Smjestit ću to samo u ovu temu Tube Bufferi.
Dovršio sam 6N6P MKII Tube Buffer. Iako je harkonen napisao da je MKII (nabrijana) verzija 20mA, napravili smo prilagođeni ispravljač, trafo, prigušnicu nabavili, al nakon preslagivanja prvotne verzije, uspjeli smo iscijediti 17.08mA. Ja zadovoljan.
Koliko ste već mogli vidjeti, buffer je bio dovršen još prošli tjedan, no motiviran vašim kritikama i nekim sitnim problemčićima (infrasonične frekvencije), odlučio sam presložiti cijeli uređaj, dodatno ga zaštiti te sve napraviti "by the book".
Na originalne sheme, dodani su još i katodni stopperi od 100ohm te je "screen" direktno u masu spojen.
Shema ispravljača i grijanja:

Shema buffera:

Komplet s uzemljenjem:

Makar svira još od prošlog tjedna, nije to niti blizu usviranog, no igrao sam se malo s izlaznim kondovima i dosad mi je najviše "iskrila" u ušima Iskra KEU1910. Ulazni kondovi su ruski PIO. Sistem na kojem se sluša je Supersonic USB DAC modan, 6N6P buffer, Audiolab 8000A (britanski) te DIY transmisijske kutije (Monacor SPH-165KE + Monacor DT-254, 6dB/oktava). Ako uspoređujem zvuk bez i s bufferom, mogu reći da je buffer dodao ono što je falilo. Zvuk je puno prirodniji, tečniji, laganiji za slušanje, separacija i stage su daleko bolji, dobilo se dosta na prostornosti i širini zvučne slike.
Puno zahvaljujem gospodinu Draženu iliti harkonenu na pruženoj pomoći i savjetima.
Evo još par sličica:

Estetski je to moglo i bolje ispasti, al neću se previše žaliti. Za moj prvi projekt čisto sam zadovoljan što se tiče estetike. O tome kako buffer zvučno radi, nisam znao što očekivati, al ovo me oborilo s nogu i prikovalo za fotelju.
Edit:
Evo jedna slika iz polumraka

Malo smo se igrali diodicama