Evo i mene u "Temi"

Kod mene prolazi praktički sve, osim one glazbe koja se ne može slušati bez "kemijskih poticaja" i turbofolka.
U stvari, sve to dolazi u valovima, pa neku glazbu ne slušam mjesecima, a onda me uhvati pa svi po kući šize od istog stila.
Pogotovo kada je "seljački Country" u pitanju.
Tu vrstu glazbe sam usvojio dosta davno. U biti krenulo je s southern i country rockom. Tada sam (prije više od 20 godina) vodio nekoliko emisija s tom tematikom na nekoliko lokalnih radija pa sam jednostavno hoću-neću podlegao

.
O toj temi se može svašta napričati i napisati, ali to može biti stvar posebne teme...
COUNTRY - Tu je nekakav djelomični popis Country glazbe i one koja s njom uže koketira.
Rock 50-tih pa na dalje.
Imao sam sreću vrlo intenzivno živjeti i pratiti glazbu u 70-im i 80-tim, koje su po mojoj percepciji bille vrhunac glazbe, pa naravno, iz tog doba imam i najviše nosača zvuka (LP, traka, kaseta i CD-a kada su se pojavili).
Klasična glazba je (što si stariji) uz JAZZ nešto što se sve više sluša i sve bolje razumije.
KLASIKA tu je jedan dio klasike s kojom raspolažem.
JAZZ - jako mali dio
ROCK I ROCK'n'ROLL - uđuture - opet samo dio
POP - nezaobilazna glazba - dio
Na žalost, ne stižem evidentirati sve u računalo pa je praktički veći dio neupisan.
Ne bih rekao da nemam kriterije ali doslovce mogu podnijeti svaku vrstu glazbe.
Nikako Ne prolazi "novokomponovana", kako istočna tako niti domaća.
Šteta što je dio dobrih zabavnih i pop izvođača podlegao zovu opstanka, ali na sreću danas postoji velika mogućnost izbora.
Među pločama doduše imam gotovo sve "Rokere s Moravu", ali to je tada bila doista kultna stvar i vrhunska zafrkancija.
Dečki su se savršeno zabavljali s ismijavanjem novokomponirane glazbe, ali nisu bili niti svjesni (ili možda jesu ???) da su stvorili turbofolk - čudovište koje nam danas kvari djecu i uništava ukus. Doduše, o ukusima se ne raspravlja, i puno bi se moglo pričati o "kvaliteti" dobrog dijela onoga što slušamo.