Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la tomi77 » 01 lis 2018, 13:02

Ja sam se u petak vratio s puta (italija), na povratku ugodnih 11 sati u autu (nije bilo trajekta), bilo ok.
Na polasku vidio Elvisa (jedan od najboljih dijelova puta :), na putu svratio do talijana koji radi kućišta (mali je išao za vikend - ovaj prošli u Ameriku, nać se s Nelsonom Passom i vlasnicima diyaudio.com foruma), uzeo par sitnica u njega (neka su već isporučena vlasnicima, neka su na putu), mali radi sve bolje i širi se, svaka mu čast. Dogovorili smo drugi put da ću do njega kući, di mu "stari" (biće stari ima godina ka ja :)) ima dobar hifi sistem, pa da čujen.
Inače je rekao da (zanimljivo i "ispravno") ga hifa (ajde, samogradnja uređaja) ne zanima koliko crno pod noktom, ali da će u svom poslu bit najbolji što može. Pametan.
tomi77

PostPostao/la zbotic » 01 lis 2018, 22:08

Završen integrirac na modificiranoj bazi Symasym pojačala.
To je nešto slično kao Techno s time da je ovaj uglađeniji a Techno transparentniji i snažniji.

sym1.jpg
sym1.jpg (43.24 KiB) Pogledano 10771 put/a.

sym2.jpg
sym2.jpg (96.41 KiB) Pogledano 10771 put/a.

sym3.jpg
sym3.jpg (54.48 KiB) Pogledano 10771 put/a.
zbotic

PostPostao/la zbotic » 01 lis 2018, 22:36

Kutija kupljena kod gornjeg talijana prošli put. Povoljne cijene i dovoljno dobra.
zbotic

PostPostao/la elvis » 05 lis 2018, 10:04

Uh baš zavidim na vremenu koji možeš odvojiti za nove projekte. Meni je lista želja za diyanje postala duga, no ništa ne stižem. U firmi mi je gužva, kasno dolazim doma, pa sve stoji. Prije jedno dva mjeseca sam maknuo Martin Logan panele i vratio stare DIY esl panele. Iskreno meni DIY paneli rade bolje. Vjerojatno zato što su ravni, a ne zaobljeni kao ML. Nisam pametan, ne želim svoj rad pretpostavljati velikom Martin Loganu, no izravnost zvuka, ljepljivost koja te tjera da poslušaš CD od početka do kraja je na strani diy-a. Od preampa i dalje koristim Bruno P., a amp je i dalje BatoMM. Malo sam zakačio i Line Array, to radi dobro mamu mu, trebalo bi to dalje razvijati, no nije jeftino. Za svaki korak naprijed u odnosu na ovo što imam tražilo bi kupovinu kvalitetnih i skupih malih drivera, ne da mi se trošiti na to, no šteta, iznimno dobar stage, meni iznimno slušljivo i zabavno, neke stvari su čak i bolje na Line Arrayu nego na ESL-u, recimo puhački instrumenti i električna gitara. Oni najfiniji detalji su ipak malo grezi u odnosu na ESL, no vjerujem da bi se i to riješilo kupovinom kvalitetnijih drivera.

Inače stigli su mi perforirani metali za izradu ESL bass modula, manje više sada sve imam, uključujući i jezgre za step-up trafoe, samo treba krenuti u projekt.

Trenutna (ne)situacija u labu ... :)
Privitak/ci
IMG_3416.jpg
IMG_3416.jpg (117.71 KiB) Pogledano 10409 put/a.
elvis

PostPostao/la zbotic » 05 lis 2018, 12:18

S obzirom na moju prirodu profesionalnog posla to što imam ipak nekog slobodnog vremena je nažalost dokaz da ova država ide u mp3. Uz to mi je i situacija doma u komi pa me ova elektronika nekako drži na životu. Al prošla je naša generacija svašta tako da se znamo nositi s time.

No da se ne žalim previše kenimo u pravom smjeru.

1. Ovo ti skroz lijepo ovako izgleda, inovativno i interesantno, vidi se inženjerski duh :)
2. Mogu nabaviti Quad ESL 57 koji nisu korišteni najmanje desetak godina, ne znam ima li to ikakvog smisla???
zbotic

PostPostao/la elvis » 05 lis 2018, 15:10

Ja nikada nisam imao priliku čuti tog Quad-a. Mene osobno ne grije ta vintage esl priča, prestaro je to da bi bilo u funkciji, niz reparacija je tu sigurno potrebno, čitav jedan svijet na netu bavi se sa tim, a neki dobro i zarađuju na tim reparacijama. U pravilu se mijenja čitava elektronika, tj. HV dio i sve membrane, tj. dvije bass i jedna za srednje i visoke. Trafoi su u pravilu ispravni. Koliko je nakon reparacije i dalje to taj zvučnik teško je reći.....

Prije jedno tri godine imao sam priliku čuti potpuno novu generaciju Quad-a u Sheratonu, no pogonili su ih cijevni mono blokovi još od pokojnog Dražena, nešto tu nije štimalo, pa ne mogu dati sud kako to radi kada je nova generacija u pitanju.

Pozdrav,
Elvis
elvis

PostPostao/la zbotic » 05 lis 2018, 15:32

Nova generacija svira sjajno. Potvrđujem! Da ne mislim kupiti Utopije kupio bih taj novi Quad. :thumbup:
zbotic

PostPostao/la elvis » 05 lis 2018, 18:20

zbotic je napisao/la:Nova generacija svira sjajno. Potvrđujem! Da ne mislim kupiti Utopije kupio bih taj novi Quad. :thumbup:

Ništa Scala, Stella, Maestro, samo priznajem Grande !! :) :)
elvis

PostPostao/la zbotic » 06 lis 2018, 09:07

Ne pratiš, sada su novi modeli :lol: :lol:
zbotic

PostPostao/la zbotic » 06 lis 2018, 09:09

MM phono sa Tesla 6CC41, Ludilo brale, a nije ni gotovo još. :lol:

6cc41.jpg
6cc41.jpg (82.91 KiB) Pogledano 10078 put/a.
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.