Univerzalna pločica za pretpojačalo/buffer

Re: Univerzalna pločica za pretpojačalo/buffer

PostPostao/la grunf » 24 svi 2012, 22:35

bepone je napisao/la:jos jedan glas za univerzalno napajanje ;)

još jedan glas za univerzalca :D
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la audio kutak » 24 svi 2012, 22:39

Edison je napisao/la:
audio kutak je napisao/la:e... tu je razlika izmedju vas "KOJI ZNATE i KOJI MOŽETE" i nas koji neznamo a želimo i htjeli bismo...

Malo nas je tu koji znaju i mogu (nemoj sad da neki uskacu s dvosmislenim upadicama! ;) ), sigurno ispod 10, da ih ne nabrajam... Sebe ne brojim u te, vecina nas je tu jer jos uvijek ucimo. Jasno mi je da je zelja velika, i da se zeli sto prije, ali ipak, potreban je i faktor vremena, odrastanja.

Prije 5 godina nisam znao nista o cijevima, osim onog iz srednje skole da trioda ima 3 elektrode, a pentoda, valjda, 5... :) Onda sam odlucio napraviti cijevno pretpojacalo i rekao sam to svojedobno sstrsatu i aparatussonitusu. I napravio sam ga. No jako puno sam istrazivao, citao, trazio. I tad su ljudi radili cijevne uredjaje, ali ipak puno manje nego danas. U medjuvremenu sam procitao i proucio puno, puno toga... i malo po malo, slagalica se slagala, neke stvari su sjele ne mjesto. Jos uvijek nije ni izbliza sva slozena, no neki temelj je ipak tu.

Moj prijedlog je raditi samo provjerene projekte, poznatih konstruktora, koji su vec napravljeni u mnogo primjeraka. To su sigurni projekti, i ima se koga pitati ako se zapne. Takodjer, ne se odmah igrati konstruktora, vec nesto provjereno sloziti, pokusti raumjeti kako radi, mjertiti, slusati pa opet razmisljati i pomalo ce neke stvari leci na mjesto. To vrijeme za citanje, ucenje, proucavanje, eksperimentiranje je tesko sazeti u manje vremena. Uz pomoc ovakvih foruma danas to ide brze, ali ipak covjek nije spuzva, a i da je, hrpa neslozenih informacija tesko ce mu pomoci. Treba vremena da se zupcanici uskalde i pocnu vrtiti onako kako bi mi htjeli.

Znaci, sto vise citanja, proucavanja, strpljenja, razumjevanja, i rezultat nece izostati. Precice uglavnom ne vode nikud...

lijepo ste to rekli... i ja sam ovih dana nešto naučio, moram priznati....

samo sam htio da se napravi neko jeftino a dobro napajanje u diskretnoj tehnici, bez cijevi, prigušnice...
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la grunf » 24 svi 2012, 22:42

ovo je moj prijedlog

napajanje.jpg
napajanje.jpg (55.89 KiB) Pogledano 2563 put/a.
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la Edison » 24 svi 2012, 23:41

audio kutak je napisao/la:lijepo ste to rekli... i ja sam ovih dana nešto naučio, moram priznati....

samo sam htio da se napravi neko jeftino a dobro napajanje u diskretnoj tehnici, bez cijevi, prigušnice...

I dalje smo na ti... :)

A napajanje ces napraviti. Sigurno!
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

Prethodna

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.