Postao/la zmajz » 13 stu 2011, 12:41
Ovo je pojačalo razvijeno za JJ EL509 S, ali koliko vidim ta baš i nije identična sa klasičnom EL509, ne samo zbog anodne kapice, nego može i manje struje dat (700mA prema 1400mA kod originala). Tu je osim ove ruske koju Ilimzn spominje ima još i 6KG6 inačica, koja je izgleda najbliža. Tu je cijela zbrka.
No, meni je palo napamet eventualno modificiranje cijele stvari za EL504, koje su dostupnije i jeftinije, upola slabije, ali principijelno iste lampe s istom namjenom. Mislim da bi tu moglo biti neko riješenje.
Transcendent ima još jedan slabiji otl koji koristi 6C19P koji u full konfiguraciji daje 40W, a kako se radi u pravilu o istom patentu, moglo bi se i to modificirati. Išao bih ja na tu varijantu, ali nije bila dostupna u ovoj formi i cijeni za koju sam dobio The Beast.
Ovako ima pločice, a izlazni dio i tako ide na šasiju, trafiće moram naručiti, ali prije svega se moram odlučiti na modificiranje ili ne. Malo više posla (zapravo kad sam ja u pitanju, to je puno više posla), ali dostupnije i jeftinije lampe....
Svaki savjet je od izuzetne pomoći, ali će ovo svejedno potrajati. Nekako mi se najviše dopada (osim originalne verzije) pomisao na mod, sa EL504 (ili PL), a opet i ovih malih ruskinja imam već pola potrebnih.
Će da vidimo...