Hibrid, lampe i mosfeti

Re: Hibrid, lampe i mosfeti

PostPostao/la sonny » 06 kol 2012, 22:13

Pratimo pozorno :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la tom_hifi » 07 kol 2012, 07:35

Tako je, samo naprijed.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » 07 kol 2012, 12:29

zgodno, zgodno... jedva čekam da čujem kako to zvuči....
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Paganini » 28 ruj 2012, 07:57

Hajde i ja da ubacim jednog Hybrida koji po meni nekako je interesantan za razmatranje,...pa bih dodao i za izradu.
Hybrid%20sch.jpg
Hibridno pojacalo=shema
Hybrid%20sch.jpg (94.73 KiB) Pogledano 7435 put/a.

Pa decki u vezi ove sheme mozete ubaciti neki komentarcic,..
Ja se trudim i zato malo po malo, ali sigurno napredjujem,....
Paganini

PostPostao/la LesFaul » 28 ruj 2012, 08:38

Ma to je najbolja shema na internetu, nema bolje! Parnih harmonika koliko hoces i provjereno radi... Sto se ceka, lemilicu u ruke i navali!
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la s@ki » 28 ruj 2012, 14:55

ja bih volio objašnjenje o ovom filament elementu. Paganinni, molim te, objasni mi čemu to ..
i onih 20 okretaja na izlazu pojačala, koja debljina žice, kolik promjer zavojnice?
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la sstrsat » 28 ruj 2012, 17:56

s@ki je napisao/la:ja bih volio objašnjenje o ovom filament elementu. Paganinni, molim te, objasni mi čemu to ..
i onih 20 okretaja na izlazu pojačala, koja debljina žice, kolik promjer zavojnice?

Ajde prestanite vise svi sa ovakvim postovima. Paganini ili kako se vec zove je nekima posluzil za sprdnju ali vrime je da se sa tim stane.
Njemu je jasno receno da se uvati ucenja i da prova time izgradit neki forumski status pa je na njemu da osobno odluci kako ce se postavit. Ili drugin ricima, oce li ili nece ostat na forumu. Ali sprdnji nima mista na ovim stranicama, pogotovo ne takvoj di se vise njih sprda na racun jednoga.

Znaci ovako, ovo ca je dosad napisano ce ostat ali svaki iduci sprdajuci post ce bit momentalno obrisan i njegov autor ce dobit najmanje tjedan dana hladjenja.

Neka niki ne kaze da nije bil unaprid upozoren
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la grunf » 09 lis 2012, 22:48

zadnjih dana(misec :D ,dva) san malo u gužvi,žena ima roditi skoro,malo se preuredia stan zbog svega tog,uglavnom slatke brige

ali našlo se vrimena za lemilicu u noćnim satima

slika

i evo hibrida,prva verzija,malo drukčije od sheme ali samo jer su DN2540 nastradali kad sam mica pločicu s lampama po stolu dok je sve lipo bilo spojeno za vrime testiranja tako da je CCS korištena bipolarna verzija s MJE350,ostalo je isto osim šta izlaz radi na +/-37V tj. reciklirano je staro pojačalo s SK/SJ
struja mirovanja je oko 300mA i dc na izlazu oko 5mV,bruma nema nigdje za čuti
napajanje za lampaški dio je CRCRC kombinacija ,šta jednostavnije zbog testa,isto tako žarenje,sve s posebnog trafa(toroid)
dodan je i trafo za timer koji nakon 30sec odvaja preko releja gatove mosfeta s mase, još će biti o ovome svemu riječi :)

a sad zvuk ,samo kratko, pojelo ALEPH-a za doručak,neusporedivo bolje u svim aspektima :hail: :hail: :hail: :hail:

iden sad slušati i uživati dok još mogu u ovim satima
Zadnja izmjena: grunf; 09 lis 2012, 22:53; ukupno mijenjano 1 put/a.
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la tom_hifi » 09 lis 2012, 22:52

Svaka čast grunfe. Imam i ja nešto u planu kroz godinu dvije, novo cijevno, ali tko zna, možda i mene odnese prema hibridu. Ima još vremena da se odlučim :)
tom_hifi

PostPostao/la grunf » 10 lis 2012, 20:20

evo još par sličica

slika

slika

slika

još tu ima posla ,sad je totalni nered,bar da izgleda ko pošten prototip uz neke nadogradnje, a i triba opet naručiti DN2540 za orginalnu verziju
neke vrijednosti elemenata su promjenjene jer se išlo baš recesijski u izradu tako da se koristilo ono šta se imalo doma,u simulaturu je ova verzija pokazivala nešto sitno lošiji rezultat u izobličenjima prvenstveno zbog nižeg napona napajanja mosfeta,nikakva posebna osiguranja nisu korištena,nekih problema pri testiranju nije bilo,takoreći odma se moglo staviti na zvučnik i da nadodam da pojačalo nema nikakve povratne veze

sinoć sam malo slušao s prijateljem i oboje smo ostali iznenađeni ,kad se Kaligula vrati s otoka napraviti ćemo prava mjerenja,ali ovako kako zvuči brojevi me uopće ne zanimaju,znate da ne znam napisati dobru recenziju zvuka i teško mi je zvuk ovog čuda s nečim upsorediti,po meni jedno od boljih pojačala koje sam čuo zadnje vrime
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.