Media player

Media player

PostPostao/la Dean » 31 lis 2011, 20:49

U jednom sam razgovoru sa Juricom razgovarao o Media playeru kao dobrom izvoru muzike za razne prezentacije. Ima li tko kakcih iskustva sa tim?
Dean

Re: Media player

PostPostao/la Khadgar2007 » 31 lis 2011, 20:51

Ne znam za prezentacije ali za mp3 i flac i slične formate ja koristim foobar, player je izvrstan,jednostavan i meni jedini. :)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » 31 lis 2011, 20:52

Što te konkretno zanima ?
Prezentacije kakvog tipa i za koje namjene ?
tubeman

PostPostao/la Dean » 31 lis 2011, 21:00

tubeman je napisao/la:Što te konkretno zanima ?
Prezentacije kakvog tipa i za koje namjene ?

Pa recimo da ne moram nekad nosit hrpu CD-ova sa sobom, nego Flacove na hard...
Dean

PostPostao/la Mate » 31 lis 2011, 21:36

O kojem MediaPlayeru govoriš?
Windoze Media Player ili MPlayer univerzalni mediaplayer za sve platforme ili VCL mediaplayer, ili......?

MPlayer je mali, možeš ga nositi zajedno s materijalom i pokreće se bez instalacije na windozama (barem je tako nekad bilo). Na X-ovima ide nekakva instalacija. Inače radi na svemu mogućem.
http://mplayerhq.hu/
Mate

PostPostao/la tubeman » 31 lis 2011, 21:59

E, sada, ako to trebaš samo za to onda uzmeš notebook, disk, napraviš playlistu u MediaPlayeru i to je toi ;) ;)
Ako trebš nešto više, to se može elaborirati.
Je'l to kvaliteta, cijena, veličina i sl.

Ja se time bavim nekih petnaestak godina pa otprilike znam genezu svega toga, ali mislim da će se razviti prilično burna diskusina po pitanju svakog segmenta.
Danas to više nije neka posebna tema jer praktički svatko može složiti svega i svačega za vrlo razuman novac.
Prvi takav "stroj" napravili smo još 1994. godine i služio je za emitiranje reklama i jinglova na radijima.
Bio je to popriličan hit jer smo uspjeli na ondašnje diskove (40 megabajta ) utrpati koješta, a sve to potpomognuto vlastitim softverom prvo u C-u, a kada se pojavio, onda u VB.
To je bilo nešto prije nego što je Mpeg ušao u ozbiljnu upotrebu.
Prvo smo koristili nekakve libraryje za dos (Soundblaster), a kada su se pojavili Windowsi i MP3, više nije bilo izazova.
Još negdje imam te prve SB. kartice, Od onih za XT, pa do onih saSCSI kontrolerom (jer je običan disk bio prespor i premali ;) ).

Danas imaš svakakvog softvera i hardvera pa to više ne bi trebao biti problem.
Najviše pažnje treba posvetiti dobrom ispravljaču i video kartici, jer o njima će jako ovisiti kvaliteta zvuka.
Zvučne kartice ili streameri su naravno isto tako važni, ali više nisu problem, jer se mogu nabaviti već za par sto kuna.
Danas su jako popularni eksterni USB streameri.
Mislim da pomama za HRT streamerima polako prolazi jer je to ipak samo jedna điđa među mnogima, ali radi sasvim dobro. Pitanje je da li vrijedi toliko ?
Softvera isto ima svakakvog pa treba samo dobro odabrati ono što ti najviše odgovara.
Dobro bi bilo da ima podršku ili kakav plugin za M4a standard (AAC kompresija) koji se već nametnuo u profesionali (radio) zbog bolje kompresije i kvalitete.

E, sada reci što te od svega toga u stvari zanima ;) ??
tubeman

PostPostao/la tom_hifi » 31 lis 2011, 22:08

Za takve stvari kao što Dean treba, foobar2000 je vrh trenutno. Staviti unutra Wasapi driver, isključiti SVE DSP efekte i to je to. Za 16-bit reprodukciju se preporuča uključiti Dither.

Da ne zaboravim, Foobar ima drivere za DTS, M4A itd itd itd.

Isprobao sam brdo tih programa za reprodukciju, al foobar2000 odlično obavlja svoj posao.
tom_hifi

PostPostao/la Dean » 31 lis 2011, 22:20

Razmišljam o nečemu što bi zamjenilo CD-dac-bufferče. Iako je ovo prioritetno, nekad, recimo u radioni je možda zanimljivije imati nešto što neće previše zaostajati sa zvukom, ali da ne nahebe zbog prašine. Verzija lap-top-mp3, nije opcija. (malo šugavo zvuči). :helper:
Dean

PostPostao/la zbotic » 31 lis 2011, 22:37

XBMC jako lijepo izgleda, potpuni media player, ako je za prezentacije. Besplatan.
zbotic

PostPostao/la Qwerty » 01 stu 2011, 01:39

Call me stupid, ali kad netko spomene media player ja prvo pomislim na ovako nešto:

http://www.tvix.co.kr/ENG/products/HDSlimS1.aspx

Ako smo krenuli u dobrom pravcu za music dedicated player gledaj slijedeće:
http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/wireless-music-systems/devices/5745

Ima ga recimo ovdje
http://www.ebay.de/itm/Logitech-Squeezebox-Touch-WLAN-Internetradio-Netzwerk-Mediaplayer-NEU-/270824536813?pt=Radios_Recorder&hash=item3f0e667aed ili u media šopovima u Austriji

Za ostale detalje o uređaju pitati admina :admin:
Qwerty

Sljedeća

Natrag na Digitalni izvori zvuka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.