USB DSD DAC

Re: USB DSD DAC

PostPostao/la elvis » 19 vel 2015, 18:15

Prije ručka sam gDAC stavio na poziciju kraj behringera. Tu negdje će mu biti mjesto. Laptop je ispod, usb kabel relativno kratak.

fotografija (1).JPG
fotografija (1).JPG (103.75 KiB) Pogledano 9399 put/a.

Kada sam išao pogasiti neonke kako bi se poštedio zvuka koje proizvodi njihova prigušnica (brujanje iz same lampe), imao sam što i vidjeti.... pokolopac DAC-a je doslovno svjetlio :). Ledice na prednjoj strani lagano svijete i sa zadnje strane naravno. Crvenom bojom svijetle kontrolne ledice na pločicama power supplaya, a desno nazad svijetle ledice na samom DAC-u. Glupost znam, ali uživo izgleda iznimno ugodno. Jutros sam naime htio taj plexy ofarbati u crno mat, srećom nisam :). Stvarno nisam očekivao niti planirao ovaj efekt, pa me je pozitivno iznenadio ma koliko nebitano bilo. Blago meni kada me ovakve male stvari vesele... he he he he. :)

fotografija.JPG
fotografija.JPG (63.07 KiB) Pogledano 9399 put/a.

Zvuk... i dalje jako dobro. :)
elvis

PostPostao/la Mate » 19 vel 2015, 21:05

Meni ovako svjetle ledice na stropu.... kad su ugašene :lol:
Mate

PostPostao/la vulejov » 20 vel 2015, 08:34

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la elvis » 20 vel 2015, 09:51

vulejov je napisao/la:Koliko ti se greje stabilizator na 4V, trebalo bi dosta više od onog drugog koji radi na 5V..

Istina, osjetno se više grije. Čak sam razmišljao staviti i veće hladilo.
Kad budem ponovno nešto raditi "ispod haube" baš
ću izmjeriti kolika je temperatura i naravno razlika u stupnjevima C.
elvis

PostPostao/la vulejov » 20 vel 2015, 10:11

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la Pao Pepeo » 20 vel 2015, 17:35

hm mozda u zadnje vrijeme se bavim malo previse teorijom i fantaziranjem ali mi morate oprostit.. :D i tako gledajuci ovaj DAC mi je pala jedna ideja na pamet pa bi volio cuti vase misljenje.Posto se komp u zadnje vrijeme sve cesce koristi kao izvor zvuka a vjerujem da u buduce ce biti jos i vise,i posto ovaj DAC je stvarno sitan a kvalitetan dali bi se ga moglo za buduce samograditelje odmah ugradit u pojacalo?? Za one ljude koji ne vole imat puno komponenti u sustavu,zapravo komponente su neizbjezne ali kutije mislim da nisu :D
Vjerujem da bi se moglo ali zanima me dali bi se recimo na mreznom transformatoru moglo dodat jos po dva namotaja koja bi davala struju ?? Kasnije bi se naravno napravilo ispravljacki dio na svojoj ploci koja vjerujem nebi zauzimala puno mjesta,trebalo bi se dodat i neki preklopnik da se DAC moze zaobic za recimo one koji imaju gramofon pa zele slusat direktno s njega.Kod ovog uređaja bi se trebalo o jos dosta toga gledat racuna znam ali za sad me zanima samo osnovna zamisao.
Meni recimo jedan cjevas sa ugađenim DAC-om bi bilo sve sto mi treba...ploce nemam,radio ne slusam... pa zato i pitam :)
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 20 vel 2015, 17:54

Ideja ti je dobra ali nije nova i nije baš prihvaćena.
Kao i svaka ideja ima dobre i loše strane.
Jedan od osnovnih razloga zašto su audiofilske komponente u odvojenim kutijama, jest neprestana potreba da se uspoređuje, i traži sveti gral.
Ono što mi kao DIYeri i praktičari možda više cijenimo je mogućnost preslaganja sistema, nadogradnje, proširenja. Sad imam jedan sistem, sutra jedan ipo a već preksutra cijela dva sistema. Itd...
Lakše je kombinirati i mijenjati. Pa na kraju i prodavati.
no prednost biti DIYer je i u tome što takva persona s lakoćom složenu stvar može ratsaviti na komponente :P
Mate

PostPostao/la Pao Pepeo » 20 vel 2015, 18:02

A znam Mate da netreba biti neki lumen za se toga sjetit :lol: a ova strana zasto nije dobro spajat komponente mi je dakako poznata... i ja uvijek volim eksperimentirati nove kombinacije.Ali jako lako se mogu stavit preklopnici i dodatni cincevi da bi se mogao koristit samo DAC ili da se preskoci isti.Mjesanac amp-a i DAC-a mi je jako privlacan a vjerujem bi bio i drugima ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la zbotic » 20 vel 2015, 18:05

Naravno da može i to raznim varijacijama na temu.
Ako si pratio ja u zadnje vrijeme uvijek trpam DAC u pretpojačalo

viewtopic.php?f=10&t=1449

viewtopic.php?f=10&t=1396&start=50
zbotic

PostPostao/la elvis » 20 vel 2015, 18:41

Može ali šteta, naročito ako bude cijevni amp, brzo će ti dosaditi zvuk tog ampa, tražiti ćes vrlo brzo riješenje u drugoj lampi i tako gooooodinama :). Vjeruj mi da ovo nisam napisao slučajno. Moj prijedlog je da to napraviš u zasebnom kućištu, eventualno sa ampom za slušalice ili line preampom.
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Digitalni izvori zvuka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.