kod dsp-a
jednako kao i kod zvucnika
vise ovisi o tome kako poslozis rezove nego sami dijelovi u lancu...ali to sve znas i bolje od mene
ali eto, idem sa pretpostavkom da cu rezove i sve oko toga posteliti kako treba pa je steta onda ne imati sve beskompromisno u lancu
meni su ovi moji veliki trosistemci svirali ''vrhunski'' (ovo bez lazne skromnosti) i preko behringera
i uvjek me kopkalo kako bi svirali uz neki ''bolji'' procesor
(zanemarit cu kometar od Zokija za potrebom dodatnih pasivnih elemenata na draijveru za optimum...jer nemam pojma o cemu prica..nit cu se jos i tim opterecivati

)
a ruku na srce
ako uzmes da ovaj DSP unutar sebe ima ''vrhunski'' DAC i jednako tako i pretpojacalo sa regulacijom glasnoce onda cijena i nije paprena
nekakav moderni DAC je oko 1000eura (ako ne i duplo skuplji), pretpojacalo isto toliko...
DSP bi trebao biti otporan i na buduce formate, kakvi god oni bili (ako ce svi preci na DSD...sumnjam...)
(mada je 90% glazbe koju danas slusam u mp3 formatu

)
tako da mi ovo gofno u globalu djeluje isplativo
Sumnjam da bi DAC koji svira kao Zokijev AK4490 bio ispod 2000eura (kao komercijani proizvod)
Tvoje elektrostate nisam cuo
osim na jubito snimkama i tamo mi zvuce dosta transparentno, leprsavo, prozracno...i vjerujem da se isplati uloziti u elektroniku oko njih
mozda bi uz bolji DSP dobio nesto
a mozda to sto bi dobio nebi opravdavalo ulaganje
ali ako cemo gledati sa audiofilskog stajalista
samo izbacivanje kabela izmedju DACa i pretpojacala mi je ustedilo bar 2000eurao u kablovima
(ako ne vjerujes pitaj one na audiofilu koliko dodje kvalitetan interkonekcijski

)
bumo vidjeli kako ce to sve svirati jednom kad mi se vrate zvucnici...
tko zna...
mozda i ovo zavrsi u oglasniku a ja kupim male celestion 12i i odustanem od hife za sva vremena

jer vise nemam namjeru ulagati u sustav