6S19P headamp

Re: 6S19P headamp

PostPostao/la sstrsat » 01 ruj 2011, 16:57

alfa je napisao/la:kako ću izmjeriti induktivitet kondenzatora? kad ga probam izmjeriti induktivitet metrom na displayu mi ništa ne ispiše

Bez ljutnje, ali ako ovo pitas onda radije jos neko vrime radije pusti Zobele i slicne stvari na stranu. Neke osnovne stvari se ipak ne mogu preskakat.

Inace se parazitni induktivitet kondenzatora mjeri tako da ga se natjera na vlastitu rezonanrnu frekvcenciju pa kad se najde kolika je tocno ona onda ga se racuna po Thompsonovoj formuli.
Ali da Joeova tema ne ode skroz u offtopic, o svim tim stvarima se moze progovorit u nekoj posebnoj temi. Ili na nekom od okruglih stolova na Triode festivalu
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tubeman » 01 ruj 2011, 16:58

Sigurno koristiš krivi metar. Možda bi onaj baždaren u inčima bolje funkcionirao ;)
tubeman

PostPostao/la alfa » 01 ruj 2011, 17:00

ok. neću više smetati u ovoj temi.
alfa

PostPostao/la sstrsat » 01 ruj 2011, 17:48

tubeman je napisao/la:Sigurno koristiš krivi metar. Možda bi onaj baždaren u inčima bolje funkcionirao ;)

alfa je napisao/la:ok. neću više smetati u ovoj temi.

Alfa, ne moras se odma ljutit. Na ovom forumu je opusteni i lezerni ton sa malo peckanja uobicajen. Tubeman siguro ni mislil nista lose niti uvridljivo nego se malo nasalil.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tubeman » 01 ruj 2011, 18:25

Evo sada sam ja ispao bad guy.
Da sam vidio da je Sstrsat postavio post ispred, sigurno to ne bih tako niti napisao.
Nisam imao niti primisli išta kritizirati. Ispričavam se ako se tako shvatilo.
Samo sam htio na zabavniji način napisati ono što je Sstrsat napisao ispred mene.
Alfa, sigurno ne smetaš, jer u poplavi ovih offtopica (u kojima i sam sudjelujem, mada ih uglavnom ne volim) iznjedri se i nešto korisno, i podržavam tvoj nastup.
Na taj način i šutljiva večina (koja se iz bilo kojeg razloga ne usudi pitati) dođe na svoje.
Jako je dobro da postoji nekolicina koja ima volje i strpljenja odgovarati na pitanja.
Treba ih samo dobro animirati ;)
Teško je svaku temu staviti upravo u njezinu kućicu, ipak je ovo tek forum, ogledalo kulture i shvaćanja demokracije onih koji se po njemu motaju ;)
Zato samo naprijed!
tubeman

PostPostao/la harkonen » 01 ruj 2011, 18:35

Tako je, tubeman.
Ovo pokazuje i još jednu stvar, neke se sekcije ovog foruma trebaju brzo oplemeniti temama o metodama mjerenja
određenih nama interesantnih veličina, sklopova i proračunu istih, kao i samogradnji nekih jednostavnijih pomoćnih uređaja od kojih svako sigurno ponešto i koristi. Evo, ja npr imam jedan distorziometar koji se koristi uz digitron (dakle semiautomatic :-) ) koji košta nekoliko kn, a većina tih para otpada na konektore.... .-)
Naravno da moram reverzno inženjerirat po njemu kad neko zatraži shemu istog, ali bože moj, pa i budem, kad sam ja odbio?
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 01 ruj 2011, 18:44

harkonen je napisao/la:Tako je, tubeman.
Ovo pokazuje i još jednu stvar, neke se sekcije ovog foruma trebaju brzo oplemeniti temama o metodama mjerenja
određenih nama interesantnih veličina, sklopova i proračunu istih, kao i samogradnji nekih jednostavnijih pomoćnih uređaja od kojih svako sigurno ponešto i koristi.

Tocno. A mozda ne bi bilo lose ni otvorit posebnu sekciju di bi se stavljale takve teme. Recimo i ne samo takve o mjerenju nego generalno teoretske diskusije. Ima itekako puno stvari koje nisu vezane posebno ni na cijevi ni na poluvodice ni na neke odredjene sklopove (pojacala, izvori signala...) pa tako nesto virovatno ne bi bilo lose
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Roko » 01 ruj 2011, 18:57

sstrsat je napisao/la:Tocno. A mozda ne bi bilo lose ni otvorit posebnu sekciju di bi se stavljale takve teme. Recimo i ne samo takve o mjerenju nego generalno teoretske diskusije. Ima itekako puno stvari koje nisu vezane posebno ni na cijevi ni na poluvodice ni na neke odredjene sklopove (pojacala, izvori signala...) pa tako nesto virovatno ne bi bilo lose

Odlična ideja, evo u podforumu "Za početnike" otvoren je novi forum "Mjerenja"... ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la joe dalton » 01 ruj 2011, 21:15

sstrsat je napisao/la:
Ovo strpaj u auto i donesi na Zarula Fest a Precjednika cemo pritisnut (prijetnjom revolucijom :lol: ) da uvede natjecateljski dio sa nazivom "Kome jace svitli". Nagrada je bumbeta od 500W i litra vina (da li pravog ili od praska, to ce odlucit Precjednik :lol: :lol: ). Garantirano si pobjednik i titulu zadrzavas sve do Triode Festivala.

Malo mi je nejasna brojka od ovih 800Hz, sa ovako pretpostavljenim vridnostima (20mH / 80uF) rezonancija je na cca 125Hz.

Ma bio sam zaboravio podijelit sa 2pi. Sjetio sam se kad sam legao u krevet. A kad sam ujutro editirao post ti si istovremeno pisao svoj.
A ovako u rinfuzi amp bi tesko prezivio transport do Vz.
Do TFa ce valjda dobit kutiju pa onda moze i na put.
joe dalton

PostPostao/la sstrsat » 01 ruj 2011, 21:20

joe dalton je napisao/la:
sstrsat je napisao/la:A ovako u rinfuzi amp bi tesko prezivio transport do Vz.
Do TFa ce valjda dobit kutiju pa onda moze i na put.

Ma naravno da ce do TF-a amp dobit kutiju (kad smo vec kod toga, ca cekas sa upisom na listu :lol: ) ali virujen da bi ucesnike i positioce Zarulja Festa veselilo da ga i tamo predstavis. Pa makar i ovako dok visi na (polu)zicanoj formi, recimo pretpremijerno. Pa ni vrag da bi se raspal do auta? :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.