Sa dolaskom leta odlučio sam se napraviti malo reda u garaži ! Nakupilo se tu vremenom štošta pa sam hteo videti šta je za baciti a šta za sačuvati ! U toj gomili stvari zapala mi je za oko jedna kutija od jednog starog iskrinog cevnog uređaja , i počeo sam razmišljati za šta bi se mogla iskoristiti !
Pročitao sam Dean-ov post o njegovoj "Bajaderi" i odlučio da napravim pojačalo po istoj šemi (Bruce Heran , self-inverting push-pull EL84). Pojačalo malo odstupa od originala i to , napajanje je 280V umesto 240V , umesto ultralinearnog , napravljeno je da radi u triodnom modu ! Nabavio sam 2 dupla C jezgra (oznaka CM35E) , za koje mi je proračun uradio moj prijatelj FFL !
Kutija je ubrzo plastificirana i mogao sam početi sa sklapanjem !
Nemam baš nekog velikog iskustva sa lampama , nešto sam probao ranije da napravim ali sve je to ostalo u fazi eksperimenta , tako da mogu reći da mi je ovo prvi završeni rad što se lampi tiče.
Pošto je ovaj projekat bio proba , nisam hteo odmah da naručujem nove i u pojačalo sam stavio korištene lampe iz starih radio aparata .
Sve u svemu zadovoljan sam postignutim , tako da ću naručiti nove lampe za ovog mališu !