LesFaul je napisao/la:davorin je napisao/la:Poslušat ću slijedeći puta cappucino-a i premazati PRIMER-om stjenke kutije, ovako sa epoxidom je puno skuplje i sporije.
Davorine, mislim da je doslo do nesporazuma i da se premazivanje PRIMER-om odnosi iskljucivo na epoxidne premaze i boje. Kad se radi sa smolama bilo koje vrste u svrhu zalijevanja, plastificiranja, izljevanja i sl., idu izravno na ociscen i odmascen, pozeljno i ohrapavljen bazni materijal bez ikakvih međupremaza. Ovo s epoxy-em prije poliestera je super ideja, buduci znam da poliester nece "uhvatit" bas na sve. Zar nebi onda u tvom slucaju trebao PRIMER izmedju epoxy-a i poliestera? Razmisli malo...
Toga sam se i bojao!
Htio bih svakako izbjeći upotrebu epoksidnih smola (vrlo kvalitetne se prodaju po cijeni od 969,00 kuna za ~1,8kg, barem u Zadru!)!
Jako je teško dovoljno "ohrapaviti" unutrašnjost kutije od INOX-a, koji je jako tvrd, pa tragam za bojom/premazom/primerom/metodom da tu površinu napravim "ljepljivom" za jeftini poliester.
Prilikom uljevanja poliestera u kutiju, pazim da ne dođe do potpunog završetka postupka s epoksidom, tako da sama površina epoksida ostane ljepljiva.
Bio bih jako zahvalan netkom tko bi mi ukazao na kemijski postupak kojim bih glatku površinu INOX-a napravio pogodnom za direktno ulijevanje poliestera.
Vrlo slično poliesteru se ponašaju i ARALDIT i ostala bitumenska/asfaltna sredstava za zaljevanje VN-transformatora i VN-kabelskih spojnica.