Dragi moji cjevari, transformeri i ostali,
možda je preduhitreno s moje strane kao novog člana, sa neiskustvom u cijevnoj tehnici (imam nekog iskustva sa digitalijom),
ovako smjelo otvoriti novu temu i nadati se da ćete me podržati a uz to da će i vama biti interesantna.
Kao prvo moram zahvaliti harkonenu i sstrsatu jer su me u nekoliko privatnih postova potpuno ohrabrili.
Prije cca godinu dana poćelo je u meni kuvati nebi li si ostvarija san iz srednjoškolskih dana da si napravim cjevno pojačalo.
I od onda čačkam po internetu, mislim da sam otvorija i pogleda sve sheme ovoga svita. Nekako najprikladniji pristup otkrivam kod turneradia, no ostaje dilema šta točno napraviti. Ispipavajući paralelno i tržište lampama krenem u kupovinu preko e-baya i siberian shopa i složim već jedan mali lampaški arsenal.
Mislija sam da je najpametnije kreniti od prvog u lancu, PHONE preampa i ... krenem u izradu. Preamp je oformljen, mogu ga i slikati, ali nije još ožićen jer trenutno radim na ispravljaću.
Prelistavajući postove ovog foruma uviđam da mi je potpuno kriv put kojim sam krenija. Shvatija sam da je glupost bilo šta napraviti po tuđoj shemi jer to nije u duhu DIY-aša. Vi imate fenomenalan pristup: NE RADI NIŠTA ŠTA TI NIJE JASNO!
Čitajući harkonenov post kako odabrati radnu točku u grafu lampe, shvaćam da odatle treba krenuti.
I evo me ovdje, na početku nećega šta nema kraja.
Imam u dnevnom boravku komponente koje sam nemalo platija a kupljenje kad su krenile velike plazme, a u svrhu kućnog kina.
Nakon dugo vremena pitam se zašto ne mogu uživati u muzici nego sam nametnija neku nervozu u rumblanju kojekakvih procesorskih iskrivljenja iz maog receivera uz prisustvo woofera koji po meni nićem ne služi nego da naglasi nešto šta u prirodi i nepostoji. Imam Dalie Ikon 6 koji se mogu pokrenuti u BiAmpu. Sve ostalo bi maka, a na izvjestan naćin bi zadovoljija i sina i kćer jer bi i oni ponešto natrpali u svoju sobu. Najsritnija će biti moja žena kad skinem Concept 1 satelite sa zida jer smatra da je to najružnija stvar u kući. Centralac - nebitan.
Odlućija san da ću kreniti sa izradom dvaju projekata i to jedne modifikacije DAH-1 sa jednom ili možda dvije 6P3S po kanalu,
a kroz vrime dok to ne proradi razvijati i drugi projekt četverokanalnog PP + SE cjevaša za BiAmping IKONA.
Sstrsat, upravo ova odluka paralelno rada na oba projekta je moje objašnjenje zašto sam odmah otvorio ovu temu. Proći će sigurno onih mjesec dana dok se budem zabavljao DAH-om, a kroz taj period PP+SE će biti još u povojima.
Sstrsat mi je [i]"naredija"[i] da se upišem na listu za TF. Upisat ću se prvenstveno iz razloga da vas sve upoznam, a sad se nadam da ću i ja moći doniti neku kutijicu, makar mog DAH-a, ako ne i PPSE-a.
Pozdrav SVIMA!