DAH - 1 (kit)

Re: DAH - 1 (kit)

PostPostao/la sonny » 06 vel 2012, 22:20

Dean je napisao/la:Pločica ispravljača stane u kutiju. One dvije rupetine se odrežu i pričvrsti se na vijke od trafića (aman-taman) :mrgreen:

Te dvije rupe sam stavio za slučaj da netko želi pričvrstiti pločicu na komad L-profila, pa na bočnu stranicu kutije...
Znači dobro sam sve izmjerio :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Edison » 07 vel 2012, 00:02

tom_hifi je napisao/la:Nisam ništa previše stiskao komponente na pločicu. Komponente su povezane licnastom žicom 2.5mm2, kojom je dosta teško manevrirati, pa su poneki vodovi mogli ispasti i ravniji, al bit će to sasvim u redu :mrgreen: Oko elektrolita sam maknuo kružiće s pločice pošto je dosta maleni razmak između nožica.

slika

Eto, to je to.

Tome, ne treba ti tako debela zica za povezivanje tog ispravljaca. 2,5mm2 je stvarno previse, i jos licnasta zica. Kroz taj ispavljac ne tece vise od 150mA, i zica promjera od 0,5 ili 0,8mm je sasvim dovoljna. Naravno, solid core zica, a ne licnasta. Vod mase mozes staviti malo deblji, recimo 1,5mm2 solid core, i to bi bilo to. I ne moras sve veze ispod plocice onako kalajisati, nema potrebe. Samo dobro zalemi spojeve, i to je to. Dobro je sto si skinuo neke kruzice jer je na pojedinim mjestima razlika potencijala oko 400V i tu bi vec moglo doci do preskakanja napona.

Nije da ti popujem, nego zelim da ti drugi put bude lakse kad budes radio.
Sretno s gradnjom DAH-a. Vidim da ce taj imati ispravljacicu i KT88 na izlazima. Bit ce to DAH de luxe... :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » 07 vel 2012, 10:35

Hvala Edisone na javljanju i srdačnom savjetu.

Pa, mislim da sad neću mijenjati tu žicu, no, ako bi bilo potrebno, rado ću to napraviti? ;)

Da da, bit će to DAH de luxe. Potrudit ću se da to bude izgledalo nečemu. Moram dobro popaziti na vođenje žica, a ostalo mislim da nebi smio biti problem.
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 19 vel 2012, 10:00

Počeo sam slagati DAH. Ne znam dal bude danas gotov pošto imam obaveza, al potrudit ću se čim više napraviti.

Prva prepreka je lagano i bezbolno isturpijati rupe za oktalna podnožja, poštu su ispale milimetar premalene.

Otvorit ću novu temu uskoro.
tom_hifi

Prethodna

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.