Kako sam već odavno planirao BI-AMPLING veće snage, namotao sam i par transformatora na 2xC jezgri SU102b, kakva se može dosta često naći u rashodovanim uređajima. Koristila ju je ISKRA, EI i RIZ za mrežne transformatore svojih profesionalnih uređaja (medicinski, komunikacijski, signalni itd.), kao i TESLA za punjenje akumulatora telefonskih centrala. Danas su sve takve telefonske centrale zamjenjene novima, pa su se pojavile po otpadima (podrumima, tavanima, garažama i raznim radionama "iz nužde").
Radi se o jezgri od vruće orijentiranih trafo-limova (debljina pojedinačnog lima je 0,25mm) oformljenih u 2xC jezgri, a snage od 1420VA kod maksimalne gustoće od 1,72T pri 50Hz.
Takav trafo u protufaznom režimu (bez istosmjerne struje vrijedne spomena!

) bi po "grubim" računicama trebao osigurati bar 250W korisne snage pri 25Hz uz vrlo maksimalnu gustoću magnetnog toka od vrlo "konzervativnih" 0,6-0,65T.
Dva takva transformatora sam namotao dosta prije ovog posta, ali danas su mi stigle naručene kutije za njih od PROCROM -a, pa mi predstoji posao smještaja i zalijevanja u njih.