Kolega Kaligula imao je dogovor s majstorom Brankom iz 'Odeona' u vezi izlaznih transformatora za svoje GK-71 i bi-amp projekte. Kad je vec bio u Rijeci, bilo je zgodno naci se kod naseg zajednickog prijatelja, i poslusati njegov hvale vrijedan sistem. Ja sam iskoristio priliku i donio svoje male monoblokove. I tako smo se nasli Kaligula, sin mu i ja kod naseg zajednickog prijatelja, i razgledali i poslusali njegova dva sistema.
Kaligula je dobro razgledao monoblokove, razmotrio nacine spajanja profila i slicne konstrukcijske detalje. Nagovorio sam prijatelja da spoji te male monoblokove u svoj sistem. Odmah sam znao da ce biti problema, jer monoblokovi sa svojih 8W nece moci dobro potjerati velike Bowerse 801. S tim zvucnicima se muci i Passov originalni Aleph 5 sa svojih 2x60W u A klasi. Tek kad im se spoji pojacalo jace od 200-300W Bowersi prosviraju, i to kako prosviraju. Izuzetno neutralan zvucnik, koji moze prenijeti energiju zapisanu u snimci na slusatelje. No izuzetno je i zahtjevan, i trazi zaista snazna pojacala.
Fotografije je snimo prijatelj mobitelom.

- Monoblokovi su privremeno smjestani na Naimov svesvirac...
- OW-001.jpg (141.35 KiB) Pogledano 9066 put/a.
Nakon spajanja monoblokovi su prosvirali. No odmah se vidjelo da ne mogu kako treba potjerati ove zvucnike, i to u sobi od 35+ kvadrata. Svira, i svega ima i basa i visokih, ali ne moze ostvariti vecu glasnocu i dinamiku. Bowersi su nominalno 8-ohmski zvucnici, no gazda veli da se spustaju i do 2 Ohma. Na tu informaciju spajamo zvucnike na 4-ohmski izlaz pojacala. Sad sve ide puno bolje nego kad su bili spojeni na 8-ohmske izlaze. I dalje to nije kao kad se spoji odgovarajuce pojacalo, no ipak je bolje nego u pocetku, i na momente svira sasvim dobro. No velike uzlete orkestra i dinamiku ne moze ni slucajno prenijeti. Violine, medjutim, sviraju jako,jako lijepo. I tu je nekako bio i kraj probe monoblokova na Bowersima 801.

- Kablaza je mnogostruko premasivala vrijednost monoblokova...
- OW-003.jpg (140.67 KiB) Pogledano 9066 put/a.
Prijatelj je zatrazio da monoblokovi ostanu kod njega jos neko vrijeme da ih na miru poslusa. I ostali su.
Fixxxeru, nista od fotografije s KT-66, za sad, monoblokovi nisu kod mene...

- Bas driver na Bowersima je veci od oba monobloka zajedno... :-)
- OW-005.jpg (167.56 KiB) Pogledano 9066 put/a.
Bilo mi je izuzetno drago sto sam se sreo s Kaligulom i njegovim sinom. Raspravili smo tekuce i neke buduce projekte... Lijepo se nacakulali... pravo audiofilsko i DIY druzenje...