midruzin je napisao/la:Ponukan vrlo pozitivnim ocjenama zvuka cijevi 807 u triodi na našem i vanjskim forumima, odlučio sam se za gradnju malog SE s njezinom jeftinim ruskom oktalnom verzijom 6p7s. Pošto se za nju mogu koristiti standardni izlazni i mrežni trafoi iz starih radia, skoro sav materijal imam, nešto s furde, nešto novog, pa će me amp vrlo malo koštati. Za drivericu sam nabavio mišičavu rusku triodicu 6s4p, koja će nadam se, dati dobar vjetar u leđa 6p7s. Ispravljač ide odvojen u posebnu kutiju od švas aparata, s prigušnicama, mrežnim trafoom i trafićem za grijanje cijevi. Skicirao sam shemu po kojoj radim amp, sa odokativno postavljenim radnim točkama, ( naime s matematikom nisam na Ti, a bogme ni na Vi, jer sam stalno markirao s satova matematike u gimnaziji i pušio u WC-u - svaka sličnost s Precednikom je sasvim slučajna ). Ispravite me u shemi, ako sam napravio neku veću grešku. Kad dovršim amp, ide podešavanje napona, struja i swinga, dok ne dobijem optimalno najbolji zvuk. Evo sheme :
midruzin je napisao/la:Mučim se s stavljanjem sheme s Photobucketa!
fixxxer je napisao/la:Da li bilo sta limitira HV napon na ''samo'' 290V?
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.