davorin je napisao/la:joe dalton je napisao/la:S [mA/V] mu Ri [kohm]
D3a 41 77 1,9
E810F 33 50 1,5
6J52P 47 75 1,6
Po podacima koje imam elektronka E810F u triodnom spoju ima strminu od 50mA/V, faktor pojačanja 47 uz unutrašnji otpor 0,94 kOhma.
joe dalton je napisao/la:Podatke za E810F sam preuzeo sa diy.com:
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/102393-7788-triode-curves.html
Tamo su dečki snimili triodne krivulje, nekoliko njih sa ponešto različitim rezultatima.
joe dalton je napisao/la:Po svemu ovome nekako zaključujem da je 6J52P u tirodnom spoju bliža D3a.
U pentodnom je naravno druga priča.
harkonen je napisao/la:
Tako je, HAD SE GM70 (koji je i bio u Umagu) ima upravo za drivericu tu kombinaciju u triodi i neznatne su razlike u el.
karakteristikama za D3a i 6j52p u istom radnom okruženju......
A što se tiče mikrofonije kod ovih lampi, pokazalo se da je sklonost kod 6j52p zaista individualne prirode, kako sam
već spomenuo prije par stranica ove teme, u praksi, unutar određenih radnih uvjeta (mislim do anodnih 160-170V) ih se većina može koristiti bez problema (ne mikrofoniraju), no iznad toga treba ih selektirati.
p.s...... izgleda da Rusi ipak prate ovaj forum, evo ih već na 9,5 USD sa poštarinom!
harkonen je napisao/la:Samo neka ih cijenom prestigne, pozlatila ti se riječ !![]()
harkonen je napisao/la:Bez brige, kompatibilne su. Samo ti njih pikaj, pikaj....
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.