Sonda, krivo si naveo tip cijevi. Postoji 12AU7 (ECC82) i 12AX7 (ECC83). Za buffere i pretpojacala je primjenjivija ECC82, jer ECC83 ima preveliko pojacanje. Za 12UX7 ja ne znam, ali mozda postoji i cijev takva naziva.
Dobro konstruirani cijevni uredjaji, pa tako i pretpojacala, nemaju puno izoblicenja i sviraju uglavnom neutralno. Tako da nisam siguran da ces cuti puno izoblicenja i drugih harmonika. OK, kod triodnog pojacala dominatan je drugi harmonik, ali nema toga bas toliko.
Mislim da tebi treba harmonizer. Ovdje imas jedan zanimljiv, i jos je promjenjiv, tj. mozes sam izabrati koliko zelis tih harmonika...
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/171047-variable-harmonizer.htmlKoristi 6J6 cijevi. Mozda mozes nabaviti takve, ili ti netko moze preracunati vrijednosti za cijevi koje imas...6J6 je dvostruka trioda sa zajednickom katodom. Te cijevi nisu skupe, a zahtjevaju mala podnozja sa 7 pinova. Ako ovdje ne budes imao dovoljno cijevnih harmonika, ne znam gdje ces? Nije to bas hi-fi koncept, ali ako covjek to voli i uziva, cemu mu kvariti veselje...