Monoblokovi za TRIODE festival-završna razmatranja sa RS1003

Re: Monoblokovi za TRIODE festival-početna razmatranja

PostPostao/la davorin » 22 tra 2012, 14:06

Još malo pa dolaze na red mjerenja i probe!
Neke sitne izmjene u šemi ću unijeti kad sve bude gotovo.
Privitak/ci
011a.jpg
011a.jpg (172.25 KiB) Pogledano 3602 put/a.
005a.jpg
005a.jpg (155.25 KiB) Pogledano 3602 put/a.
019a.jpg
019a.jpg (192.17 KiB) Pogledano 3602 put/a.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 tra 2012, 14:10

Bravo majstore. :) Od dijelova do gotovog uređaja u par dana. :hail:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sstrsat » 22 tra 2012, 14:31

Nadam se da nece bit ljutnje ako si dozvolin da stavim malu primjedbu na neke konstrukcione detalje. Koliko vidim, ispod sasije ima i vise nego dovoljno mista pa su ispravljacevi elki mogli bit ispod. Na taj nacin ne bi tribal termicki stit izmedju njih i lampe a taj stit koji smanjuje njihovo zagrijavanje (ovako kako su sad montirani) ujedno smanjuje i cirkulaciju zraka oko izlazne cijevi. Nisu doduse ovdi u pitanju neke enormne snage na izlaznoj cijevi tako da joj zivot gotovo siguro nece bit skracen zboh nesto manje cirkulacije zraka oko nje ali amp bi mi nekako lipse izgledal bez tog stita. OK, ako je vec isporobano i ako se pokazalo da lampa ipak malo previse zagrijava i trafo bez tog stita onda je njegova upotriba logicna.
Ali ako dogrijavanje trafa od strane lampe nije bas veliko onda bin ja npr barem upustil elke cim vise u sasiju i tako smanjil visinu stita (ili i prosal skroz bez njega) ako je bas bila zelja da elki vire vanka.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Backo » 22 tra 2012, 14:43

Odlično i odlično i...Davorine :hail: :thumbup: Eto jedna ideja,ja bi trafo opiturao u istu boju kao što je postolje,zajedno sa pregradom,koja štiti elke od lampe,tako samo bi poklopac ostao u crnoj,ovako mi je malo precrno tj.grobarski NHF. 8-)
Backo

PostPostao/la davorin » 22 tra 2012, 15:03

sstrsat je napisao/la:Nadam se da nece bit ljutnje ako si dozvolin da stavim malu primjedbu na neke konstrukcione detalje. Koliko vidim, ispod sasije ima i vise nego dovoljno mista pa su ispravljacevi elki mogli bit ispod. Na taj nacin ne bi tribal termicki stit izmedju njih i lampe a taj stit koji smanjuje njihovo zagrijavanje (ovako kako su sad montirani) ujedno smanjuje i cirkulaciju zraka oko izlazne cijevi. Nisu doduse ovdi u pitanju neke enormne snage na izlaznoj cijevi tako da joj zivot gotovo siguro nece bit skracen zboh nesto manje cirkulacije zraka oko nje ali amp bi mi nekako lipse izgledal bez tog stita. OK, ako je vec isporobano i ako se pokazalo da lampa ipak malo previse zagrijava i trafo bez tog stita onda je njegova upotriba logicna.
Ali ako dogrijavanje trafa od strane lampe nije bas veliko onda bin ja npr barem upustil elke cim vise u sasiju i tako smanjil visinu stita (ili i prosal skroz bez njega) ako je bas bila zelja da elki vire vanka.

