6J52P - ruska D3a?

Re: 6J52P - ruska D3a?

PostPostao/la harkonen » 28 pro 2011, 22:56

E vidiš, baš i mene zanima kako će se naše birokrate i zakonodavci snaći u tome kada jednom krenu ebay pošiljke van Hrvatske.
Za sada je to mučenje, em' izvozni carinski postupak da utvrde da to što šaljete nije "problematično" (dobro može i skraćena ubrzana varijanta, ali svejedno), em' naša pošta opako "dere" kad se nešto šalje van, za osiguranje paketa ne da "dere" nego "odere" na kvadrat , em kad dođe ( a nikad se ne zna) do povrata robe ....... užas.

Silni problemi, samo za primjer kako bi to izgledalo da je obratno? - Dođe prije nekog vremena par kg socketa, ništa strašno i gdja na lijevoj nozi mi javi na telefon da što ja mislim, što će meni toliko nekih "keramičkih rupičastih svačeg nečeg" i da se to mora cariniti. Rekoh - dobro, gdjo, sad vi to vratite u Kinu. Sigurno ?- ona će na to.
Sigurno - velim ja (mislim si - što da ti objašnjavam što je DAH1 i da su ljudi gladni cjevnih pojačala i trgaju se za njih :lol: ) i pošaljem mail kinezu da mi paket podijeli u dva manja i svaki pošalje sa razmakom od tjedan dana.....
I što se dogodilo? Kinez poslao tako i nisu ni carinili ni pitali više za te "keramičke rupičaste svašta nešto".
E sad, kako bi se odradilo da je obratno? Meni je jedini je trošak (ustvari ušteda) bio ekstra plaćenih 10 USD za dodatnu poštarinu.
Pitao ja jednom u pošti za slanje u Ameriku paketa lampi do 2 kg. Ha,ha,ha,ha............ha,ha,ha......ha,ha....ha.
Evo, provjerio sam po HP web kalkulatoru da naplaćuju 242kn ili oko 45 USD. U Kinu pak nešto manje - 220Kn odnosno
40USD. Sve to bez osiguranja i ne označeno kao lomljivo. Ustvari, probajte sami :
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Smanjilo se u zadnje vrijeme, priznajem.
Ali i ovo nas stavlja u jako loš položaj kao sellere na ebay-u. Totalno loš položaj.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la joe dalton » 29 pro 2011, 00:56

sstrsat je napisao/la:
joe dalton je napisao/la:Podatke za E810F sam preuzeo sa diy.com:
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/102393-7788-triode-curves.html

Tamo su dečki snimili triodne krivulje, nekoliko njih sa ponešto različitim rezultatima.

kako za E810F u original datasheetovima nima anodnog (Ua-Ia) grafa za triodni spoj, mozda je najispravniji pristup da se iz ipak prilozenog resetkinog (Ug-Ia) grafa isctra barem segment Ua-Ia grafa za usporedbu sa ovim podacima koji se najdu na netu. Je da je taj Ug-Ia graf u datasheetovima prikazan samo sa 3 vridnosti napona Uak ali bi vec i to bilo dovoljno za dobru usporedbu sa tim grafovima koji se najdu po netu. U grafove iz datasheeta nima razloga sumnjat, sa tim specijalnim lampama i njihovim podacima se proizvodjaci nisu zajebavali.

Virujen da cu do Triode Festivala konacno strpat curve tracer u kutiju i da ce bit potpuno operativna jedinica pa cemo bit u prigodi da stavimo tocku na dosta tih grafova i podataka o cijevima koji se nalaze po netu a znaju izazivat nedoumice koji od njih je tocniji.

Evo sa 8 stranice teme na diyaudio (link gore) Mullardov triodni graf za E810F:
E810f triode curves_800x600.jpg
E810f triode curves_800x600.jpg (89.13 KiB) Pogledano 4916 put/a.

Nadam se da to razrješava neke nedoumice.
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » 29 pro 2011, 01:09

sstrsat je napisao/la:
harkonen je napisao/la:Samo neka ih cijenom prestigne, pozlatila ti se riječ ! :pimp:

Jel to planiras poskupit HAD proizvode? :lol: :lol: :lol: Pa ako joj cijena tako skace i morat ces. :lol: A po tom trendu ce uskoro prestic cijenom i D3a. Zadnje D3a koje san kupoval su bile 12$ po komadu

Ja sam ih isto nabavljao po 12-ak $. Sad se daju dobit za 15-ak $. Mislim da se nema smisla zafrkavati selektiranjem 6J52P zbog 4-5 $ razlike. Uostalom 15 $ za cijev koja traje 10 000+ sati je po meni vrlo prihvatljiva cijena. Zapravo zanemariva u odnosu na trafoe, kućište i sve ostalo.
Naravno sve to vrijedi za nas DIY-ere, a ne za Harkonena koji radi milijunske serije gdje se svaki cent broji :lol:

