Imao sam i ja par komada takvih, no sve je rastavljeno radi trafoa, sada mi je žao. U svakom slučaju:
- lampe bi trebalo obavezno premjeriti, moguće je da su super, ali izvjesnije je da ih treba mijenjati
- kondenzatori u filtraciji napona čak i da pokazuju puni kapacitet treba zamjeniti
- ako ima drugih elektrolita van napajanja isto promjeniti, mada ih se ja ne sjećam puno, jedan dva ili tako nešto...
- laganog bruma se ne možeš riješiti pa da se ubiješ

- problematičan je i taj niskoomski izlaz na trafu, ipak je to još uvijek visokih 16 oma za današnje uvjete, no u nekom DIY-anju lako se nešto spoji u seriju, a ako sa time misliš tjerati gitaristički zvučnik, onda nemaš beda, to je uobičajena momaža u glazbeničkom svjetu.
- problem je i to što je to mono stvar, trebalo bi pronaći i drug izlazni blok, no ako je za instrumentalnu namjenu onda ne može bolje.
Što se tiče zvuka, bolje je to od telefonskog opsega, samo treba zakačiti bolje zvučnike, iznenadi ćeš se koliko glasno i relativno kvalitetno to radi obzirom za PA namjenu. U povijesti ta se pojačala nisu baš nešto ni održavala, bila su rezident u portirnicama nekih OURA ili SOURA, školama i drugim javnim ustanovama i to je sve bilo dok radi radi, ali podsjećam tadašnje lampe bile su značajno kvalitetnije i dugotrajnije. Zato i dan danas postoje primjerci koji rade bez greške.
Ja sam ih kačio na obične zvučnike.. doduše RIZ verzije istih koje su imale nešto veće pa samim tim možda i bolje izlazne trafoe, a imali su i izlaze za niže omaže zvučnika.
Jedan taj iskrin izlatni trafo sam i razmotao iz samoedukativnih razloga jer sam htio vidjeti kako se radi PP trafo (to je bilo tamo negdje 98. god. (bio mi je neparan, imao sam 5 komada), i sve što mogu reći je da se zapravo trafo izrađivao vrhunski, nemam baš niti jednu zamjerku, jedino možda jedu... Izlazni dio od 16 oma namotan je u dvije odvojene sekcije i na kraju spojen paralelno (ako se ne varam oko 200 namotaja po jednom sekundaru). Po mom ukusu mogla je biti nešto malo deblja žica u sekundaru, no ništa kritično i ovako kako je.
Inače sa tim trafoom sam tjerao stare Lowthere, svi detalji su bili tu, nemam zamjerki, no velika zasluga u tome je bila i Lowtherova...
pozz. elvis