Monoblokovi za TRIODE festival-završna razmatranja sa RS1003

Re: Monoblokovi za TRIODE festival-početna razmatranja

PostPostao/la davorin » 04 svi 2012, 16:46

harkonen je napisao/la:
davorin je napisao/la:5879-ugodan i mek ton, ali previše naglašeni parni harmonici kod jačih signala!

Ubava, ubava...gdje si sad? :lol:
:ugeek:

Poslužit će, poslužit će... :D
Puno sam zahtjevao od male pentodice za mikrofonska pred-pojačala! :lol:
davorin

PostPostao/la sstrsat » 04 svi 2012, 16:51

Jasno da bi preklop trioda / pentoda na ulaznoj cijevi dovel do odredjenog kompliciranja tako da nisam ni ocekival da ces ga poc ugradit, pogotovo sada kada rokovi do TF-a vec poprilicno pritiscu :D
Da li je takvo nesto uopce potribno najbolje bi pokazale slusne probe sa RS1003 u UL spoju i sa te strane bi takva opcija mozda i imala korisnu svrhu. Ali kako ces gotovo sigurno amp najveci dio vrimena drzat u triodnom spoju RS1003 onda neke vele potribe za tim i nima

Eventualno mozes ako imas vrimena isprobat i polovicu 6H30 jer bez obzira na njezin relativno mali faktor pojacanja (cca 15) jos uvik bis bil u okviru standardne ositljivosti od 1Veff a ona bi pri nekih 20-ak mA radila odlicno
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 04 svi 2012, 16:55

I to je ta vječna problematika - toliko driverica, a život kratak, tko će ih sve stić' probat'?
Često pomislim da znam kako nešto zvuči već u glavi, ali ipak u sinergiji sa nečim trećim (zvučnici,
varijacije u naponu mreže, prostorija) ispadne drugačije od očekivanog. Nema tome kraja.....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la davorin » 04 svi 2012, 16:55

sstrsat je napisao/la:Jasno da bi preklop trioda / pentoda na ulaznoj cijevi dovel do odredjenog kompliciranja tako da nisam ni ocekival da ces ga poc ugradit, pogotovo sada kada rokovi do TF-a vec poprilicno pritiscu :D
Da li je takvo nesto uopce potribno najbolje bi pokazale slusne probe sa RS1003 u UL spoju i sa te strane bi takva opcija mozda i imala korisnu svrhu. Ali kako ces gotovo sigurno amp najveci dio vrimena drzat u triodnom spoju RS1003 onda neke vele potribe za tim i nima

Eventualno mozes ako imas vrimena isprobat i polovicu 6H30 jer bez obzira na njezin relativno mali faktor pojacanja (cca 15) jos uvik bis bil u okviru standardne ositljivosti od 1Veff a ona bi pri nekih 20-ak mA radila odlicno

O, imam ja puno triodnih kandidata, ali namjerno sam ih zaobilazio do sada (prije TRIODE-festivala), ali nakon... :lol:
davorin

PostPostao/la sstrsat » 04 svi 2012, 17:03

davorin je napisao/la:O, imam ja puno triodnih kandidata, ali namjerno sam ih zaobilazio do sada (prije TRIODE-festivala), ali nakon... :lol:

Amp ce znaci dozivljavat brojne iteracije dok (ako ikad :lol: ) bude proglasen konacnim
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la davorin » 04 svi 2012, 18:01

sstrsat je napisao/la:
davorin je napisao/la:O, imam ja puno triodnih kandidata, ali namjerno sam ih zaobilazio do sada (prije TRIODE-festivala), ali nakon... :lol:

Amp ce znaci dozivljavat brojne iteracije dok (ako ikad :lol: ) bude proglasen konacnim

Gotov će biti kad ga moja supruga proglasi gotovim! Moram otezati sa smještanjem u drveni okvir! :D
U međuvremenu će tu još svašta biti...
davorin

PostPostao/la harkonen » 04 svi 2012, 19:47

Može li se znat' - kako to gdja Davorin proglasi gotovost uređaja? Po sluhu, po estetici ili oboje?
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la davorin » 04 svi 2012, 19:50

harkonen je napisao/la:Može li se znat' - kako to gdja Davorin proglasi gotovost uređaja? Po sluhu, po estetici ili oboje?

Oba kriterija svakako, ali i još neki meni nedokučivi... :lol: :D
davorin

PostPostao/la Backo » 04 svi 2012, 22:19

harkonen je napisao/la:I to je ta vječna problematika - toliko driverica, a život kratak, tko će ih sve stić' probat'?
Često pomislim da znam kako nešto zvuči već u glavi, ali ipak u sinergiji sa nečim trećim (zvučnici,
varijacije u naponu mreže, prostorija) ispadne drugačije od očekivanog. Nema tome kraja.....

:-o :clap: :hail: :hail: :hail:
Backo

PostPostao/la Backo » 04 svi 2012, 22:24

davorin je napisao/la:
harkonen je napisao/la:Može li se znat' - kako to gdja Davorin proglasi gotovost uređaja? Po sluhu, po estetici ili oboje?

Oba kriterija svakako, ali i još neki meni nedokučivi... :lol: :D

:thumbup: :clap: :hail: p.s.baš mi idu nešto od ruke ovi smajlići većeras a i sasvim dovoljno govore,tako da su neki drugi komentari sasvim nepotrebni.Bravo Davorine!
Backo

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.