Hibrid, lampe i mosfeti

Re: Hibrid, lampe i mosfeti

PostPostao/la audio kutak » 10 sij 2013, 01:42

Khadgar2007 je napisao/la:Joe, bolje stavi za multiturn i onu verziju 3 pina u liniji,jer se takav nađe na svakom buljaku dok za ove druge nisam ih viđao kod nas. Ili možeš staviti ovakav pinout http://www.chipoteka.hr/artikl/2919/tri ... 06-p-1-503

mislim da je puno bolje da trimer treba imati šaraf za podešavanje odozgora, jednostavnije je.....
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » 10 sij 2013, 01:46

Naravno, ja sam samo jednom koristio takav trimer jer je bila pločica sa takvim rasterom. U drugim slučajevima sam koristio uvijek okomiti trimer iako ponekad je možda dobro imati i ovakav ako je potrebno neki vod provući ispod trimera jer kod druge vrste se ne može. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » 12 sij 2013, 00:31

Dodana opcija za multiturn sa pinovima u nizu i povećan R16.
Hr_DIYaudio_hibrid_r4.jpg
Hr_DIYaudio_hibrid_r4.jpg (67.73 KiB) Pogledano 9273 put/a.

Izmicanje elektrolita da bi se moglo zašarafiti tranzistore zahtjeva povećanje pločice, što mi se nikako ne sviđa.
Zato predlažem 2 varijante za montažu izlaznih tranzistora:
1. montirati pločicu paralelno s hladnjakom (ja planiram i zašarafiti na hladnjak preko odstojnika), a nožice tranzistora savinuti pod 90.
2. zalemiti elektrolite na pločicu nakon montaže tranzistora na hladnjak.
Ukoliko baš niti jedna od predloženih varijanti nije prihvatljiva pišite pa da preslagujem....
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » 12 sij 2013, 00:43

joe dalton je napisao/la:Dodana opcija za multiturn sa pinovima u nizu i povećan R16.
Hr_DIYaudio_hibrid_r4.jpg

Izmicanje elektrolita da bi se moglo zašarafiti tranzistore zahtjeva povećanje pločice, što mi se nikako ne sviđa.
Zato predlažem 2 varijante za montažu izlaznih tranzistora:
1. montirati pločicu paralelno s hladnjakom (ja planiram i zašarafiti na hladnjak preko odstojnika), a nožice tranzistora savinuti pod 90.
.

slažem se, za tako malu pločicu nebi bilo loše da se kompletna zašarafi na hladnjak i tranzistori budu u paraleli sa pločicom.... kao mugen hibrid....
ostane puno mjesta za ostale komponente a i podešavanje trimera je isto lako
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la grunf » 18 sij 2013, 22:19

kako sam bio malo u gužvi zadnjih dana samo da kažem da je ova verzija može ostti i finalna ako se budu koristili elkoi od 100uF/63v ,npr FC serija(ili nešto sličnih dimenzija) jer se onda izlazni mosfeti mogu normalno pritegnuti,a sad oće li ih netko montirati vertikalno ili horizontalno ovisi o hladnjaku koji ima

btw.

kako nažalost nisam čuo verziju s DN2540 jer sam svoje skurio odma na testu,pokupia san u Kaligule par komada prošli tjedan i nažalost bili su fake, danas sam pokupio i ostatk za ispitati i ostali su fake,sutra ću poslikati i staviti slike, pravi se lako prepozna po oporu između S i D nožice,triba biti ispod 20ohm ,ove kopije ne vode nego instrument registrira samo zaštitnu diodu
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la Kaligula » 18 sij 2013, 22:26

grunf je napisao/la:kako nažalost nisam čuo verziju s DN2540 jer sam svoje skurio odma na testu,pokupia san u Kaligule par komada prošli tjedan i nažalost bili su fake, danas sam pokupio i ostatk za ispitati i ostali su fake,sutra ću poslikati i staviti slike, pravi se lako prepozna po oporu između S i D nožice,triba biti ispod 20ohm ,ove kopije ne vode nego instrument registrira samo zaštitnu diodu

Ma to ti izgleda imaš fake lemilicu. :lol:
Ja, kad sam ih kupova nije pisalo "fake"! :lol:
Ili si se dok si lemija s drugom rukom uzemljija za čašu crnjaka! :lol: :lol: :lol:
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la grunf » 18 sij 2013, 22:55

Kaligula je napisao/la:
grunf je napisao/la:kako nažalost nisam čuo verziju s DN2540 jer sam svoje skurio odma na testu,pokupia san u Kaligule par komada prošli tjedan i nažalost bili su fake, danas sam pokupio i ostatk za ispitati i ostali su fake,sutra ću poslikati i staviti slike, pravi se lako prepozna po oporu između S i D nožice,triba biti ispod 20ohm ,ove kopije ne vode nego instrument registrira samo zaštitnu diodu

Ma to ti izgleda imaš fake lemilicu. :lol:
Ja, kad sam ih kupova nije pisalo "fake"! :lol:
Ili si se dok si lemija s drugom rukom uzemljija za čašu crnjaka! :lol: :lol: :lol:

a nemoš virovati da ni jedan nije pravi :lol: :lol:

triba staviti link od lika koji to dila da mu malo padne promet :lol:
grunf

PostPostao/la davorin » 18 sij 2013, 23:21

grunf je napisao/la:kako sam bio malo u gužvi zadnjih dana samo da kažem da je ova verzija može ostti i finalna ako se budu koristili elkoi od 100uF/63v ,npr FC serija(ili nešto sličnih dimenzija) jer se onda izlazni mosfeti mogu normalno pritegnuti,a sad oće li ih netko montirati vertikalno ili horizontalno ovisi o hladnjaku koji ima

btw.

kako nažalost nisam čuo verziju s DN2540 jer sam svoje skurio odma na testu,pokupia san u Kaligule par komada prošli tjedan i nažalost bili su fake, danas sam pokupio i ostatk za ispitati i ostali su fake,sutra ću poslikati i staviti slike, pravi se lako prepozna po oporu između S i D nožice,triba biti ispod 20ohm ,ove kopije ne vode nego instrument registrira samo zaštitnu diodu

Možda je lemilica bila ona za oluke, jer joj se obrisala jedna nula sa oznake snage u vatima! :lol: :lol:
Treba svakako provjeriti radi li se o lemilici od 500W ili 50W? :lol: :lol:
davorin

PostPostao/la grunf » 18 sij 2013, 23:46

davorin je napisao/la:
grunf je napisao/la:kako sam bio malo u gužvi zadnjih dana samo da kažem da je ova verzija može ostti i finalna ako se budu koristili elkoi od 100uF/63v ,npr FC serija(ili nešto sličnih dimenzija) jer se onda izlazni mosfeti mogu normalno pritegnuti,a sad oće li ih netko montirati vertikalno ili horizontalno ovisi o hladnjaku koji ima

btw.

Možda je lemilica bila ona za oluke, jer joj se obrisala jedna nula sa oznake snage u vatima! :lol: :lol:
Treba svakako provjeriti radi li se o lemilici od 500W ili 50W? :lol: :lol:

ma vidi ih sad :lol: :lol: :lol: , ima samo 18 :lol: :lol: :lol:

ne zezan se lipo se vidi pod povečalon trag brusilice :lol: :lol: :lol:
grunf

PostPostao/la grunf » 19 sij 2013, 22:46

nu slike,livi je orginal :D ,desni kopija :twisted:

slika
grunf

PrethodnaSljedeća