harkonen je napisao/la:Ma nema frke, samo polako.
Savjet : nemoj da pitaš za parne harmonike. Bar ne odmah.

p.s.
I nemoj da pitaš zašto da ne pitaš za parne harmonike. Bar ne odmah.
Harkonen, nov sam na vasem forumu ali ne i u elektronci. Sto kaze moj zemljak Zile, znam sta su parni harmonici a sta neparni
( usput, posedujem i mernu opremu kojom to mogu da izmerim......osciloskop HP54542A koji ima FFT).
Ono sto nemam, a to je dovoljno iskustva iz cevne tehnike pokusavam da "ukradem" od vas koji to nesumnjivo imate.
Konkretrno me zanima primena pomenute cevi u NF pojacavacima, vasea iskustva i predlozi.
Zasto sam odabrao bas tu cevku?
Nekako mi se ucinilo s' obzirom da je dupla beam tetroda kao bogom dana za PP. ( nazalost neprimenljiva u UL spoju zbog zajednicke G2).
Drugi razlog je sto sam uspeo veoma povoljno da nabavim odredjenu kolicinu tih cevi.
Ono sto me je potaklo da se vama obratim, izmedju ostalog, su slike sa TF-a gde sam spazio jedan amp sa tim cevima (ili mozda nisam dobro video)
pa bih voleo cuti misljenje,savete i sugestije.
Da li PP ili SE? Koli bi Ra bio optimalan za napajanje od 400V. Ne bih isao sa vecim naponima zbog nabavljivosti elko-a ( 450V se lako nabavljaju) a i nije mi potrebna neka velika snaga (15 - 20 W max u PP spoju) .
Hajde komsije upomoc.
p.s. zelja mi je da sledece godine budem aktivni ucesnik TF-a i to mozda sa pomenutim ampom, ako u medjuvremenu ne predjem na babuske
posto u zadnje vreme razmisljam i o njima.