Kako se to radi!

Kako se to radi!

PostPostao/la zmajz » 19 stu 2011, 01:38

neznam gdje bih ovo smjestio, može i ovdje (kad nemamo neku temu tipa: Najljepše ovo i ono...):
OVOGA SE NI EDISON NEBI POSRAMIO:
http://sharksphotos.yolasite.com/
zmajz

Re: Kako se to radi!

PostPostao/la bepone » 19 stu 2011, 01:53

taj ima vremena na bacanje , nikoga nije volja toliko cackat :D
i na sve jos plava ledica, KINEZ :P
bepone

PostPostao/la sstrsat » 20 stu 2011, 11:53

zmajz je napisao/la:neznam gdje bih ovo smjestio

Ja bin ovo smjestil u rubriku Kako OTL NE SMIJE bit napravljen.

Toliko veliki broj cijevi na tako malim medjusobnim razmacima automatski znaci vrlo veliku mogucnost termickih problema. Kad se na to doda da se danasnje cijevi ne izradjuju ni izbliza po nekadasnjim standardima kvalitete i pouzdanosti, termicki problem u ovakvom pojacalu (koje je ne samo OTL nego ujedno i OCL) moze dovest do vrlo skupih poslidica u vidu unistenih ne samo cijevi nego i zvucnika.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la ilimzn » 20 stu 2011, 13:08

Bas sam mislio spomenut - otvori za hladjenje (dotok zraka od ispod)?
S tom gustocom cijevi uz to bi trebao i ventilator...
Sve to izgleda jako lijepo ali bit ce ubijenih podnozja i pukotina u podnozjima i staklu cijevi...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la bepone » 20 stu 2011, 15:26

ali to je konstruirao brus rozenblit, to nema greske!! :shock:
svako ko je citao njegovu knjigu vidi koliko je egocentrican taj covjek (spominjanje "inovativnosti" na svakoj stranici, ali knjiga je unatoc tome i dalje jako zanimljiva) i nije cudo da ne vidi od tog problema ni pocetnicke pogreske u svojim pojacalima :twisted:

p.s. moguce je da mu mehanika drzi vodu sa neke cudne strane, npra ako pojacalo drzimo uvijek na otvorenom prozoru!

p.s.2. dodatak koji mu malo ide u prilog, iskustva sa servisne stane , popravljao sam (nekoliko) gitarskih pojacala sa 4 kom EL34 u izlazu, "rucni" radovi, i lampe su bile toliko blizu da su se skoro i doticale, i tako radile 20 g, po covjekovim rijecima. znaci lampadine su zilave i vise nego mi mislimo?
bepone

PostPostao/la sstrsat » 20 stu 2011, 17:22

bepone je napisao/la:ali to je konstruirao brus rozenblit, to nema greske!! :shock:

Je'l brus ili brusilica? :lol:

bepone je napisao/la:p.s. moguce je da mu mehanika drzi vodu sa neke cudne strane, npra ako pojacalo drzimo uvijek na otvorenom prozoru!

Je, u zimsko doba. Ali u litnje doba bas i ne :lol:

bepone je napisao/la:p.s.2. dodatak koji mu malo ide u prilog, iskustva sa servisne stane , popravljao sam (nekoliko) gitarskih pojacala sa 4 kom EL34 u izlazu, "rucni" radovi, i lampe su bile toliko blizu da su se skoro i doticale, i tako radile 20 g, po covjekovim rijecima. znaci lampadine su zilave i vise nego mi mislimo?

Zajebi tu logiku kod ovog ampa. Prvo ca su EL519 izvorno naminjene za jednu sasvim drugu upotribu u kojoj termicka konzistentnost karakteristika ni bila od znacaja i drugo ca si tamo imal izmedju cijevi i zvucnika tampon u vidu izlaznog trafa a ovdi je galvanska veza
Krepat ma ne molat
sstrsat

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.