samo brzinski ;
ovo je oficialna stranica za DSP
http://www.analog-precision.com/a za sve to skupa sam naletio na diyaudio
http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost5199795cijela prica traje vec poprilicno dugo vremena i tip je napokon to sve poslozio
ali koliko mogu zakljuciti jos uvijek se bori koliko to sve naplatiti
pred nekih pola godine mi je poslao link sa cijenama ali izgleda da ih je promjenio na gore...
meni je izisao u susret te mi ponudio okrnjenu verziju koji je imao poluspremnu (za drugog kupca ali se ta prica zakomplicrala)
samo USB digitani ulaz (sto je meni dovoljno) te balansirane i nebalansirane izlaze (meni su samo balansirani dovoljni...ali eto)
inace vec duze vremena gledam kako posloziti nekakav ''ultimativni'' DSP
imao sam ;
- DCX2496
- Najdu sa diyaudia ( Najda je DSP sa I2Sulazima i I2Sizlazima / koju sam onda nadogradio sa 3xAYAII DAC + PASS P1.7 + Dantimax rellay attenuator - 6kanala)
- miniDSP 10x10HD
behringera sam prodao kad sam poceo raditi Najdu
Najdu sam uspio spaliti
i onda na brzinu uzeo miniDSP
kojeg sam se isto tako rijesio kad se pojavila prilika za ovaj zadnji
miniDSP mi je zvucao najlosije - bio je nekako povucen
Najda je bila ok dok je radila
a behringer mi je ostao u dobrom sjecanju, i mislim da je jako ljepo radio i dobro svirao bez obzira na neke svoje mane
i prije bi njega odabrao nego miniDSP, bar u skutijanoj verziji
jedna od varijanti je bila da kupim miniSHARK (ustvari i kupio sam ga...lezi mi u ladici) te na njega nakeljim nekakav 8kanalni DAC ala ES9038PRO + nekakav kvalitetan I/V stage...
I tako dok sam se mislio sto i kako, uletila mi ova prica sa gotovim uredjajem
prica nije jeftina
ali vjerujem da bolje od ovog trenutno ne moze (dobro, umjesto ES9028PRO mogao je biti ES9038PRO)
a niti je potreba
Pred par dana sam dsp odvukao kod Botica, cisto da ga poslusam, i ne mogu reci da sam cuo neku razliku izmedju DSPa i njegovog AK4490. A njegov AK4490 radi jako/jako ljepo.
istina, nismo dugo slusali,
ali na prvu ruku ne mogu reci da je bio gori od AK4490
vise smo pokusavali nasteliti drajvere da vidimo dali DSP ''cita'' DSD fajlove, nego sto sam slusao
ali bit ce prilike za detaljniju usporedbu
pakleni plan je da se ovo koristi uz moje ''velike'' trosistemce (scan speak) + passova pojacala...
spojeno preko USBa na intel NUC (i3 ili i5)
iako sam zagovornik rPi-ja...isti mi ne igra jer vecinom slusam/ strimam emisije koje su se vrtile za vikend a iskreno mi se neda to prvo skidati pa prebacivati na NAS...malo sam ljen
jednostavnije mi to sve pokretati iz vindovsa
s obzirom da ima 8 kanala, mozda nakeljim jos dva suba...pa kad je bal nek je maskembal
a plan i je da napravim novu prednjicu jer mi se ova ne svidja...a ostatak kucista bi zadrzao