Za sada je to mučenje, em' izvozni carinski postupak da utvrde da to što šaljete nije "problematično" (dobro može i skraćena ubrzana varijanta, ali svejedno), em' naša pošta opako "dere" kad se nešto šalje van, za osiguranje paketa ne da "dere" nego "odere" na kvadrat , em kad dođe ( a nikad se ne zna) do povrata robe ....... užas.
Silni problemi, samo za primjer kako bi to izgledalo da je obratno? - Dođe prije nekog vremena par kg socketa, ništa strašno i gdja na lijevoj nozi mi javi na telefon da što ja mislim, što će meni toliko nekih "keramičkih rupičastih svačeg nečeg" i da se to mora cariniti. Rekoh - dobro, gdjo, sad vi to vratite u Kinu. Sigurno ?- ona će na to.
Sigurno - velim ja (mislim si - što da ti objašnjavam što je DAH1 i da su ljudi gladni cjevnih pojačala i trgaju se za njih

I što se dogodilo? Kinez poslao tako i nisu ni carinili ni pitali više za te "keramičke rupičaste svašta nešto".
E sad, kako bi se odradilo da je obratno? Meni je jedini je trošak (ustvari ušteda) bio ekstra plaćenih 10 USD za dodatnu poštarinu.
Pitao ja jednom u pošti za slanje u Ameriku paketa lampi do 2 kg. Ha,ha,ha,ha............ha,ha,ha......ha,ha....ha.
Evo, provjerio sam po HP web kalkulatoru da naplaćuju 242kn ili oko 45 USD. U Kinu pak nešto manje - 220Kn odnosno
40USD. Sve to bez osiguranja i ne označeno kao lomljivo. Ustvari, probajte sami :
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Smanjilo se u zadnje vrijeme, priznajem.
Ali i ovo nas stavlja u jako loš položaj kao sellere na ebay-u. Totalno loš položaj.