USB DSD DAC

Re: USB DSD DAC

PostPostao/la Mate » 14 pro 2014, 19:41

zbotic je napisao/la:Kinez sa ebaya, rupe je trebalo izbušiti. Inače je stajala na carini dobrih dvadesetak dana da bi na kraju prošla sa ukupnim troškom "carinjenja" od 10 kuna.

http://www.ebay.com/itm/full-aluminum-c ... 3a9081d410

Što si napravio tom kinezu?
Sada stoji ovo crvenim slovima:
Does not ship to Croatia, Republic of
Mate

PostPostao/la Roko » 14 pro 2014, 20:27

Šalje ovaj iz susjednog dućana, ;)...još je i 2 ipo dolara jeftiniji :)

Inače, po mom iskustvu sa čajniza ebay sellerima, kad im pošalješ poruku preko ebay "contact seller" supporta, sa upitom za slanje u Hr, puno njih bez problema pošalje, iako imaju onu crvenu poruku da ne shippiraju ovamo. Tako da vrijedi pokušati iskomunicirati sa prodavačem, plus još nešto, veliki komercijalni prodavači imaju (rade preko) nekoliko ebay accounta, to se vidi i po identičnim slikicama i opisima koje koriste. Vrlo je česta situacija da na jednom accountu šalju u Hr a ne drugom ne, pa nije loše copy/paste naslov proizvoda u ebay tražilicu i prečekirati malo. ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zbotic » 15 pro 2014, 00:29

Vjerojatno je problem što je na trackingu ostala poruka :retention reason - invoice missing.

Ali upravo mi stiže jedan paket od istog iz Kine, ali puno veće vrijednosti, koji je kako za sada stvari stoje u "domaćoj vreći" i mogao bi proći bez harača :D
Otom potom....

Inače taj ima skladište u Njemačkoj i za te veće komade ne treba strepiti od carine....
zbotic

PostPostao/la zbotic » 15 pro 2014, 00:36

Inače je taj vrlo pristojan kinez pa mi je prije neki dan poslao poruku "stiže za koji dan".
A tko zna, možda ga je već izjebao neki drugi nervozi samograditelj drkadžija iz Hrvatske kakvih nam ne fali, u što smo se davno uvjerili....
zbotic

PostPostao/la elvis » 15 pro 2014, 13:24

Zorane, da ne bi bilo zabune ja od Bugara trebam naručiti samo ovo:

I2S over USB plus AK4396
http://jlsounds.com/i2soverusb-with-ak4396.html

Što je sa napajanjem, koji su naponi potrebni i da li je to to ili trebam još nešto naručiti?

Pozdrav
Elvis
elvis

PostPostao/la zbotic » 15 pro 2014, 13:30

To je to.

Napraviti ću ti ja pločice za napajanje ili ako hoćeš mogu ti poslati PCB, a shema ima isto na siteu od bugara. Ima on i gotove pločice ali mi se čine malo preskupe.

Ako hoćeš baš ultimativno napajanje možeš i ovo naručiti http://www.ebay.com/itm/Ultra-low-noise ... 1c4a487acd
zbotic

PostPostao/la elvis » 15 pro 2014, 13:47

zbotic je napisao/la:To je to.

Napraviti ću ti ja pločice za napajanje ili ako hoćeš mogu ti poslati PCB, a shema ima isto na siteu od bugara. Ima on i gotove pločice ali mi se čine malo preskupe.

Ako hoćeš baš ultimativno napajanje možeš i ovo naručiti http://www.ebay.com/itm/Ultra-low-noise ... 1c4a487acd

OK super to je rješeno, ajde vidjeti ću što ću sa napajanjem pa se javim. Baš sam pisao na njihov info mail da li DAC imaju na lageru, veli 4 tjedna ako nemaju... , u biti nije da mi se žuri, ali volio bi da dođe još ove godine :). Ovaj power supply od 55 dolara izgleda cool.... nije isključeno!
elvis

PostPostao/la elvis » 15 pro 2014, 15:47

Naslanja se na temu pa evo malo za čitanje...

http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1214/Wireworld_Platinum_Starlight_DH_Labs_Silver_Sonic_Cardas_Clear_USB_Cable.htm

Čisto da se ne bi uzimali zdravo za gotovo.... U analognom djelu priče sam malo skeptičan, no kada je digitala u pitanju, tu sam nekako siguran u bitnost kvalitete kablova zaduženih za točan prijenos hrpetine jedinica i nula. Zorane kakva su tvoja iskustva sa ovom "komponentom" i predmetnim DAC-om, da li treba trošiti novac ili ne za ovaj USB kabel?
elvis

PostPostao/la zbotic » 15 pro 2014, 16:00

Za mene digitalni prijenos ili radi ili ne radi. Kada radi sve ide glatko, a kada ne radi gubi signal i prekida. Razlike na nivou "čuje se" za mene ne postoje , lovu treba uložiti u druge stvari.....

Smisao ovakvog prijenosa (tzv. "asinhroni USB") je upravo u tome da se izbjegava bilo kakva mogućnost gubitka podataka ili bilo kakav utjecaj prijenosa na njega.
zbotic

PostPostao/la elvis » 15 pro 2014, 16:19

zbotic je napisao/la:Za mene digitalni prijenos ili radi ili ne radi. Kada radi sve ide glatko, a kada ne radi gubi signal i prekida. Razlike na nivou "čuje se" za mene ne postoje , lovu treba uložiti u druge stvari.....

Smisao ovakvog prijenosa (tzv. "asinhroni USB") je upravo u tome da se izbjegava bilo kakva mogućnost gubitka podataka ili bilo kakav utjecaj prijenosa na njega.

Paše mi ovo što čitam iznad :). Znam da je "asinhrono" bitno u ovoj križaljci oko odabira DAC-a.... u svakom slučaju neću se onda brinuti oko spojnog kabela, za početak ide prvi koji imam.
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Digitalni izvori zvuka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.