave istine".
Tehnički podaci će kod svih biti više-manje isti.
Razliku će napraviti "vještičji prah" poput video procesora, načina ostvarivanja kontrasta i ostalih điđa.
Jedni će navesti neke ogromne brojke za kontrast, a u praksi će svi oni biti više-manje tu negdje.
Kod LCD-a je možda najvažnija osobina "vrijeme refresha" i ono ne bi smjelo biti veće od 3 ms (što veći ekran to je poželjnije manje vrijeme refresha - mada na prvi pogled nije uzročno posljedično povezano).
Procesori to mogu još dobrano popraviti i uljepšati.
Isto tako, gotovo svi televizori imaju nekoliko modova kontrasta i osvjetljenja.
Što je pozadinsko osvjetljenje jače - to je bolji osjećaj kontrasta.
Često će tgovci televizorima koje žele što prije prodati obično "navinu" shop mode" s jačim osvjetljenjem pa onda izgledaju bolje od onih koji su u "standard modu"
To je otprilike ono kada se želi dokazati da je XLR puuno bolji od chincheva.
Kada se svedu kategorije modela, cijene će otprilike biti iste i slike će otprilike biti iste.
Dakle subjektivni osjećaji će prevladati.
Sve ovisi o tome na što se čovjek zapali.
Prije više godina sam kupovao manji auto za firmu.
Zbilja sam temeljito obišao desetak dobavljača s nacrtanom križaljkom želja.
Na kraju je ispalo da je razlika u cijeni svima bila unutar 100 eura .
Budući da oduvijek preferiram njemačke aute, ispao je VW POLO.
Doduše, Znao sam od početka da će to biti taj auto, taman da je ispala puno veća razlika u cijeni.
Na sreću je i matematika potvrdila (mada nije tako izgledalo na početku) očekivanja.
Stanje nakon 8 godina:
Auto je prošao više od 250.000, još uvijek izgleda i ide kao nov, za razliku od razno raznih F.., Š.., S..., japanaca francuza i koreanaca koji su kupljeni u isto vrijeme i već su se raspali ili su više na popravcima nego na cesti.
Taj špulijus me do sada nije iznevjerio.
Čitaj: istina da Samsung proizvodi odlične OEM komponente za ostale, da je LG inovativan, ali "Prava Firma" je uvijek "Prava Firma" (samo je pitanje dokle

).