U samom početku sam se rukovodio idejom da uopće ne koristim limeni okvir koji je prilično dubok, već da napravim plitak drveni okvir(2-3cm) na koji bi preko "L" profila pričvrstio ploču (šasiju) sa svim dijelovima. Mrežni priključak, mrežni prekidač i kontrolana mrežna lampica su trebale biti na pokopcu/kutiji mrežnog trafa i prigušnice, a ulazni i izlazni priključci na samoj šasiji. Rupe na šasiji i smještaj elektrolita sam prilagodio tome planu, jer u tome slučaju ne bi mogli stati ispod šasije.
Kako sam uvidom u raspored rada u firmi vidio da do TRIODE festivala imam vrlo malo slobodnih dana (npr. cijeli sam slijedeći tjedan odsutan iz Zadra, odnosno radim na objekcu ĆELEVAC na Velebitu), učinilo mi se da neću stići sve završiti do TRIODE-festivala (bio bih ovisan i o stolaru!), pa sam odustao od drvenog okvira i vratio u upotrebu limeni okvir. Limeni okvir je dubok 8cm, pa i prostor djeluje potpuno prazno, a u njega su mogli stati elektroliti i prigušnica. Ovako ostaje kako je (bar do završetka festivala), ali možda naknadno i napravim drveni okvir po prvobitnoj ideji.
Limeni temperaturni štitnik elektrolita (ipak su crne boje! :D ) je mogao biti i niži (RS1003 je niža od njega, kao i elektroliti), ali u početku nisam bio siguran hoću li pojačalo uopće i raditi sa njom, pa je štitnik trebao osigurati zaštitu i od fizički viših elektronki. Ako uhvatim vremena, skratit ću ga na primjerenu visinu.
davorin

PostPostao/la Edison » 22 tra 2012, 17:41

Mozda da razmislis o montazi ogledala, polirane plocice inoxa ili kromirane plocice na stitnik. Bolje ce reflektirati toplinu, a i zanimljivije izgleda. Naravno, samo ako stignes i/ili imas volju za takvo sto...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » 22 tra 2012, 17:47

Šminkeri jedni! Meni je ovo baš ok, sve je u tom jednom starinskom štihu i baš je ok,
tu pregradu inače (samo u ovalnom i šminka obliku) koriste mnogi, Unison recimo....
smart845.jpg
smart845.jpg (15.91 KiB) Pogledano 3548 put/a.

Ali to jednostavno nije isto, meni je Davorinov pristup nekako draži, moš' me... :lol:
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 22 tra 2012, 17:55

harkonen je napisao/la:tu pregradu inače (samo u ovalnom i šminka obliku) koriste mnogi, Unison recimo....
smart845.jpg

Ovo oko te jadne 845-ice mene neodoljvo podsica na pisoar iz javnog zahoda. :lol: :lol: Mislin da bi cak i JF (bez K) storil bolji dizajn :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la davorin » 22 tra 2012, 17:56

Edison je napisao/la:Mozda da razmislis o montazi ogledala, polirane plocice inoxa ili kromirane plocice na stitnik. Bolje ce reflektirati toplinu, a i zanimljivije izgleda. Naravno, samo ako stignes i/ili imas volju za takvo sto...

Backo je napisao/la:Odlično i odlično i...Davorine :hail: :thumbup: Eto jedna ideja,ja bi trafo opiturao u istu boju kao što je postolje,zajedno sa pregradom,koja štiti elke od lampe,tako samo bi poklopac ostao u crnoj,ovako mi je malo precrno tj.grobarski NHF. 8-)

Jeste, malo monotono izgleda, pa ću pokušati (ako stignem) malo "osvježiti" izgled...
Meni osobno ne bi smetao ovaj izgled (ako mono-blokovi budu dobro zvučali! :D ), ali bi mogli smetati mojoj supruzi ukoliko ih unesem u dnevni boravak! :D
davorin

PostPostao/la elvis » 22 tra 2012, 18:16

Meni se ove upućene primjedbe na izvedbu čine malo bez veze, no dobro svako ima pravo
na svoje mišljenje. Blokovi su robusni, slozeni u par dana, koga briga
za estetiku, to je potpuno sekundarno u ovom momentu. Budemo mi
ako stgnemo veceras vidjeli kako to dela. Da grijem preamp? :)
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.