U proncipu ne razvijam ja PCB nego Bepo, ja sam ajmo rec savjetodavno tijelo

tako da je, sto se mene tice, PCB 'public domain'. Uskoro slijei nesto bolje promisljena verzija, s popravljenim greskama, odvojenim napajanjem za svaku banku od 5 6X19P, te sopjenim grijanjima i referencom za ista. Moram malo bolje prouciti moze li se u nastavak PCB-a staviti i driver, no vidjet cu koliko mi vrijeme dozvoljava...
Edit: evo izlaznog stupnja s gornjim korekcijama i dodacima.
Dakle:
- greske popravljene (osim dva detalja, PGND i SGND nisu spojene na plohu mase no to ce se dodati na kraju kad vidim sto s driver stupnjevima)
- Prikljucni kontakti su oznaceni logicki:
PGND - power GND iz izpravljaca
VBA, VBB, VBC - anodni napon za sekcije A, B, C
CS1A..CS5A, CS1B..CS5B, CS1C..CS5C - spoj na CCS 1 do 5 za sekcije A, B, C
OUT - izlaz prema zvucniku
FFR - istosmjerni referentni napon za grijanje 6S19P ('lift' napon za grijace)
FFA/FFa, FFB/FFb, FFC/FFc - spoj napona grijanja za sekciju A, B, C
G1A, G1B, G1C - spon na resetke sekcije A, B, C
SGND - signal ground za izlaznu sekciju (ako se dodaju i driveri na PCB ovaj kontakt ce biti power GND za driver sekciju)
- Dodani su otpori s G1 prikljucaka na masu
- Popravljene su vrijednosti elemenata
- Izlazni kondenzatori i decoupleri su promjenjeni u komponente normalnijih dimenzija za date vrijednosti
- Sada su dva lokalna elektrolita za napajanje po svakoj sekciji, po jedan na svakoj strani sekcije
- Dodano je ozicenje za grijanje i relevantni kontakti. Kontakti su na sredini ozicenja (na cijevi br. 3 u sekciji) kako bi se smanjila struja i pad napona po kratkospojnicima. Uz to je raspored elemenata tako slozen da je ozicenje grijanja najblize niskoimpedantnim vodovima a najdalje od resetki cijevi.
- Anodno napajanje za svaku sekciju je sada odvojeno za slucaj da se implementira stedni mod rada
- Dimenzije PCB-a su optimizirane (malo smanjene po visini)
- Dodane su dodatne rupe za pricvrscenje PCB-a
- Ploha mase je maknuta od ispod podnozja cijevi. OStaje jos par nepravilnosti u konstrukciji plohe oko pinova komponenti u obliku pravokutnika s zaobljenim kutevima (one oznacavaju + elektrolita te generalno neki indeks pin, npr pin br. 1, osim za cijevi kod kojih je radi asimetrije podnozja samo po sebi jasno kako se stavlja).
NAPOMENA - desna strana PCB-a jos nije finalna, ako se dodaju driveri bit ce produzena na desnu stranu. Isto tako treba prebaciti sve relevantne komponente na ispravnu stranu PCB-a kao i vodove. Buduci da su po zrcaljenju samo kriticne cijevi (sve su ostale komponente simetricne), ovo cu srediti na kraju. Ovako kako je nacrtano sve komponente ukljucivo cijevi idu na istu stranu (prema promatracu), a bakar je s kontra strane PCB-a (dakle od promatraca). Ispravno bi bilo cijevi i bakar prema promatracu, ostale komponente od promatraca.

- 6S19P_OTL_4.gif (161.84 KiB) Pogledano 9404 put/a.