Hoću reći da mi se čini da nema smisla ovdje stvari gledati u kontekstu cijene jer se ipak radi o odličnim i (još uvijek) relativno dostupnim lampama.
joe dalton

PostPostao/la harkonen » 29 pro 2011, 08:25

Naravno, kad diyer kupuje jedan par tih lampi da je zasad izbor upravo takav kakav kažeš, no ponestaje ih malo, pomalo.
Svakim danom sve ih je manje....
Srećom pa renomirani komercijalisti nisu našli za shodno da je proglase uvaženom audio lampom i time napravili totalnu
nedostupnost (a nisu jer ih i nema previše) i treba tražiti zamjene. A tko kaže da ruskinja neće doživjet' 10K sati,ha?
Vidjet' ćemo kamo će to ići. Za sada sam zadovoljan sa 6j52p i svašta će se graditi sa njom još.....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 29 pro 2011, 08:28

joe dalton je napisao/la:Evo sa 8 stranice teme na diyaudio (link gore) Mullardov triodni graf za E810F:

Nadam se da to razrješava neke nedoumice.

Raazrjesava u principu sve nedoumice oko E810F u triodnom spoju. Mullardov originalni graf je sigurno tocan, naravno ako se koristi cijev koja nije odradila ki zna koliko uri.

E sad, kako objasnit da se na netu najdu i krivulje sa znacajnim odstupanjima od ove Mullardove? Mislin da odgovor lezi u nekoj uvrnutoj americkoj psihologiji odnosa prema soldima. Kako sam u svim ovim off shore godinama imal podosta dodira sa amerima i od jako puno njih cul da ako nesto kosta vise od 9,99% da je to skupo onda sam jako sklon uvjerenju da je veliki dio tih krivulja sa neta sniman sa cijevima koje su nabile ki zna koliko uri u radu u npr kakvom cijevnom osciloskopu. Po toj uvrnutoj psihologiji ce prosjecni kupac od tamo smatrat da je storil znacajnu ustedu ako je takvu lampu (sa mozda i vise od 30000 uri) kupol za recimo 6,99$ nego da je isal kupit novu (nekoristenu) za npr 12$ ili 15$ ili 20$
Ma mozda su oni ipak u pravu u tom odnosu prema soldima a mi ustvari benasti. Prosjecni Hr kupac cesto o tome nima kriterija pa mozda zato i jesmo tu di jesmo :lol: :lol:

joe dalton je napisao/la:
Ja sam ih isto nabavljao po 12-ak $. Sad se daju dobit za 15-ak $. Mislim da se nema smisla zafrkavati selektiranjem 6J52P zbog 4-5 $ razlike. Uostalom 15 $ za cijev koja traje 10 000+ sati je po meni vrlo prihvatljiva cijena. Zapravo zanemariva u odnosu na trafoe, kućište i sve ostalo.
Naravno sve to vrijedi za nas DIY-ere, a ne za Harkonena koji radi milijunske serije gdje se svaki cent broji :lol:

Hoću reći da mi se čini da nema smisla ovdje stvari gledati u kontekstu cijene jer se ipak radi o odličnim i (još uvijek) relativno dostupnim lampama.

Tocno. Zbog par $-a razlike se nima nikakvog smisla gnjavit sa selektiranjem 6J52P, barem sve dotle dok je D3a dostupna. A bit ce jos dugo dostupna jer zbog moguce pojave samooscilacija (tipicno za visokostrme cijevi) nije bas popularna kod puno njih koji se ne znaju sa time izborit.
Uostalom, tih 12 do 15$ je stvarno beznacajna cijena za lampadinu koja ce odlicno i jednako uspjesno delat u svim stupnjevima od 1mV-nog ulaza pa sve do pune pobude za npr 300B
Za D3a se zna po cijim specifikacijama (Deutche bundespost) je proizvedena i koliko su bili ostri zahtjevi u njezinoj proizvodnji tako da je ona u principu igranje na sigurno. Nekako ne bin bas stavil ruku u vatru da je 6J52P proizvedena po istim kriterijima. Necu naravno apriori tvrdit da nije ali sud o tome bi se mogal dat tek mjerenjem parametara na vise primjeraka 6J52 koje bi bile upaljene neprekidno najmanje godinu ili godinu i pol.
Hark, upali vec danas nekoliko njih pa cemo ih na TF 2013 premjerit :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la sstrsat » 29 pro 2011, 08:45

harkonen je napisao/la: A tko kaže da ruskinja neće doživjet' 10K sati,ha?

