Ustvari znaš šta, baš sad kad smo u ovoj temi? Tog triodnog terora je možda malo i previše u zadnje vrijeme, što misliš? Spojili bi i crnog vraga u triodu kad bi se moglo.... Ispada da ništa drugo ne valja i ne vrijedi.
Trioda ovdje, trioda tamo. Parni su harmonici precijenjeni.
Ajde, ljudi sa primjerice DAH-om ili sličnim konceptom, neka kažu u kojem ga recimo modu najviše slušaju.
Slobodno i otvoreno.
Većina glazbe, posebice vokali, snimani su i snimaju se i dan danas pentodom, reproduciraju se na koncertima uglavnom pentodom. Generacije su širom svijeta cupkale uz pentodni izlaz radija, svikle na Indexe i Rokere s Moravu uz pentodne izlaze TV-a.....Mi ustvari "poznajemo" taj zvuk, kad čujemo da nekoga zvuk podsjeća na lampaše, vjerovatno ga ne podsjeća na triodne ampove koji su došli sa audiofilskom subkulturom. Ne podcjenjujem i daleko od toga da ću se odreći
triode, ali - korektno odrađeni pentodni amp, sa malo povratne, mrvu eventualne korekcije, sa malo "toplijom"
drivericom i u slijepom testu bi ostavio mnoge u čudu što ustvari slušaju. Začudnom čudu, pače.
Evo, Kaligula, ja baš mislim da bi bilo zgodno i ugodno slušati GK71 kao ono što ona i jest - direktno grijana pentoda,
uz g2 dobro stabiliziran (obrati pažnju na disipaciju g2), poluautomaski bias (poput tvog 6p3s ampa), a o driverici koja će
odrediti konačan prizvuk, kad se ustanovi radna točka. UL namot se naravno predvidi, ako baš mora.

Ali naravno, ti odluči, ovo je bio samo mali ekspoze. Za sada me nos, ili točnije "uho" za lijepu i ugodnu soniku nije
iznevjerilo. Još. Ti možda budeš prvi.

I'm too old for this s...