Kažu ljudi da je ključ do sreće završavati postojeće projekte, pa bio bi red da malo mrdnem

. Oprilike godinu dana nakon početka (ali tko broji, jel..), a inspirian i potaknut ponajviše neumornim Zoranom (a i njegovim božićnim poklonom), te susretom s Mirom i njegovim napretkom po pitanju zvučnika (bravo Miro!!).
U svakom slučaju paralelno se radilo i na željezariji i elekronici, uzimajući u obzir da sam svaku stvar morao promozgat i analizirat 10 puta.
Bušenje rupa je išlo (uglavnom) ok, zasad je probušeno i urezani navoji za spajanje profila i hladila, cca 44 rupe, a pretpostavljam da je to otprilike polovina konačne brojke, vidjet ćemo.
Kod urezivanja navoja bilo je manjih problema. Naime, prvo sam išao urezati navoj M3 za distancere od pločice i sve montirao u stegu, urezao bez problema i kad sam uvio distancere vidio sam da sva 4 stoje malo ukrivo ?!? WTF? Uglavnom, stega je zavidana na stol pod nekim (malim) kutom, ja san ureznicu držao okomito - i eto problema. Ok, ovo nije kritična stvar, problem uočen i više se nije ponavljao, ali moglo je i bez toga

Naravno, trebalo je i skratit distancere od pločice, jer su bili stršali izvan profila i onemogućavali montažu hladnjaka. Mala napomena: kad pilom, kliještima, brusilicom (ja sam pilom) skratite neku vidu (vijak) dosta pomaže ako prva 2 zuba "naoštrite" na brusnom papiru. Grubo rečeno, vijak izgleda kao tvornički, malo tanji na vrhu i lakše ulazi u navoj.

- 1.jpg (85.21 KiB) Pogledano 14936 put/a.

- 2.jpg (118.14 KiB) Pogledano 14936 put/a.
Kako sam i prije spomenio, hladnjaci nažalost nisu ispilani tako da su identični. Miro je tu pomogao poravnavanjem tragova piljenja na čuvenoj brusilici (hvala!), ali manje razlike među hladnjacima su ipak ostale. Hladnjake sam posložio tako da ravnomjerno izgledaju i označio kodovima (1A, 2A...) sa svojim mjestom na hladnjaku. Zašto? pa zato što bušenje nije savršeno - idealno (dakle bušio bih "iz komada", tj stegao bi hladnjak za profil malom modelarskom stegom i kroz postojeću rupu bušio hladnjak) tako da svaki hladnjak ima svoju lokaciju na profilu, inače ili nisu ravni ili se ne mogu dobro montirati (razlika u rupama). Foto je sa preeliminarnog poravnjavanja profila, mislim da je papir bio 600. Naknadno sam ga taknio s 1000 i 1200.

- 3.jpg (142.09 KiB) Pogledano 14936 put/a.
E sad, greška je označiti hladnjak flomasterom budući da se taj prilikom svakog pranja, brušenja, manipulacije - skida. Uzeo sam točkalo i s donje strane hladnjaka udario par rupa, te identično na profilu tako da zabune više nema

- 5.jpg (108.04 KiB) Pogledano 14936 put/a.
U konačnici, pločica na pravilu s montiranim hladnjacima bi izgledala ovako (ignorirati različite vijke. Malo toga me nervira kao imanje različitih vijaka na stroju/spravi/uređaju, ali u kutiji od alata je bilo samo to

. Mogu i kasnije dodat jednu anegdotu na tu temu..

- 4.jpg (128.65 KiB) Pogledano 14936 put/a.
Kad sam usporedio dva izrezana profila vidio sam da je jedan izrezan u krivo:

- 6.jpeg (119.9 KiB) Pogledano 14936 put/a.
Turpiju u ruke i...
Nastavak slijedi