Hibrid, lampe i mosfeti

Re: Hibrid, lampe i mosfeti

PostPostao/la Khadgar2007 » 01 stu 2012, 01:03

dobro kažeš the_bebe, Grunf je stavio obe cijevi na jednu pločicu,a izlazni na dvije. Ja bi kao ča sam rekao stavio cijev+izlaz na jednu(da sebi radim).
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » 01 stu 2012, 11:36

Khadgar2007 je napisao/la:dobro kažeš the_bebe, Grunf je stavio obe cijevi na jednu pločicu,a izlazni na dvije. Ja bi kao ča sam rekao stavio cijev+izlaz na jednu(da sebi radim).

A što ako netko hoće ovo pojačalo napraviti kao izlazno, a preamp posebno? Npr. JA :) Onda opet dolazimo do toga da ćemo se morati svi posebno izjasniti što i kako prije nego krenemo u neku "proizvodnju" pločica.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » 01 stu 2012, 12:21

Khadgar2007 je napisao/la:dobro kažeš the_bebe, Grunf je stavio obe cijevi na jednu pločicu,a izlazni na dvije. Ja bi kao ča sam rekao stavio cijev+izlaz na jednu(da sebi radim).

To nije pametno. Na cjevnoj plocici je 300V. Najbolje je svaki izlaz na svoju, a cijevi mogu obje na jednu plocicu, ili svaka na svoju. Znaci, 3 ili 4 plocice. Recimo da izlazni dio nece biti svrhe mijenjati, ali s cijevnim bi se dalo jos igrati pa je onda bolje da je to odvojeno.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la the_bebe » 01 stu 2012, 12:50

Edison slažem se sa tobom u potpunosti...najbolja varijanta je da su izlazi odvojeni a cijevni dio može svatko kombinirati sebi po želji... ;)

Kolike si kondenzatore koristio u napajanju vidim a su malo veći... :?
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la grunf » 01 stu 2012, 21:58

the_bebe je napisao/la:Edison slažem se sa tobom u potpunosti...najbolja varijanta je da su izlazi odvojeni a cijevni dio može svatko kombinirati sebi po želji... ;)

Kolike si kondenzatore koristio u napajanju vidim a su malo veći... :?

pločica je tri,dvije za izlaze i jedna za lampe,tako se lakše može kombinirati i s spojevima i s smještajem pločica u kutiji, zasad imam finalne(koje triba još malo doraditi i mogu van) pločice za izlaz i cijevnu dio s DN254O kao CCS-om s tim da se na cijevnom dijelu više komponte mogu montirati i donje strane tako da lampe mogu izviriti iz kutije :D ,verzija s MJ350 kao CCS-om je još u izradi

koristio sam u ovoj testnoj verziji 15000uF 50V 6kom ,ali to nek ostane sloboni odabir,kako ko šta ima doma ili može kupiti

šta se tiče hladnjaka,potrebna su tri,dva za CCS ove i to SK104 visine 38 ili još bolje 50mm

1892327-40.jpg
1892327-40.jpg (8.15 KiB) Pogledano 7407 put/a.

za izlaz sam ja koristio SK56 visine 150mm, uz mirnu struju po kanalu od 250mA tempertura mu je oko 45C, uglavnom treba se držati tih dimenzija
SK56
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la grunf » 23 stu 2012, 12:45

da ne mislite da sam zaboravio na vas,a i na sebe :D ,beba je malo poremetila raspored lemljenja,ali evo polako upadam u neku šablonu tako da će se uskoro nastaviti s radom

u međuvremenu sam probao još par verzija ovog pojačala ,prvenstveno s vrlo malom povratnom vezom koja kida izobličenja za pola i traži nešto veći ulazni signal,ali nisam to još probao u praksi,implementacija iste nije komplicirana i lako se može dodati ako se nekome svidi takav zvuk,moja namjera je bila da pojačalo u orginalu nema povratne veze tako da će to i ostati tako

damping faktor ovog pojačala bi trebao biti malo ispod 10 ako vam treba ta informacija,znači dosta slično pasovom zenu,izobličenja na 50W su negdje oko 0,6-0,8% što je i maksimalna snaga ovog pojačala na 8 ohma
grunf

PostPostao/la grunf » 27 stu 2012, 13:19

ima li netko možda 'točan' LTspice model za 2SK214(216) i 2SJ76(79), nešto kemijam s hibridom :D

od par verzija što sam našao po netu više ne znam koja je dobra :lol:
grunf

PostPostao/la grunf » 27 stu 2012, 18:31

grunf je napisao/la:ima li netko možda 'točan' LTspice model za 2SK214(216) i 2SJ76(79), nešto kemijam s hibridom :D

od par verzija što sam našao po netu više ne znam koja je dobra :lol:

sta niko nije ništa inžinjava s ovin mosfetima :? ,radi se o tome da su neki modeli preidealni tako reći nema razlike između p i n verzije, a kod drugih su prevelike razlike ili ne radi model za 2SJ76

sad kad san se već izlaja probati ću složiti jednu napredniju verziju za svoj gušt s puno više snage i nešto boljim karakteristikama
grunf

PostPostao/la Master of Disaster » 27 stu 2012, 20:51

grunf je napisao/la:sad kad san se već izlaja probati ću složiti jednu napredniju verziju za svoj gušt s puno više snage i nešto boljim karakteristikama

Khm, khm, i pre out izlazom, khm, khm //zviždanje// ;)

:hail:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » 27 stu 2012, 20:53

Pa jesmo li dijeri ili nismo, lako se doda preout za one koji hoće da spoje neki dodatni vakuum. Ja volim silicij i meni ne treba preout. :D
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.