Napajanja za cijevne uređaje

Re: Napajanja za cijevne uređaje

PostPostao/la tom_hifi » 21 sij 2013, 13:52

grunf je napisao/la:to je tako kad se igraš s izvorom od 340V 0,4A :o , mogu mislt šta će biti ako kod toma ili kaligule nešto krene po krivu s naponima od 1000V :lol:

Zato je kod nas ovako "napeto" jer zbilja mislimo na svaku sitnicu i sve se provjerava po 10 puta :)
tom_hifi

PostPostao/la sonny » 21 sij 2013, 14:07

LesFaul je napisao/la:
grunf je napisao/la:kako san ima još nešto sitno vrimena (ipak imam malog Grunfića)složio sam obični serijski regulator s mosfetom i to sam uspia ubaciti u pojačalo(hibrida),zvuk se promjenio ,a kako je bilo kasno nisam ni čuo kako treba,danas ću :D

Za objektivne slusne testove preporucam druga @sonny, svi mi ostali nismo dovoljno slusno iskusni... :lol:

Zašto ja ? :o
Što sam sad pobogu skrivio ? :shock:
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la LesFaul » 21 sij 2013, 14:16

sonny je napisao/la:
LesFaul je napisao/la:Za objektivne slusne testove preporucam druga @sonny, svi mi ostali nismo dovoljno slusno iskusni... :lol:

the_bebe je napisao/la:Eto obavještavam svekoliko pučanstvo da nam je dragi kolega forumaš sonny lagano nagluh... :lol: :lol: :lol: :lol:

Uh sto volim vadit stvari iz konteksta... :lol: NHF :mrgreen:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la the_bebe » 21 sij 2013, 14:27

LesFaul je napisao/la:
sonny je napisao/la:
LesFaul je napisao/la:Za objektivne slusne testove preporucam druga @sonny, svi mi ostali nismo dovoljno slusno iskusni... :lol:

the_bebe je napisao/la:Eto obavještavam svekoliko pučanstvo da nam je dragi kolega forumaš sonny lagano nagluh... :lol: :lol: :lol: :lol:

:hail: :hail: :hail: :hail:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la Kaligula » 21 sij 2013, 14:36

Pa @grunfe, zar nisam uvijek ja bija mjerodavan za audio mjerenja?
Ear_Trumpet1.jpg
Ear_Trumpet1.jpg (18.31 KiB) Pogledano 4909 put/a.

A imam i novi model, STEREO!
ear.JPG
ear.JPG (69.87 KiB) Pogledano 4909 put/a.
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la bepone » 21 sij 2013, 16:19

grunf je napisao/la:da se osvrnem malo na ovo , uglavno radi bez ikakve AC komponenete na izlazu, hladnjaci su premali ,na njima se sve skupa troši oko 10W u mom slučaju kako sam ja štelao struje tako da za pouzdani rad trebaju puno veći hladnjaci, znači kroz shunt sam pustio 25mA i 30mA sam ostavio za lampe

cin se razvila takva toplina i to na tako maloj struji ovakav regulator nije dobar.. dozvoljena disipacija mora biti ispod 5W za stabilan rad..
npr. na 470V mosfet reg, cca 170mA, toplina je bila jedno 10V pad napona na mosfetu pomnozena sa strujom.. znaci ispod 2W.. radio je sa jako malim hladnjakom, pouzdano
bepone

PostPostao/la sonny » 21 sij 2013, 17:03

LesFaul je napisao/la:
sonny je napisao/la:

A to...
Pa to odavno znamo :D
Sorry na OTu...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la grunf » 21 sij 2013, 20:37

bepone je napisao/la:
grunf je napisao/la:da se osvrnem malo na ovo , uglavno radi bez ikakve AC komponenete na izlazu, hladnjaci su premali ,na njima se sve skupa troši oko 10W u mom slučaju kako sam ja štelao struje tako da za pouzdani rad trebaju puno veći hladnjaci, znači kroz shunt sam pustio 25mA i 30mA sam ostavio za lampe

cin se razvila takva toplina i to na tako maloj struji ovakav regulator nije dobar.. dozvoljena disipacija mora biti ispod 5W za stabilan rad..
npr. na 470V mosfet reg, cca 170mA, toplina je bila jedno 10V pad napona na mosfetu pomnozena sa strujom.. znaci ispod 2W.. radio je sa jako malim hladnjakom, pouzdano

kod mene je u pitanju shunt regulator,znači na IRF840 imam 300V i struju od 25mA šta daje 7,5W samo na jednom mosfetu,na struji izvor opada puno manje, DN2540 je ima oko 3W disipacije jer je na njemu bia pad napona od skoro 50V i struja od 7OmA i to ti je skupa 10,5W šta ipak nije malo,u biti IRF treba puno veći hladnjak

u tvom slučaju je serijski regulator koji je puno povoljniji šta se tiče iskoristivosti,ali lošiji šta se tiče karateristika

u simulator sam ubacio oba tipa, serijski pušta uvik nekakvu AC komponentu, dok je kod shunta izlaz ravna crta šta god mu dovea na ulaz
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la grunf » 27 sij 2013, 22:28

neće mene malo bilog dima zaustaviti,sutra još polemiti malo kondezatora,montirati hladnjak i testirati pa ćemo viditi jel čemu ovaj shunt regulator

slika

sad sam napravio orginalnu verziju jer mi nije ža ako se zaprži koji IRF9610 a iman ih doma čitavu šaku :D
hladnjak će biti puno veći nego prošli put tako da nema straha šta se tog tiče
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la bepone » 27 sij 2013, 23:44

oj grunf evo podrska odovuda, ako iman dobru intuiciju nesto mi govori da se nece prevec grijat :)
bepone

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.