Dozivit ce u principu jako veliki broj lampi 10000 uri i bit jos upotribljive ali sa kolikim padom parametara?

Ono ca mene u principu najvise zanima kod 6J52P je konzistentnost nivoa suma u toku tih 10000 uri (ako ih dozivi). Naravno, ako je eventualna "prirodna" mikrofonija ne onemoguci da uopce pojde va te malosignalne aplikacije. A u njima ne znaci gotovo nista ocuvanje strmine, faktora pojacanja itd ako se nivo suma poveca vec nakom 500 ili 1000 uri rada.

Jesi ih vec upalil za long duration test? Ca cekas? :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la joe dalton » 29 pro 2011, 16:39

sstrsat je napisao/la:E sad, kako objasnit da se na netu najdu i krivulje sa znacajnim odstupanjima od ove Mullardove? Mislin da odgovor lezi u nekoj uvrnutoj americkoj psihologiji odnosa prema soldima. Kako sam u svim ovim off shore godinama imal podosta dodira sa amerima i od jako puno njih cul da ako nesto kosta vise od 9,99% da je to skupo onda sam jako sklon uvjerenju da je veliki dio tih krivulja sa neta sniman sa cijevima koje su nabile ki zna koliko uri u radu u npr kakvom cijevnom osciloskopu. Po toj uvrnutoj psihologiji ce prosjecni kupac od tamo smatrat da je storil znacajnu ustedu ako je takvu lampu (sa mozda i vise od 30000 uri) kupol za recimo 6,99$ nego da je isal kupit novu (nekoristenu) za npr 12$ ili 15$ ili 20$
Ma mozda su oni ipak u pravu u tom odnosu prema soldima a mi ustvari benasti. Prosjecni Hr kupac cesto o tome nima kriterija pa mozda zato i jesmo tu di jesmo :lol: :lol:

Ima ona stara židovska poslovica: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
A glede krivulja i neki koji su ih snimali su i sami rekli da nisu sigurni koliko sati imaju cijevi tako da bi ih sve osim ove službene Mullardove uzeo s velikom rezervom.
joe dalton

PostPostao/la sstrsat » 14 sij 2012, 22:19

kako su se kod vrtile neke ideje oko upotribe 6J52P u phono preampu, bolje je takve ideje zaboravit.

Upravo su 10 komada 6J52P (izvor: Ukrajinska mafija via Harkonen :lol: ) prosle testiranje u phono preampu baziranom na D3a i nijedna nije zadovoljila. Jaka mikrofonija se javlja vec na potu odvnutom do samo 3-ke a kod pojedinih primjeraka i manje (ki oce preracunavat moze vidit koliko je to minus dB-a u odnosu na maksimalni nivo). Nivo suma je tesko ocijenit jer ih se prakticno ne moze vise odvrnut ali vec pri tako smanjenom pojacanju se uocava da je nesto visi nego kod D3a ca znaci da bi pri vecim iznosima pojacanja to bilo jos izrazitije. Pri toliko odvnutom potu D3a je prakticno besumna a kod 6J52P se vec sum nazire.

Probe nisam ni vrsil u MC ulazu, ovakva jaka mikrofonija koja se javlja u MM ulazu znaci da bi probe u MC ulazu bile cisti gubitak vrimena

Tako da nazalost razmisljanja o dobrom phono preampu sa 6J52P padaju u vodu. Ta razmisljanja su bila bazirana na njezinoj velikoj strmini i velikom faktoru pojacanja ca bi samo za sebe i omogucilo odlicni phono premp ali ova visa sila (mikrofonija) rusi cilu ideju.

Uzorak od 10 lampi nije enormno velik ali s obzirom da nijedna nije prosla u osnovi blagi test onda je po mojim kriterijima dovoljno reprezentativan. Cak stovise, mislim da bi i kod upotribe 6J52P ka driverice koja mora dat i vise od 100V na izlazu ju tribalo stavit na elasticno (anti schock) podnozje
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la bepone » 15 sij 2012, 03:02

harkonen je napisao/la:Pitao ja jednom u pošti za slanje u Ameriku paketa lampi do 2 kg. Ha,ha,ha,ha............ha,ha,ha......ha,ha....ha.
Evo, provjerio sam po HP web kalkulatoru da naplaćuju 242kn ili oko 45 USD. U Kinu pak nešto manje - 220Kn odnosno
40USD.

hee, nije nam dozvoljeno prodavat i nikad ni ne bude, ja prodavao neke lampe i stavljao siping uvijek 40 USD , na kraju sam stavljao i na svoju stetu 30 USD samo da idu. i popusio 100 kn svaki put na postarini radi kriticnih cijena, jer 40 usd siping niko ne zeli ni pogledat sta prodajes,
bepone

Prethodna

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.