DAH - 2 (kit i upute)

DAH - 2 (kit i upute)

PostPostao/la harkonen » 23 vel 2012, 13:02

DO POSLJEDNJEG DAH-a !

Evo, nekad se pominjalo, danas se pomalo realizira.... a i prvi su kitovi tu.
Kako rekoh, ovaj će kit biti slijedeći logični korak u nekoj diy evoluciji koja neumitno vodi k >1kV!
Pritom se ne zezam i mislim da su mnogi ljudi iskustveno spremni i na tak konačni korak, ali pribaviti sve elemente
po povoljnim uvjetima, pritom misliti na sve sigurnosne aspekte i kvalitetu dijelova je zadatak koji traje i koji
ćemo im ovako olakšati....
Ciljevi su i dalje nepromijenjeni - maksimalni užitak u samoj fazi sastavljanja, maksimalna sigurnost u radu,
maksimalna uspješnost izvedbe uz minimum cijene, ovaj put i uz nešto malo više poluvodiča od pukih dioda.
Logičan je dakle i slijed po snazi, DAH-1 6-10W (ovisno o modu), DAH-2 12-18W (ovisno o tumačenju :-) ), te DAH-3
punih 24-28W sirove SE triodne snage. Taj treći ćemo malo pričekati, nadam se ne predugo i da će se opća situacija pomalo
srediti jer to već postaje i financijski gledano, investicija. Ne kažem da i ovo sada nisu investicije, no DHT te snage je
ipak druga kategorija, ali vjerujem da ćemo dotjerati i do toga.
Možda DAH-3 bude PP amp, a DAH-4 pomenuti DHT, no nebitno, bitno jest da se duh samogradnje i lampaša u audio
sustavima još jednom potvrđuje....
Dakle, da se vratim na temu, pristup je ozbiljan, izlazne lampe su 6C33 i (neka drajverica ostane još malo tajna),
drajverica je pod CCS-om, dakle maksimalno iskorištena u linearnom području osjetljivosti 0,9 Veff što je i neki vrh
po pitanju korištenja samo jednog napona na ispravljaču kod primjene 6c33 bez zadiranja u njoj totalno neprilične napone..
Bias je automatsko automatski, što će olakšati "uparivanje" i nešto produžiti radni vijek lampe. Ima to i nezgodnu stranu u
pogledu disipacije topline katodnih otpora, no ništa što se ne može riješiti, ali niti mjeriti sa "paklom" iznad šasije.
Stoga je gdin :geek: zadužen i za termički korektno i izdržljivo, a ipak prepoznatljivo kućište.
Kit (i točnu shemu) ćemo predstaviti na samom TF-u, ne zato da nešto tu krijemo, nego zato da ljudi prvo čuju uhom,
ocjene da li to jest nešto što ih ostavlja ravnodušnim ili ne, te da ostavimo i mali element isčekivanja.
A ima i to svojih draži.... što je ono lijepo dok se čeka?

Stoga će diy-eri koji uzmu ovaj kit imati obvezu da čuvaju tajnu do TF-a, te da se na njemu pojave u punom sjaju!
Neće im biti teško, oni će upute dobiti uz kit, kao i svu potrebnu pomoć.
Da sve to nije samo puko slovo na papiru, evo i jedna fotka koja govori tome u prilog:
HAD2-PCB.JPG
HAD2-PCB.JPG (97.45 KiB) Pogledano 6334 put/a.

:ugeek:

p.s.
EDIT nakon mjesec dana od prvog posta - sad sam primjetio da u ovoj temi nije spomenuta cijena, dakle 2900 Kn je kit sa svim potrebnim dijelovima i pločicama, a kutija je u Vašem ili Deanovom aranžmanu, pa molim da se za kutiju njemu
javite. Inače, ova kutija je sasvim kompatibilna za sve otvorene designe sa veličinama transformatora do EI96 lima....
Zadnja izmjena: harkonen; 23 ožu 2012, 21:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

Re: DAH - 2 (kit i upute)

PostPostao/la s@ki » 23 vel 2012, 13:11

a neki dan meni tu priča o lampama i pločicama..eh :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la harkonen » 23 vel 2012, 13:15

A ne, ne, ovo na PCB ide samo ono što inače nema smisla sa visi u "zraku", ostatak priče je PTP,
prema tome, priča ostaje. Ti još svog lampaša tražiš? To ti je kao traganje za smislom života.
Nisi potpuno svoj dok ga ne nađeš ili stvoriš, a onda kad ga stvoriš, neki te crv gura ka slijedećem,
pa dalje i dalje...
harkonen

PostPostao/la alfa » 23 vel 2012, 13:30

jesu li ovo pozlacene pločice? :mrgreen:
alfa

PostPostao/la s@ki » 23 vel 2012, 13:38

ne, samo nije foto lak skinut s njih.
ja sam počeo markerom pisat po njima OPERI ME jer me nekolicina ljudi pitala zasto se teže lemi po pločicama koje napravim :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la harkonen » 23 vel 2012, 13:40

Ih, foto lak? Zlato, dobro ti alfa veli, pa znaš da je na ovom forumu samo najbolja roba.
Ko hoće zlaćane pločice da maže nekim šlosarsko-grijanje-instalaterskim pastama,
samo naprijed. :-)
harkonen

PostPostao/la s@ki » 23 vel 2012, 13:41

:*
dolaziš onda sutra po ove za DAH1?

zlato my ass :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Master of Disaster » 23 vel 2012, 14:22

Čitam ovo i uhvatim se kako ovo pjevušim :lol:

Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Schultz » 23 vel 2012, 16:43

Jao.... Jaaaaaooooooooo......

Odrekao sam se u korizmi svojih dugova, i-beja i ulaganja u akustiku......

Ajme greške....... :stupid: :headwall:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » 23 vel 2012, 16:44

Pih....

Harki, ipak, ostavi jedan komplet ispod banka... Što je to 40 dana...? Pis of kejk...
Malvazijski tigar
Schultz

Sljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.